Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Αποκριάτικη Παρέλαση 2017 στα Σέρβια (βίντεο και φωτογραφίες)

από την ομάδα cerviwfrouros.blogspot.com
Με κύρια χαρακτηριστικά την διασκέδαση, την σάτυρα και την ευρηματικότητα, συνεχίστηκε φέτος η παράδοση, με την αποκριάτικη παρέλαση στα Σέρβια.
    Πλησιάζει τα σαράντα χρόνια η καθιερωμένη αυτή γιορτή, η οποία έχει σαν βασικό συστατικό της, την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τόσο  στην κατασκευή των αρμάτων όσο και στην δημιουργία θεματικών χορευτικών δρώμενων, τα λεγόμενα και θεατρικά του δρόμου.  Τα άρματα που πήραν μέρος ήταν 13 και κέρδισαν το χειροκρότημα από μεγάλο πλήθος, που βρέθηκε για να παρακολουθήσει και να απολαύσει τη μουσική και  το ξεφάντωμα της ημέρας. Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν φέτος οι μεταμφιέσεις και η αυθεντικότητα για μια ακόμη φορά στις μιμήσεις και στα σκωπτικά.
    Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται εκεί, αλλά για πρώτη φορά η παρέλαση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το σε πλήρη λειτουργία πλέον Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, που θα είναι το σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά του τόπου μας. Αξιοσημείωτη η απουσία της Δημοτικής Αρχής από τις φετινές εκδηλώσεις, όπως επίσης η έλλειψη  οικονομικής συνδρομής,  στα έξοδα όλης της Αποκριάς. Οι  αυτόνομοι Σύλλογοι και ο απλός κόσμος σήκωσε το μεγάλο οργανωτικό βάρος. Σε δύσκολους  καιρούς έβαλαν πλάτη για την διατήρηση και την συνέχεια, σε ένα έθιμο με τόσο βαθιές ρίζες. Ο εθελοντισμός και το μεράκι των ανθρώπων έδωσε τον τόνο και την ταυτότητα του φετινού καρναβαλιού. Την παρουσίαση της παρέλασης έκανε ο Βλαδίμηρος Αλεξανδρίδης μαζί με την κόρη του Γεωργία.
















   Στις εκδηλώσεις του τριωδίου πάντα συμβαίνει και το ‘κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου’. Έτσι και φέτος  με το κάψιμο στον ίδιο χώρο της παρέλασης, κορυφώθηκαν οι εύθυμες και ανέμελες αυτές στιγμές, που αναζωογονούν τους μεγάλους και γεμίζουν με χαρά τους μικρούς  .
   





                                                                                                
                                                                                                        Καλή Σαρακοστή σε όλους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σε ολους και του χρονου με υγεια , καλη Σαρακοστη .

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Άμεση ήταν η παρέμβαση για τον καθαρισμό της Ανδρέα Παπανδρέου στα Σέρβια μετά τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις. Για ακόμη μία φορά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριακίδης συντόνισε το προσωπικό με αποτέλεσμα την Τρίτη το πρωίόλα να λειτουργούν κανονικά

Ανώνυμος είπε...

Αρα ου Σακς δεν ειναι αυτος στο 20:20 λεπτο του βιντιου

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή!.. Αλλά από "σάτυρα" και "ευρηματικότητα" άστα να..πάνε.
με μελισούλες, παπάκια και φανταράκια;;; η σάτυρα;;;που είναι;;;!
Ακόμα και οι Γερμανοί,-που δεν είναι δικό τους ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ έθιμο,- Είχαν σάτυρα!!!και μάλιστα πολιτική!!! Αντε και του χρόνου καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει δεν μπορούμε να δίνουμε συγχαρητήρια στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αυτονόητα. Δηλαδή δεν θα έπρεπε να καθαρίσει την Παπανδρέου άμεσα; Θα τους έπαιρνε ο κόσμος με κλούβια αυγά.

Το Προφίλ μας