Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού – Περισσότερο από το 60% με 70% του κάμπου χτυπήθηκε από την χαλαζόπτωση, διάρκειας περίπου 15λεπτών – Τεράστιες ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες, κυρίως στα βερίκοκα (Bίντεο & Φωτογραφίες)

Από το kozan.gr
Μεγάλη ζημιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκάλεσε η χαλαζόπτωση, διάρκειας – περίπου – 15 λεπτών, που έπληξε σήμερα, Μ. Σάββατο, λίγο μετά τις 17:45, την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού. Οι ζημιές από το χαλάζι, σε μέγεθος φουντουκιού (ακόμη και καρυδιού, σε κάποια σημεία), εκτείνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 60 – 70 % του κάμπου. Ζημιές υπέστησαν όλες οι καλλιέργειες (μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια)
και κυρίως τα βερίκοκα. Μιλώντας στο kozan.gr, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, κ. Νίκος Κουτλιάμπας, ανέφερε: «Η ζημιά είναι τεράστια. Το χαλάζι χτύπησε όλο το κάμπο. Τέτοιο χαλάζι είχε να κάνει πολλά χρόνια».  Περισσότερο καθησυχαστικός ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Δήμητρα», Δημήτρης Κοσμάς, ο οποίος, μας είπε: «Υπάρχει ζημιά, αλλά δεν είναι τραγική. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότερες καλλιέργειες είναι σε πρώιμο στάδιο, εκτός από τα βερίκοκα, τα οποία, πράγματι, υπέστησαν μεγάλη ζημιά. Τέτοια χαλαζόπτωση, είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε.». 
Ακριβής εκτίμηση των ζημιών θα γίνει τις επόμενες μέρες, με την αναγγελία στον ΕΛΓΑ Κοζάνης. Δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή απογευματινή χαλαζόπτωση στον κάμπο του Βελβεντού:
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου