Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Όλες οι πληροφορίες για το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ
Ξεκίνησε τη Δευτέρα  η δυνατότητα για υποβολή αίτησης δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2017 το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2017 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2017 για τα παιδιά με αναπηρία.

Όπως είπε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Κώστας Κυτίδης: «Οι αιτήσεις των δικαιούχων είναι μέχρι 20 Απριλίου . Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση. Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και όσοι δεν έχουν να περάσουν από τον ΟΑΕΔ, για να λάβουν κλειδάριθμο ή να πιστοποιηθούν παίρνοντας κωδικό».
Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι μέχρι 28.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα. Επίσης, δικαιούχοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει  50 ένσημα ή 50 ένσημα ειδικής προστασίας μητρότητας ή να πήραν 2 μήνες επιδότηση ή 50 ημέρες από όλα αυτά που δικαιούνται. Επίσης, δικαιούχοι είναι άνεργοι με 4 μήνες συνεχόμενης ανεργίας .
Ο κ. Κυτίδης τόνισε την προσοχή του κόσμου για τυχόν λάθη , ενώ σημείωσε επίσης ότι θα δοθεί η δυνατότητα για  ενστάσεις.
Τα παιδιά θα μπορούν να πάνε μέχρι και 15 ημέρες κατασκήνωση. Πρόκειται για παιδιά που γεννήθηκαν μέχρι και το 2001 μέχρι και τις  14 Ιουνίου 2011. Ο συνολικό αριθμός θα φτάσει μέχρι και 60.000 παιδιά
Επεσήμανε, επίσης, ότι Δεν χρειάζεται για τους δικαιούχους να πάνε  στον ΟΑΕΔ, αφού μπορούν να σκανάρουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αν δεν μπορούν να τα φέρουν μέχρι και τις 21 Απριλίου, ώστε  να έχει τα δικαιολογητικά η υπηρεσία για την αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου.
Ακόμη, τόνισε πως υπάρχουν περιπτώσεις με λάθος ΑΜΚΑ παιδιών, συνιστώντας να τα δουν από πριν ώστε τα παιδιά να είναι δικαιούχοι.

Κοινωνικός τουρισμός – Προγράμματα σε εξέλιξη 
Για τον κοινωνικό τουρισμό, βρίσκονται σε αναμονή του οριστικού πίνακα των δικαιούχων.
Επίσης σε εξέλιξη είναι τα προγράμματα ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών με ανεργία 3 μήνες και πάνω. Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Κυτίδης , ολοκληρώνεται η κοινωφελής εργασία για τους  δήμους Βοΐου και Σερβίων- Βελβεντού , ενώ ολοκληρώνεται και το  πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας 18-24 ετών.

Δικαιούχοι του προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2015 μέχρι 28.000,00 €, οι οποίοι/ες το έτος 2016:
  • είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ) ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.
Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2001 έως την 14η Ιουνίου 2011. Οι ωφελούμενοι μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 60.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 28.500.000,00€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας