Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

“Δήμαρχος του κόσμου” ο Γιώργος Καμίνης για τις υπηρεσίες του στο προσφυγικό

Μία από τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις στο μεγάλο διεθνή θεσμό «World Mayor 2016» («Δήμαρχος του Κόσμου 2016») απονεμήθηκε στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Ο κ. Καμίνης, τιμήθηκε με τον έπαινο για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες. Τον τίτλο "Δήμαρχος του Κόσμου" για το έτος 2016 έλαβε ο δήμαρχος της βελγικής πόλης Μέχελεν, Μπαρτ Ζόμερς, ενώ έπαινος για την ενσωμάτωση των απονεμήθηκε στο δήμαρχο της γερμανικής πόλης Λαρ, Βόλφγκανγκ Μίλερ.
Στην επίσημη ανακοίνωση του ιδρύματος που διοργανώνει τον ετήσιο θεσμό «World Mayor», υπογραμμίζεται ότι "ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης έχει εργαστεί αδιάκοπα και με διαφάνεια για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πρόσφυγες που αφίχθησαν στην Αθήνα, λόγω της προσφυγικής κρίσης.
Το πάθος του, η δέσμευσή του και το πνεύμα γενναιοδωρίας του είναι απαράμιλλα" σημειώνεται.
Επίσης ο Tann vom Hove, υψηλόβαθμος εταίρος του Ιδρύματος Δημάρχων, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι "ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αξίζει την ευγνωμοσύνη της Ευρώπης διότι συνέβαλε στο να μην εξελιχθεί σε καταστροφή μια μεγάλη κρίση". Ενώ επισήμανε ότι "οι μεταναστευτικές ροές κατέφθασαν στην Ελλάδα ακριβώς τη στιγμή που η χώρα βιώνει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις".
"Παρ' όλα αυτά", πρόσθεσε, "η Αθήνα και πολλές άλλες ελληνικές πόλεις, έχουν ανταποκριθεί με γενναιοδωρία και ισχυρή δέσμευση".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας