Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ανοίγει ο «ασκός» του Αιόλου για Καλλικράτη; Στην περιοχή – Μετά το Βελβεντό και η Αιανή ζητά αυτονόμηση

από το ΧΡΟΝΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επανασύσταση του Δήμου Αιανής είναι οι κάτοικοι της Αιανής, οι οποίοι σε συνάντηση που είχαν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σύσταση Επιτροπής Αγώνα,  η οποία θα συντονίσει όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουν τον στόχο τους.
Τη συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο κοινοτικό κατάστημα Αιανής προκάλεσαν οι φορείς του χωριού, οι οποίοι ζήτησαν από κατοίκους και πρώην αυτοδιοικητικούς να τοποθετηθούν δημόσια για το αν επιθυμούν να επανασυσταθεί ο Δήμος Αιανής σε έναν νέο Καλλικράτη.

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Αιανής Γ. Τζέλλος δήλωσε υπέρ ενός δημοψηφίσματος, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αντιμετώπιση των δημοτικών αρχών μετά τον Καλλικράτη και μίλησαν για απαξίωση της Αιανής και υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.
Η περίπτωση της Αιανής ακολουθεί αυτή του Βελβεντού που εδώ και πολλά χρόνια ζητά να αυτονομηθεί.

Οι συζητήσεις εδώ και αρκετό καιρό και οι θέσεις αρεκτών στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και της αυτοδιοίκησης γύρω απο την αντικατάσταση του Καλλικράτη απο ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, έχουν αρχίσει να αναζωπυρώνουν τον ενδιαφέρον πολλών περιοχών στην Ελλάδα που επιθυμούν να επιστρέψουν στην αυτονομία τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαλά κρασιά,κοιμηθήτε τον ύπνο του δικαίου,κι εσείς οι Αιανιώτες κι εσείς οι Βελβεντινοί.Αν κατεφέρετε τίποτα,να μου τρυπήσετε τη μύτη με χαλκά. (Γιατί τέτοιες απαιτήσεις μου θυμίζουν εαυτούληδες;)

Το Προφίλ μας