Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Σειρά σημαντικών συναντήσεων για τον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος και  τα μέλη της Δ.Ε. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης επισκέφτηκαν το γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 14/2/2017 για συνάντηση εργασίας με την Διευθύντρια κ. Νοτοπούλου Κατερίνα. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και το σύνολο του «επιχειρείν», όπως η αναγκαιότητα για σταδιακή  ελάφρυνση των σημαντικών βαρών που επωμίζονται οι επιχειρήσεις  από τη φορολογία και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού.
Ειδικότερα έγινε συζήτηση, για τη σύσταση και τη λειτουργία  του ΤΑΔΥΜ καθώς και για την απώλεια σημαντικών κονδυλίων για την περιοχή, τόσο στο επενδυτικό σκέλος (Αναπτυξιακός Νόμος – Εξοικονομώ κατ’ Οίκον), όσο και στο εργασιακό ( προγράμματα ΟΑΕΔ ), λόγω του τρόπου υπολογισμού του ΑΕΠ της περιοχής σε σχέση με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ. Οι δύο πλευρές  δεσμεύτηκαν στην από κοινού διαμόρφωση των αναγκαίων παρεμβάσεων για την άρση των αδικιών και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.
Στη συνέχεια η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Αναστάσιο Τζήκα συζητώντας τη διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας με αντικείμενο την εξωστρέφεια, την εκθεσιακή πολιτική και την υποστήριξη του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή.
Τέλος έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, κ. Χρήστο Σαραντόπουλο, και το Γενικό Γραμματέα, Marco Della Puppa, στην οποία αποφασίστηκε η εγγραφή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στο Ελληνοιταλλικό Επιμελητήριο, με στόχο τη γενικότερη συνεργασία για την υποβοήθηση των επιχειρήσεων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στην Ιταλική Αγορά ή εξετάζουν την διείσδυση και την παρουσία τους σε αυτή.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου