Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ομιλία Φώφης Γεννηματά κατά την συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των Μ.Μ.Ε

«Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ Off-SHORE ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ»
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Ο κόσμος το 2017 μοιάζει να γυρίζει  ανάποδα, τα σύννεφα γύρω μας πυκνώνουν, η Ελλάδα παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική  και εμείς συζητάμε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τον Κήρυκα Χανίων και την Αυγή.
Και αυτό συμβαίνει με επιλογή και  αποκλειστική ευθύνη Τσίπρα – Καμμένου.
Και οι Έλληνες αγωνιούν και περιμένουν  ακόμα ένα αξιόπιστο σχέδιο για  την έξοδο από την κρίση.
Αλήθεια, τα τελευταία δύο χρόνια, ποιο σχέδιο είδαμε, ικανό να διασφαλίσει  τη θέση της Ελλάδας σε ένα νέο κόσμο που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος?
Τον Ιανουάριο του 2015 ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να αλλάξει την Ευρώπη.
Και η Ευρώπη άλλαξε, ερήμην βέβαια του κ. Τσίπρα αλλά άλλαξε, δυστυχώς, προς το χειρότερο.
Σήμερα, ο ευρωσκεπτικισμός είναι κυρίαρχος, οι εθνικοί εγωισμοί μεγαλώνουν, η ακροδεξιά καλπάζει, η αξία της ανθρώπινης ζωής υποχωρεί – το ζουν καθημερινά  οι πρόσφυγες.
Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, χτίζει εθνικιστικά τείχη, δεν θεωρεί  ότι δεσμεύεται από τη συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ για παροχή βοήθειας, βρίσκει εξαιρετικό το ΒRΕΧΙΤ και επιθυμεί την κατάρρευση της ευρωπαϊκής ένωσης.
Οι διεθνείς συσχετισμοί γυρνάνε εναντίον μας.
Η τουρκική προκλητικότητα αποθρασύνεται και η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη, με την  Ε.Ε  να μην αναλαμβάνει καμιά πρωτοβουλία στήριξης των διεθνών συνθηκών και προστασίας των δικών της συνόρων.
Το 2017 δεν θα είναι ίδιο με την περίοδο 2010-2016.
Το 2010 η διεθνής συγκυρία επέτρεψε την παροχή στήριξης από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα – έστω και με επώδυνους όρους.
Το 2017 σε  αυτό το ασταθές και δυσμενές διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη και σε ομηρεία.
Η χώρα έχει την πιο κρίσιμη περίοδο την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Μια Κυβέρνηση που δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.
Σε όλα τα επίπεδα.
Το «σωτήριο»… σε εισαγωγικά … 3ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε όλες τις έκτακτες, προσωρινές ρυθμίσεις σε μόνιμες. Μόνιμη επιτροπεία, μόνιμος κόφτης…
Τι να πρωτοαναφέρουμε;
Το Ταμείο ελέγχου όλης της  κρατικής περιουσίας έχει χρόνο ζωής 99 χρόνια.
Mόνο τα εγγόνια και δισέγγονα μας μπορούν να προσδοκούν, ότι ίσως προλάβουν να ζήσουν σε μια χώρα που η περιουσία της δεν θα είναι σε χέρια ξένων.
Και μην κουράζεστε να μας πείσετε για τα πενιχρά αποτελέσματα στο ζήτημα του χρέους γιατί απεμπολήσατε το κεκτημένο του 2012 απόλυτα συνειδητά.
Η απόφαση του Eurogroup του 2012 προέβλεπε, συγκεκριμένους στόχους και την υποχρέωση των εταίρων μας  για περεταίρω μέτρα βοήθειας ώστε να εξασφαλιστεί το 2022 λόγος χρέους προς Α.Ε.Π σημαντικά χαμηλότερος του 110% .
Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη των πολιτών και την πραγματική οικονομία.
Καίγεται και το τελευταίο ίχνος λίπους, οι καταθέσεις έχουν πάρει νέα πτωτική τροχιά, οι μέχρι πρότινος καταχωνιασμένες στα σεντούκια οικονομίες στερεύουν.
Το εισόδημα δεν γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας και η κίνηση στην αγορά – ενώ το 2014 είχε δειλά αναθαρρήσει- πλέον σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.
Οι επιλεκτικές προσλήψεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προφανώς δεν αυξάνουν τη ζήτηση και δεν ρίχνουν χρήμα στην αγορά.  Αυξάνουν το κόστος συντήρησης του κράτους φουσκώνοντας τα φορολογικά βάρη για του πολίτες.
Με τις τράπεζες ευνουχισμένες, οι όποιες υγιείς εμπορικές και επιχειρηματικές πράξεις γίνονται με το σταγονόμετρο.
Ο ίδιος δε ο Υπουργός σας,  τώρα παραδέχθηκε ότι το 70% των δεσμεύσεων που έχετε αναλάβει για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν έχει υλοποιηθεί.
Ποιο αλήθεια τόσο καιρό κοροϊδεύατε;
Η έξοδος της χώρας στις αγορές, στα μέσα του 2018, φαντάζει όνειρο απατηλό.
Η εφιαλτική εξέλιξη ανάγκης ενός νέου προγράμματος στήριξης, ενός 4ου μνημονίου, είναι κάτι περισσότερο από πιθανή.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αλυσοδένετε την χώρα με στόχους οικονομικά ανέφικτους και κοινωνικά αβάσταχτους, και μας γυρίζετε στο επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».
Εσείς με την πολιτική σας , αλλά και με δηλώσεις στελεχών σας, κουβαλάτε νερό στο μύλο των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που απεργάζονται την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Τώρα παίζετε και το παιχνίδι του Σόιμπλε για το GREXIT κ. Τσίπρα;
Από δήθεν επαναστάτης γίνατε υποτακτικός.
Τώρα γίνεσθε και συνεργός;
Υπάρχει κρυφό σχέδιο;
Πάρτε θέση κ. Πρωθυπουργέ.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές.
Δεν ισχυρίζομαι ότι τα ζητήματα της χρηματοδότησης των Μ.Μ.Ε. και των κομμάτων δεν είναι σημαντικά. Το  αντίθετο μάλιστα.
Αφορούν στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και εκπέμπουν έντονο συμβολισμό που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες.
Δεν ενδιαφέρει όμως την κυβερνητική πλειοψηφία αυτή η προσέγγιση , την ενδιαφέρει να στήσει κατηγορητήρια.
Η πρόταση μας για κοινό πόρισμα και συνεννόηση για τις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες που θεραπεύουν χρόνιες παθογένειες έπεσε στο κενό.
Μπορεί κάποιος ν’ απαντήσει γιατί;
Κι αν δεν μπορείτε ν’ απαντήσετε σε αυτό το καίριο ερώτημα απαντήστε τουλάχιστον στις καταγγελίες  του βουλευτή σας κ. Δημήτρη Καμμένου ότι αλλοιώθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας.
Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον ολισθηρό δρόμο που ευτελίζει το κύρος των θεσμών και βλάπτει τελικά τη Δημοκρατία.
Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να προχωρήσουμε σήμερα σε μια ουσιαστική συζήτηση με βάση τις προτάσεις που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος στο αναγκαστικά ξεχωριστό πόρισμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Δεν σας ενδιαφέρει όμως αυτό, όπως λέει εξάλλου και το κομματικό σας πόρισμα πολύ καθαρά.
Στόχος σας είναι να κρατήσετε ζωντανό  το μύθο του δήθεν νέου απέναντι στο δήθεν παλιό.
Δε διστάσατε ν’ αλλοιώσετε για το σκοπό αυτό και την κατάθεση του Ν. Σαλαγιάννη που όμως, δυστυχώς για σας, παραμένει καταγεγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της Βουλής. Μιλάμε για απροκάλυπτη πλαστογραφία που δεν έχει προηγούμενο στη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Ντροπή.
( καταθέτω την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ).
Πάντα όταν “σκουραίνουν” τα πράγματα για την Κυβέρνησή σας , καταφεύγετε στο γνωστό σας γήπεδο:
Την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη “μάχη κατά της διαπλοκής”.
Πόσες φορές μας ζητήσατε «απειλητικά» να μιλήσουμε για διαφθορά; Θυμάστε;
Πάντα σας λέγαμε: Ναι.
Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε  τα προβλήματα διαπλοκής και διαφθοράς.
Τι περιμένετε; Βγείτε στο κυνήγι, βρείτε και χτυπήστε την διαφθορά και την διαπλοκή παντού.
Στα μέσα ενημέρωσης, στη δημόσια διοίκηση, στην ιδιωτική οικονομία.
Όμως, εδώ, στη Βουλή, προς τι όλο αυτό το επαναλαμβανόμενο show;
Αλήθεια, τι έργο έχετε να επιδείξετε στο μέτωπο κατά της Διαπλοκής κ. Τσίπρα;
Λόγια πολλά, πράξη καμία.
Η Ελλάδα επί των ημερών σας υποχώρησε ένδεκα (!!) ολόκληρες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μέτρησης φαινομένων διαφθοράς.
Αγκαλιάσατε την διαπλοκή!
Αγωνιστήκατε  για την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ Channel, με την «ευγενική χορηγία» της ΣΥΡΙΖΑ  BANK  και με εγγύηση μερικά βοσκοτόπια στην Ιθάκη, υπερχρεωμένων επιχειρηματιών.
Συνεχίζετε με τα δήθεν ντοκουμέντα κατά των πολιτικών σας  αντιπάλων σε κίτρινα φύλλα.
Και δεν διστάσατε να τοποθετήσετε  κομισάριο για να ελέγξετε δημοσιογραφικό συγκρότημα.
Είστε η Κυβέρνηση των έμμισθων τρολς  και της προπαγάνδας!
Παρουσιάσατε  ένα πόρισμα ογκώδες και ασύνδετο, με ανακρίβειες και παρερμηνείες.
Με προσθαφαιρέσεις και υπαγορεύσεις της τελευταίας στιγμής.
Και ορισμένες πολύ σημαντικές ελλείψεις.
Πολύ βασικές αλλά και ύποπτα βολικές ελλείψεις!
Ξέχασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πληροφορήσουν τη Βουλή και τον λαό ότι ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα δανείζονταν με τον ίδιο τρόπο. Με την ίδια εξασφάλιση, εκχωρώντας την κρατική τους χρηματοδότηση.
Στις 500 σελίδες του πορίσματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε λίγο χώρο να γράψει για τότε που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε με προσωπική του επιστολή τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματός του, με πολιτικά και όχι τραπεζικά κριτήρια.
Επικαλούμενος όχι την κρατική χρηματοδότηση που τότε έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα ποσοστά που …προσδοκούσε να πάρει στο μέλλον με βάση τις δημοσκοπήσεις!
Παρέλειψαν να αναφέρουν ότι το μόνο ενημερωτικό μέσο που ζήτησε και χρησιμοποίησε πολιτική παρέμβαση για τη ρύθμιση δανείου της είναι η ΑΥΓΗ, με τη χρήση ειδικής επιστολής διευκόλυνσης του ΣΥΡΙΖΑ!
Πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που (ως Ενωμένη Αριστερά) έχει ωφεληθεί από γενναίο κούρεμα των οφειλών του (60%) προς τις τράπεζες.
Η μόνη αλήθεια, πίσω από τους μεγάλους τίτλους και τα πομπώδη λόγια είναι ότι παρά τις μεθοδεύσεις και τις αλλοιώσεις, η Εξεταστική Επιτροπή δεν απέδωσε ποινικές ευθύνες για κανένα πολιτικό πρόσωπο. «Άνθρακες ο θησαυρός».
Όσο κι αν ψάξατε, όσο βαθιά κι αν σκάψατε, ότι μεθοδεύσεις και αν σκαρφιστήκατε, η σκευωρία απέτυχε και  τελικά είδατε τα δικά σας “άπλυτα” να βγαίνουν στη φόρα.
Συγχαρητήρια.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Είναι ώρα να ειπωθούν όλα με το όνομά τους.
Η Κυβέρνηση επιχείρησε να στοχοποιήσει ως «διεφθαρμένα» τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης στο σύνολό τους.
Πάσχισε να πείσει την Ελληνίδα και τον Έλληνα, πως όσα έζησαν  στην πιο δημιουργική την πιο παραγωγική περίοδο της Ελληνικής ιστορίας ήταν εικονική πραγματικότητα!
Ότι δεν τα δικαιούταν. Ότι δεν τα είχαν.
Να ξεχάσει ο πολίτης τις δημοκρατικές κατακτήσεις τόσων χρόνων. Τα δικαιώματα και τους αγώνες του για μια καλύτερη ζωή.
Για τον κ. Τσίπρα οι κυβερνήσεις στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν ήταν επιλογή με την ψήφο του λαού, αλλά  αποτέλεσμα διαπλοκής και διαφθοράς.
Προϊόν και αποτέλεσμα του τριγώνου Κόμματα-Μέσα Ενημέρωσης-Τράπεζες.
Δεν υπήρχε κατά τον ίδιο λαϊκό κίνημα, δεν υπήρξαν εθνικοί στόχοι και προσπάθειες, δεν υπήρξαν λαϊκές κατακτήσεις.
Συνειδητή, επικίνδυνη, ισοπεδωτική διαστρέβλωση της Ιστορίας, που θυμίζει το βρώμικο ’89 και μόνο τους νοσταλγούς των μαύρων περιόδων εξυπηρετεί.
Και όλα αυτά για να δικαιολογηθεί ο κ. Τσίπρας για την ανικανότητα και την αδυναμία του.
Για να διευκολυνθεί στην προώθηση των καθεστωτικών, αυταρχικών, υπονομευτικών για τους θεσμούς της Δημοκρατίας επιλογών του.
Όμως και οι επικίνδυνοι αυτοί ισχυρισμοί κατέρρευσαν.
Τα κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ είναι κάτω του 1% του συνόλου των δανείων.
Τα κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ είναι μόνο το 37% των δανείων που δόθηκαν στα Μέσα, και μεταξύ αυτών εξέχουσα θέση κατέχουν και οι σημερινοί  φανατικοί υποστηρικτές του κ. Τσίπρα.
Ακούστε Κυρίες και Κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και καταλάβετέ το καλά.
Το κίνημά μας, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τις λαϊκές διεκδικήσεις για πολλά χρόνια. Δεν το έφεραν και δεν το στήριξαν τα μέσα ενημέρωσης και τα συστήματα εξουσίας.
Ήρθε μέσα από τον λαό.
Ως έκφραση μιας πηγαίας ανάγκης, για ένα καλύτερο αύριο.
Μια Παράταξη που ταυτίζεται με την πιο φωτεινή και δημιουργική περίοδο για την πατρίδα μας.
Με τις μεγάλες κατακτήσεις του λαού μας.
Και μέσα από τον λαό καθημερινά αναγεννιέται σήμερα και πάλι η δημοκρατική παράταξη,  τώρα που καταρρέει ο λαϊκισμός και το ψέμα, που έφεραν τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία.
Αρκετά πια με την παραχάραξη της ιστορίας.
Δεν έχετε το δικαίωμα ειδικά εσείς, αυτής της Κυβέρνησης, να καταπατάτε το δημοκρατικό κεκτημένο τόσων δεκαετιών.
Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι σε ανάλογη επίθεση πρωτοστατούν κύκλοι της δεξιάς. Και ειδικά αυτοί που ταυτίστηκαν με την καταστροφική για την χώρα περίοδο της ΝΔ 2004-2009.
Πρόσωπα που είναι υπόλογοι έναντι της Ιστορίας του έθνους.
Κύκλοι που έχουν βέβαια εκπρόσωπο μέσα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που φροντίζει να μην ερευνάται τίποτε, να μην αγγίζει κανείς τίποτε που αφορά εκείνη την περίοδο.
Αλλά όλοι γνωρίζουμε πια το πώς εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος τότε, το πώς φθάσαμε σε ετήσια ελλείμματα των 35 δις ευρώ, το πώς η χώρα εξαναγκάσθηκε στο μονόδρομο των Μνημονίων.
Την ώρα που οι πραγματικοί ένοχοι γι’ αυτά κρύβονταν ή πετούσαν πέτρες απ’ έξω.
Και επειδή ακούω αυτές τις ημέρες θρασύτατα κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες για το χρέος στο ΠΑΣΟΚ, ιδού η Ρόδος, επαναφέρω την πρότασή μας για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από την ημέρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Οφείλουμε όμως όλοι να παραδεχθούμε ότι υπήρξαν και κακώς κείμενα όλη αυτή την περίοδο, που πρέπει να αναγνωρίσουμε, και να έχουμε την ειλικρίνεια και την τόλμη να φροντίσουμε με θεσμικές αλλαγές και ανατροπές να μην επαναληφθούν και στο μέλλον.
Πρώτοι εμείς  με αίσθημα ευθύνης, το  αναγνωρίζουμε.
Ναι υπήρξε σε όλη την χώρα μας, η περίοδος της σπατάλης, του υπερδανεισμού, με εύκολα δάνεια, των προτύπων ζωής που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές μας δυνατότητες.
Αυτό συνέβη και στα πολιτικά κόμματα, με τις πολυέξοδες εκστρατείες, τις πανάκριβες καμπάνιες τα υψηλά κόστη λειτουργίας και τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών.
Παθογένειες του δημόσιου βίου, που παρέσυραν και τα κόμματα σε υπερδανεισμό, αντί του περιορισμού των δαπανών τους.
Αυτά όμως ήδη έχουν αλλάξει.
Και τολμήσαμε εμείς και σε αυτό.
Με δικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Με νέους, αυστηρούς κανόνες στον εκλογικό ανταγωνισμό.
Και εμείς επίσης  πρώτοι, λάβαμε και υλοποιήσαμε δραματικές αποφάσεις σχετικά με τα οικονομικά μας.
Με τρόπο συστηματικό, επίπονο και επίμονο νοικοκυρέψαμε τα του οίκου μας.
Περιορίσαμε τα λειτουργικά μας έξοδα πάνω από 96%. Και το ίδιο κάναμε και στις εκλογικές μας δαπάνες.
Στις ευρωεκλογές του 2014, ξοδέψαμε 285 χιλ. ευρώ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την άνεση από τότε να δαπανά 1.300.000 ευρώ!
Ίδια ήταν τα μεγέθη και στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Σε όλες αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις που το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν απόλαυσε το προνόμιο ευνοϊκής μεταχείρισης από τα ΜΜΕ που υποτίθεται διαπλέκεται,  αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετώπισε την έντονη πολεμική τους.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο-και το υπογραμμίζω: το ΜΟΝΟ- πολιτικό κόμμα από συστάσεως ελληνικού Κράτους που επιχείρησε τόσο βαθύ έλεγχο στην οικονομική του διαχείριση.
Δεν κρύψαμε τίποτα, δεν φοβόμαστε τίποτα.
Και δεν το έκανε αυτό καταγγελτικά, εισαγγελικά:
Για να αποδοθούν ευθύνες, όπως πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν για τους δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους.
Το έκανε με τα μάτια στο μέλλον.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα λάθη μας. Μαθαίνουμε από αυτά και  γινόμαστε καλύτεροι.
Αυτός είναι ο λόγος που αναθέσαμε – μόνοι εμείς απ’ όλα τα κόμματα – στις μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών που λειτουργούν στη χώρα, να διερευνήσουν,  τι ενδεχομένως, δεν πήγε καλά και τι πρέπει να διορθώσουμε.
Σας έχουμε προκαλέσει πολλές φορές αλλά κάνετε ότι δεν ακούτε. Προχωρήστε στους ίδιους ελέγχους στα οικονομικά σας και τότε ελάτε να ξανασυζητήσουμε.
Το πόρισμα είναι εδώ και πολλούς μήνες στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, από τότε που μας το ζήτησε.
Σε αυτήν την έρευνα δεν έχει τίποτα να προσθέσει ούτε η Βουλή ούτε κανείς άλλος.
Η λυσσώδης προσπάθειά σας να πλήξετε το ΠΑΣΟΚ και να ναρκοθετήσετε την επιστροφή της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης πέφτει στα βράχια.
Ματαιοπονούν όσοι από δεξιά και αριστερά νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην προσπάθεια για την ενιαία, μεγάλη  Κεντροαριστερά.
Ας μην κουράζονται άδικα  μηχανορραφώντας.

Κύριοι της Κυβέρνησης,
Σταματήστε να δηλητηριάζετε τον δημόσιο βίο με τα μισαλλόδοξα μηνύματά σας.
Σταματήστε τα ύπουλα παιχνίδια.
Παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό για να ανέβετε στην εξουσία.
Και έρχεστε πάλι να πουλήσετε ένα νέο παραμύθι, σε ένα λαό που υποφέρει από τα μέτρα και τις πολιτικές σας, με μοναδικό στόχο να διασώσετε τις καρέκλες σας.
Όμως ο «δράκος» του παραμυθιού σας ούτε φοβίζει αλλά ούτε ξεγελά πια κανέναν.
Και τώρα ψάχνετε για την «νέα απειλή», το «νέο κακό», γιατί τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;
Αυτά όμως δεν αφορούν κανέναν.
Δεν σας πιστεύει κανείς πια!
Σας πήραν είδηση όλοι.
Και η καταδίκη του Ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή για σας.
Επιτέλους, καταλάβετέ το καλά:
Απ’ το ’74 και μετά η Ελλάδα άφησε πίσω της μια και καλή τα διχαστικά σχήματα.
Τις διαιρέσεις, τα πιστοποιητικά πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων.
Με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου και της γνήσιας Δημοκρατικής Παράταξης, η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης πέτυχε την οριστική Εθνική Συμφιλίωση.
Δημιούργησε τις βάσεις για την ενότητα, την ομοψυχία. Εμπεδώθηκε η ισονομία, η πρόσβαση όλων στη γνώση, τη δημόσια υγεία, την ασφάλιση. Εξασφαλίσθηκαν συνθήκες ευημερίας και δίκαιης ανάπτυξης. Κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου.
Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, δεν είναι απλές ψηφίδες Ιστορίας. Είναι βιώματα, μνήμες, κατακτήσεις, κεκτημένα.
Έγιναν με ισχυρές και καθαρές εντολές του Ελληνικού λαού.
Καμία νέα τάξη πραγμάτων, καμία “Νέα Μεταπολίτευση” δεν μπορεί να τα διαγράψει.
Οι κατακτήσεις του χθες θα συνεχίζουν να ορίζουν τα αιτήματα του αύριο:
Δικαιοσύνη
Διαφάνεια
Δημοκρατία.
Εσείς αυτά αποδείχθηκε ότι ούτε θέλετε ούτε  μπορείτε να τα εξασφαλίσετε.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Η λύση βέβαια δεν βρίσκεται ούτε στην παράδοση στις ακραίες απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε, ούτε στην δεξιά παλινόρθωση.
Στην Ελλάδα του 2017 δεν αξίζει μια νέα εθνική καταστροφή επειδή τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις ψυχώσεις τους: τον λαϊκισμό και τον κρατισμό από τη μία και την ασυδοσία της  αγοράς από την  άλλη αλλά κυρίως την ακόρεστη δίψα τους για την εξουσία και για αυτό εμποδίζουν την εθνική συνεννόηση.
Είναι ώρα για μια άλλη πολιτική, με Εθνική Συνεννόηση, με Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.
Η Εθνική Συνεννόηση ξεκινά ως αναγκαιότητα και θεμελιώνεται με το κοινό έργο.
Έργο και κοινή προσπάθεια που θα στηριχθεί σε  ένα σχέδιο που τολμώ να το ονομάσω «σχέδιο Ελλάδα», μια δική μας συμφωνία για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Το έργο αυτό  και μόνο μπορεί να αποτρέψει έναν νέο εθνικό διχασμό που θα έρθει ως επιστέγασμα μιας εθνικής ήττας.
Αυτήν την εξέλιξη η Δημοκρατική Παράταξη έχει ιστορικό χρέος να αποτρέψει.
Όπως έχω επανειλημμένα πει  η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης  με άλλο Πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής.
Είναι φανερό ότι  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το επιθυμούν.
Με τους  σημερινούς  συσχετισμούς  δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  δεν το επιτρέπουν.
Θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές.
Για αυτό ζητάμε τη Δύναμη από τον Ελληνικό λαό.
Μια  ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη θα  το επιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας