Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Όταν στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού φάσκουν και αντιφάσκουν....

Με την απόφαση 7/2017 όπως δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποκαλύπτονται τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Σε πολλούς τόνους και από πολλά χείλη ακούσαμε ότι δαπάνες για την Αποκριά δεν μπορούν να γίνουν επειδή δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Μάταια η αντιπολίτευση έλεγε και λέει ότι υπάρχουν υποχρεωτικές δαπάνες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και τέτοιες είναι οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων και νομικών προσώπων των Δήμων και επιπλέον ότι ισχύει ο προϋπολογισμός του προηγούμενου έτους έως και την 31 Μαρτίου.
Με έκπληξη διαβάζουμε στην εν λόγω απόφαση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ να χρησιμοποιεί το ίδιο σκεπτικό ο εισηγητής του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κ. Φώτης Ζυγούρης και να επικαλείται ακριβώς το ίδιο άρθρο του Καλλικράτη (Άρθρο 158) για να χρηματοδοτηθούν και ορθώς, οι σχολικές επιτροπές του Δήμου!
Πώς γίνεται το ίδιο επιχείρημα να ισχύει για τις σχολικές επιτροπές και να μην ισχύει για την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου όταν και στις δύο περιπτώσεις πρόκειτα για νομικά πρόσωπα του Δήμου;
Δείτε το απόσπασμα της απόφασης  του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δε βγάζεις πάτο με αυτούς

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΕΝΣΤΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΩΝΙΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σαφως και μπορουν να επιχορηγηθουν τα Νομικα Προσωπα του Δημου, οπως και το διετες (ετησιο) προγραμμα δρασης της επιχειρησης, αλλα προφανως συμφωνα με την ερμηνεια του αρθρ. 158, μονο οι υποχρεωτικες δαπανες που εμπεριεχονται σε αυτο και οχι το συνολο των δαπανων. Δεν μπορει δηλ. να ισχυει παραπανω αρθρο για τον Δημο (ποιες ειναι οι υποψχρεωτικες δαπανες για αυτον) και να μην ισχυει το ιδιο για την επιχειρηση. Τα παραπανω σχολια αναφερονται στην υποχρεωση του δημου να επιχορηγει τα νομικα προσωπα καθως διαφορετικα δεν θα μπορρουσαν να λειτουργησουν.

Το Προφίλ μας