Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

«Λευκός καπνός» από το δημαρχείο Σερβίων-Βελβεντού – Υπερψηφίστηκε, στην 5η …προσπάθεια, ο προϋπολογισμός 2017

Με ψήφους 13 "υπέρ" και 11 "κατά", ψηφίστηκε, στην 5η …προσπάθεια, ο Προϋπολογισμός, το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης έτους 2017 του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, στην 5η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2017.
«Υπέρ» του Προϋπολογισμού ψήφισαν οι εννέα* (9) σύμβουλοι της «πλειοψηφίας», 
Δισερής, Ζάκης, Ζυγούρης, Κυριακίδης, Μαλιούρα, Παπαδόπουλος Σταύρος, Παπαστέργιος, Τέτος, Χαραλαμπίδης και οι τέσσερες (4)  από τους «ανεξάρτητους» που προέρχονται από την πλειοψηφία, Ζορμπάς, Κουκάλης, Παπαγεωργίου και Παπαδημητρίου (9+4=13). «Κατά» ψήφισαν οι  εννέα (9) σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Κωνσταντόπουλος, Αλεξόπουλος, Γκουτζιομήτρος, Ιωαννίδου, Μπάκανος, Μπρουσιόβας, Παναγιωτούλας (μείζονος), Λιάκος και Γεωργακόπουλος (ελάσσονος) και δυο (2) από τους «ανεξάρτητους», οι Παπαδόπουλος Μιχ. και Κοσμάς (9+2=11). Απουσίαζαν από τη συνεδρίαση, ο Κουλιός της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ο «ανεξάρτητος» Λαζαριώτης.
Κατά τον βασικό εισηγητή του τροποποιημένου προϋπολογισμού «ανεξάρτητο» σύμβουλο Μίλτο Ζορμπά, «δεν είναι ο ιδανικός προϋπολογισμός, αλλά ένα ρεαλιστικό σχέδιο, ισοσκελισμένο, αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο». Ο κ. Ζορμπάς προηγουμένως είχε αναφερθεί στις ορθολογιστικές αλλαγές του σχεδίου προϋπολογισμού 2017, που ήταν επιγραμματικά οι αλλαγές (προς τα πάνω), στις δαπάνες ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης, στις δαπάνες της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στις δαπάνες συντηρήσεων και αποκατάστασης βλαβών, στις δαπάνες καυσίμων και στις δαπάνες λειτουργίας των μονάδων βιολογικού καθαρισμού.
Για «συνταρακτικές αλλαγές» του προϋπολογισμού έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ευχαριστώντας «από καρδιάς τους συντάκτες», αλλαγές που «τον καθιστούν θετικό προς ψήφιση». 
Για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κωνσταντόπουλο, ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να «είναι ελλειμματικός και μη ρεαλιστικός και δεν μπορεί να ψηφιστεί από την παράταξή του», αναφέροντας ότι στις δαπάνες τα νούμερα εξακολουθούν να είναι μικρά, με πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των δαπανών του ηλεκτρικού ρεύματος (αντί 700.00 € εγγράφονται 200.000 €), δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές προς τη ΔΕΗ (περί τα 1.200.000 €), δεν εγγράφονται οφειλές προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ (341.867 €) και -το κυριότερο- δεν εγγράφονται οφειλές Π.Ο.Ε. (Προηγούμενα Οικονομικά Έτη), αφού από τις πραγματικές που είναι περίπου 3.200.000 €, εμφανίζεται το ποσό οφειλών ΠΟΕ του 1.000.000 €.
Για τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πολυδεύκη Λιάκο, που τοποθετήθηκε αρνητικά στην ψήφιση του προϋπολογισμού, «το θέμα είναι πολιτικό», αφού «δεν μπορεί να είναι αναπτυξιακός, αν η κυβέρνηση δεν αποδώσει τα οφειλόμενα στην αυτοδιοίκηση, ώστε ο δήμος να εξοφλήσει τις οφειλές του και να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα, που να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη».
Για τον Νίκο Γεωργακόπουλο, επίσης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πρόκειται απλά για μια τροποποίηση του προϋπολογισμού, που δεν αλλάζει τις θέσεις του, όπως τις είχε εκφράσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, αφού και ο προτεινόμενος «δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών».
Και το απαραίτητο …αλατοπίπερο της συνεδρίασης…
- Κωνστανόπουλος: Η εκλογή αυτού του δημάρχου είναι μεγάλο δυστύχημα…
- Κοσματόπουλος: Θα δώσω συνέντευξη τύπου και θα δούμε ποιος θα κρύβεται…
Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του, ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι με ευθύνη του δημάρχου χάθηκαν 4 εκατ. € αυτά τα δύο χρόνια, καταλήγοντας ότι «η εκλογή αυτού του δημάρχου είναι μεγάλο δυστύχημα. Προφανώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, γιατί έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση…».
Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι «θα δώσω συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης και τότε θα δούμε ποιος θα κρύβεται», αφήνοντας υπονοούμενα για αναθέσεις συμβάσεων που είχαν τον τελευταίο χρόνο της θητείας Κωνσταντόπουλου. Η ανταπάντηση του πρώην δημάρχου ήταν ότι, «για ότι υπογράφηκε, υπήρξαν νόμιμες αποφάσεις».
Τα πυρά του δημάρχου Αθανασίου Κοσματόπουλου, δέχτηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Ζυγούρης που είχε συμφωνήσει σε κάποια σημεία με τον κ. Κωνσταντόπουλο. «Την επόμενη φορά να κατέβεις με εκείνη την παράταξη, τώρα είσαι δικός μου πρόεδρος», του είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Ζυγούρη να απαντά ότι είναι πρόεδρος όλων των συμβούλων (και πιστέψτε με, ο διάλογος δεν είχε υποψία χιούμορ).  
*ΥΓ. Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Ζυγούρης, ανακοίνωσε -επίσημα- ότι, μετά από προσυνεδριακή διαδικασία, έγινε η προσχώρηση στην πλειοψηφούσα παράταξη των συμβούλων κ.κ. Τέτου και Χαραλαμπίδη.
Κατόπιν αυτού η πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου κ. Κοσματόπουλου διαθέτει πλέον 9 συμβούλους στο σύνολο των 26 συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

quiz: ποιος δημοτικος συμβουλος κατα την ανεξαρτητοποιηση του δηλωσε ΄΄δεν γλυφω εκει που φτυνω΄΄ ? Μαλιστα χτες ψηφισε τον προυπολογισμο

Ανώνυμος είπε...

Τώρα οφείλουν να περάσουν από τον εισαγγελέα όλοι οι σύμβουλοι που ψήφισαν τον Προϋπολογισμό γιατί είναι γεμάτος τρύπες κενά και συγκαλύψεις. Γκε γκε Μίλτο;

Ανώνυμος είπε...

Λευκός καπνός με κόκινα στριγγακια. Καλός συνδυασμός αποκριάτικος

Ανώνυμος είπε...

ΟΦΩΤΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΣΥΝΕΝΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝΝ ΑΝΤΡΙΚΑ ΣΛΙΠΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση:ΟΠαπαγεωργιου.Χαχαχαχαχαχα.

Το Προφίλ μας