Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας τα Συμβουλευτικά Κέντρα για τις γυναίκες θύματα βίας σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά

Την ένταξη των πράξεων που αφορούν στη λειτουργία των Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Μακεδονίας, σε συνέχεια της σχετικής πρόσκλησης που εκδόθηκε το Δεκέμβριο και των δεσμεύσεών του για συνέχιση λειτουργίας των δομών.
Συγκεκριμένα, πρόκειται  για δομές που λειτουργούν στις τρεις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας,
με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στόχος των Συμβουλευτικών Κέντρων είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Τα Συμβουλευτικά Κέντρα αποτελούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ενώ ωφελούμενες αυτών των δράσεων υποστήριξης και αρωγής, είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί ή και υφίστανται βία ή διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.).
Οι δράσεις των Συμβουλευτικών Κέντρων χρηματοδοτούνται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους, με προϋπολογισμό 481.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας