Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο αμετροεπής πιονέρος της επανάστασης, Νίκος Φίλης


Της Αλίκης Χατζή.
Για την ταλαιπωρημένη ιστορία αυτού του τόπου, να θυμίσουμε στο Νίκο Φίλη ότι τον ίδιο και ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βαραίνει μόνο η … «συγκυριακή κι όχι ιδεολογική συνεργασία» με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Το κόμμα του, αυτός κι οι σύντροφοι του ελευθέρωσαν τους Χρυσαυγίτες Ναζί που είχαν κλείσει φυλακή οι … «γερμανοτσολιάδες», όπως αποκαλούσαν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλδημοκρατίας, ο ίδιος, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τραμπούκοι που τους συνδέουν κοινοί αγώνες στην Κερατέα, στο Σύνταγμα των «αγανακτισμένων» και στη Βουλή της Κωνσταντοπούλου και του Κασιδιάρη…!
Ήταν ο Νίκος Φίλης κι όχι ο Καμμένος, που έναν χρόνο πριν, στην αντιπολιτευτική συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», έθεσε θέμα …. Συνταγματικότητας!!!!

Ποτέ άλλοτε – πλην της δικτατορίας – δεν ετέθη ως θέμα αν  είναι στα όρια της «συνταγματικής ανοχής» μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ποτέ άλλοτε – πλην της δικτατορίας – το αυτονόητο να είναι ο πολίτης αυτό που επιλέγει ελεύθερα στην κοινωνική και πολιτική του ζωή δεν ήταν κατακριτέο.
Μόνο στην συγκεκριμένη και μοναδική ως σήμερα πολιτική συγκέντρωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης κι οι σύντροφοι του, κυκλοφόρησαν ονόματα ανθρώπων οι οποίοι λοιδορήθηκαν μόνο και μόνο επειδή δεν διαθέτουν ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ.
Αυτή η αντιδημοκρατική πράξη, και πολλές άλλες, όπως η επιχείρηση φίμωσης του Τύπου από το Νίκο Παππά, και όχι από τον Καμμένο, κάθε άλλο παρά «συγκυριακή συνεργασία» με τους ΑΝΕΛ δείχνει!
Τί έκανε ο Νίκος Φίλης όταν ο Τσίπρας δήλωσε υποταγή στην εξουσία της Εκκλησίας;
Γιατί δεν παραιτήθηκε τότε, καταδικάζοντας την ταύτιση του πολιτικού Αρχηγού του με τον Καμμένο;
Πώς άντεξε η «αριστερή συνείδηση» του την εικόνα συνύπαρξης με την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ στο Καστελόριζο και τη Ρω; «Συγκυριακή» κι αυτή;
Αντί της σιωπής, ο κύριος Φίλης με την αυτοπεποίθηση που χαρίζουν στους ευλαβείς πιστούς τα δόγματα, κάνει προκλητικές δηλώσεις για «ανοίγματα στον χώρο του Κέντρου», και πιο συγκεκριμένα, για συνεργασία με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Ωστόσο, ο πιονέρος της Επανάστασης Νικόλαος Φίλης θα έπρεπε στοιχειωδώς να γνωρίζει ότι ως πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φέρει το βάρος των καταστροφικών επιλογών της.
Υ. Γ : Αλήθεια, αυτό το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς – που κατάντησε αμέσως ανέκδοτο – θα λειτουργήσει επί τέλους για να δούμε και καμιά παραίτηση; Τόσο πολύ πια είναι διψασμένοι για εξουσία και προβολή; Πώς προέκυψε τόση φτήνια μέσα από τόσες μεγαλοστομίες δεκαετιών; Διαφωνούν; Ας παραιτηθούν … ας αποχωρήσουν …
Αλίκη Χατζή-thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας