Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στη Δυτ. Μακεδονία με τον εξοπλισμό της Ελ. Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσω του Επ. Πρ.της Περιφέρειας

Δύο νέες εντάξεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη Δυτική Μακεδονία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. 
Πρόκειται για τις πράξεις εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, συνολικού προϋπολογισμού 2.404.000 ευρώ. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας  7 για την Προώθηση  των βιώσιμων μεταφορών και της άρσης των προβλημάτων σε βασικές υποδομές δικτύων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Σε ότι αφορά στην Ελληνική Αστυνομία, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αστυνομικά και επιβατικά αυτοκίνητα με τις κατάλληλες προδιαγραφές, ασύρματους πομποδέκτες και φορητά ραντάρ που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της τροχονομικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μέσω αυτής στη μείωση, πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Όσο για τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, περιλαμβάνει υδροφόρα διασωστικά πυροσβεστικά οχήματα και διασωστικά οχήματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να επεμβαίνουν σε συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας