Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Τώρα το κατάλαβαν; Σεβαστάκης: «Καταστροφή το Grexit- Δεν έχουμε καν διατροφική αυτάρκεια»

Ως «καταστροφή» χαρακτήρισε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, με αφορμή τις χθεσινές τοποθετήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας, όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα».
«Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία» πρόσθεσε εμφατικά ο βουλευτής Σάμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη, «ο κόσμος έχει αυξημένη αίσθηση ματαίωσης και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες δεν έκανε θεσμούς».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, στο οποίο αναφέρθηκαν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι μετά το ‘15 έχει αποδυναμωθεί ως εργαλείο, δεν ξέρω ότι μπορεί να δώσει απάντηση. «Δεν ξέρω αν η εν θερμώ καταφυγή (στο δημοψήφισμα) δίνει σώφρον αποτέλεσμα» επισήμανε .
«Eμπρόθετα η κυβέρνηση δεν κλείνει ένα ποσοστό των μέτρων είναι έτοιμα, αλλά δεν υπογράφονται» υποστήριξε δε, με αφορμή την παραδοχή του Μαξίμου ότι έχει κλείσει μόνο το 1/3 των προπαιτουμένων.
thecaller.gr

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου