Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας: Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς- «Για να μείνουμε στα σπίτια μας, βγαίνουμε στους δρόμους»

Με το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιορίζονται έως εξαφανίζονται οι εγγυήσεις δημοσιότητας κατά την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών. Ο οφειλέτης θα χάνει την περιουσία του με ένα κλικ χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει άμεσα με την παρουσία του πώς έγινε η διαδικασία, αν τελικά βρέθηκε υπερθεματιστής κ.λπ. Απ’ ό,τι μάλιστα διέρρευσε στις εφημερίδες θα προβλέπεται και η καταβολή παραβόλου για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι ένας: να ξεμπερδεύει με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που έχει απλωθεί σε κάθε Ειρηνοδικείο και έχει οδηγήσει στο άμεσο αποτέλεσμα, να μην πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός λαϊκής περιουσίας. Ταυτόχρονα εξαπολύεται μια επίθεση κατασυκοφάντησης του κινήματος από τα διάφορα κυβερνητικά και καθεστωτικά παπαγαλάκια, από τα κάθε λογής κοράκια που περιμένουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στην αγωνία και την απόγνωση των οφειλετών.

Δεν θα τους περάσει. Το κίνημα θα δυναμώσει, θα απλωθεί παντού  και θα το βρούν μπροστά τους σε κάθε στάδιο αλλαγής της νομοθεσίας, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας, από το Υπουργείο, τη Βουλή, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, τα συμβολαιογραφεία, μέχρι το κάθε σπίτι που θα βγαίνει σε πλειστηριασμό. Το κίνημα αυτό είναι η απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η κινητοποίηση, η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση ενάντια στις προσπάθειες κατακερματισμού, εξατομίκευσης, παθητικοποίησης που επιχειρούν να επιβάλλουν στα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.

Δεν θα παγιωθεί το αίσθημα της απόγνωσης και της ντροπής. Για την χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων δεν  ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες που έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια. Ευθύνεται η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που στραγγάλισε το εργατικό-λαϊκό εισόδημα, η ακόρεστη δίψα του ελληνικού  κεφαλαίου για κέρδη (που αυξάνονται και ΜΕΣΑ στην κρίση), το δημόσιο χρέος που δημιούργησαν καπιταλιστές και κυβερνήσεις και  φορτώθηκε στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.

Όλοι και όλες στον αγώνα
για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος.
Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος της ανατροπής.

Για περιπτώσεις πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και την οργάνωση δράσεων δημοσιοποίησης, νομικής στήριξης, συμπαράστασης, ακύρωσής τους,

επικοινωνήστε μαζί μας στο 6972 81 41 99


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας