Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα διαμαρτυρία αγροτικών συλλόγων-συνεταιρισμών περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

    Συμφωνία CETA  - Η ταφόπλακα των Γεωργοκτηνοτρόφων
Ψηφίστηκε πριν απο λίγες ημέρες, 15-02-2017, η εμπορική και οικονομική συμφωνία CETA μεταξύ του Καναδά και της Ε.Ε που προβλέπει, μεταξύ άλλων,την εξαίρεση της φέτας από την δικαιωματική προστασία ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) . Αυτό σημαίνει πως οι Καναδικές επιχειρήσεις μπορούν να παράγουν λευκό τυρί που θα φέρει την ονομασία  φέτα, ακόμα και αν η ποιότητα της δεν θα έχει καμία σχέση με το πραγματικό ελληνικό προϊόν.Επίσης  προβλέπει την αλλαγή του συστήματος παραγωγής (καλλιέργεια φυτών και εκτροφή ζώων) με την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών και ορμονών.
     Προβλέπει την αλλαγή του συστήματος παρασκευής και διακίνησης των τροφίμων, με την κατάργηση της αρχής προφύλαξης και την κατάρτιση των προδιαγραφών  για τα τρόφιμα, μόνο απο την εταιρεία.


    Προφανώς οι  8  Έλληνες Ευρωβουλευτές της ΝΔ ,του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που ψήφισαν την παραπάνω συμφωνία , θέλουν να δώσουν, ως σύγχρονος ´Πηλιος Γούσης´ ,την χαριστική βολή στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια απο σειρά φορολογικών και  ασφαλιστικών νόμων και μέτρων που οδηγούν στην παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής.
    Ενώ τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε προστάτεψαν τα δικά τους προϊόντα ,οι δικοί μας Ευρωβουλευτές υπάκουοι στις κομματικές τους κατευθύνσεις, αγνόησαν την βούληση των Ελλήνων Γεωργοκτηνοτρόφων και ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας.
    Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη στάση των 8  Ευρωβουλευτών μας,που  ψήφισαν την εμπορική συμφωνία CETA  στο Ευρωκοινοβούλιο.Η διατλαντική αυτη συμφωνία Καναδά - ΕΕ, πρόκειται  να έρθει για ψήφιση και  στο Ελληνικό κοινοβούλιο εντος του 2017.
       Καλούμε ολους τους βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να  την καταφηφίσουν και να την θέσουν εκ νεου σε διαπραγμάτευση, προκειμένου να διασφαλιστούν και  να  προστατευθούν ολα τα ποιοτικά, βιολογικά και παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα και να προστατευθούν οι χιλιάδες θέσεις εργασίας  των πληττομενων κλάδων παραγωγής.
     Καλούμε τους αρχηγούς των κομμάτων που οι βουλευτές τους ψήφισαν την συμφωνία της CETA να διαγράψουν τους παραπάνω ανθέλληνες και μη πατριώτες Ευρωβουλευτές τους.
     Να γνωρίζουν πως οποιος βουλευτής ψηφίσει υπερ της Συμψωνίας CETA,οταν αυτή έρθει προς φήφιση στην βουλή των Ελλήνων,θα χαρακτηριστεί προδότης  και  θα  ειναι ανεπιθύμητος στα χωριά μας.
     Η ανάπτυξη  και  η  διέξοδος της Χώρας μας απο την οικονομική  και οχι μόνο κρίση, δεν έρχεται παίρνοντας μόνο φορολογικά μἐτρα. Θα έρθει αν στηρίξουμε όλοι μαζί, την διασφάλιση της οποιασδήποτε εγχώριας παραγωγής  και ιδιαίτερα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.
    Καλούμε  την ΚΕΔΕ τη ΓΣΕΕ  την ΑΔΕΔΥ, και  ολον  τον αγροτικό κόσμο, τους  επαγγελματοβιοτέχνες τους καταναλωτές  να  πάρουν άμεσα θέση και να υποστηρίξουν τις θέσεις μας.
                           
  1. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  2. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  ΣΥΛΟΓΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ
  3. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  ΣΥΛΟΓΟΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ “ Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ”
  4. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ   ΣΥΛΟΓΟΣ  ΒΟΙΟΥ
  5. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝ\ΣΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
  6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
  7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  8. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
  9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝ\ΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
  10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝ\ΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  11. ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
  12. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
13).     ΑΓΡ. ΣΥΛΟΓΟΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Δ.ΣΕΡΒΙΩΝ  -- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
                               



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας