Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση, την οποία συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, εξετάστηκε η χαρτογράφηση της υπάρχουσας κατάστασης, με επικαιροποίηση των στοιχείων, όπως έχουν δοθεί από τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ έγινε αναφορά στα επιμέρους ζητήματα και τις  ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζονται ανά περιοχή,  με στόχο να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.
Το πλήρες κείμενο των προτάσεων που θα ενταχθούν στο συνολικό σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης, ενόψει συνάντησης με την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας στην Αθήνα στις 2 Μαρτίου, ώστε, εν συνεχεία, να προετοιμαστούν οι πρώτες ενέργειες, να εξειδικευτούν και να υλοποιηθούν οι δράσεις.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλος και Εορδαίας Σ. Ζαμανίδης που εκπροσωπούν δύο δήμους με σημαντικά θέματα για την ένταξη των Ρομά, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΕΣΠΑ Κ. Ιωαννίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εργασίας Δ. Μαρκόπουλος, στελέχη των Δήμων Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ρομά Φλώρινας, ο Γεν. Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας