Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ελλάς, Ελλήνων... ψεκασμένων και ευκολόπιστων

Της Μαρίας Μόσχου
Αποθεώνουμε εθνοσωτήρες, θεοποιούμε απλούς ανθρώπους, πιστεύουμε σε «θαυματουργά νερά», κρατάμε... ομπρέλα για τους ψεκασμούς εξ ουρανού και αρνούμαστε να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας για να μην... αρρωστήσουν! Οι Έλληνες από τα αρχαία χρόνια ευκολόπιστοι ή καχύποπτοι έχουν αναπτυγμένη... συνωμοσιολογία.

Αιρέσεις, μυστικές αδελφότητες, ιπποτικά τάγματα, Ιησουίτες, «Εβραίοι», μασονικές στοές και επαναστατικές οργανώσεις, πυροδοτούσαν συχνά τη λαϊκή φαντασία.
Επειδή όμως ένας λαός χαρακτηρίζεται από το πόσο εύκολα γίνεται... μάζα, παρασύρεται, αλλάζει συμπεριφορά, πιστεύει τα... απίστευτα και αποθεώνει εθνοσωτήρες δεν είμαστε παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί κατά καιρούς... κάνουμε όλα τα παραπάνω! Δεν είναι τυχαίο ότι ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας» έχει λάβει τα τελευταία χρόνια διαστάσεις... επιδημίας με χιλιάδες «πιστούς». Αλλά δεν πρόκειται μόνο για φαινόμενο των καιρών. Έχουν προηγηθεί και άλλα... «θαύματα» όπως η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω που ξεσπίτωσε και ξεκλήρισε οικονομικά χιλιάδες Έλληνες, καθώς και η «τυφλή πίστη» για το νερό του Καματερού που έσωζε ζωές! Αλλά δεν σταματάμε εδώ.
Υπάρχουν κινήματα στη χώρα μας που έχουν πείσει χιλιάδες γονείς ότι τα εμβόλια προκαλούν «κακό», με αποτέλεσμα να αφήνουν τα παιδιά τους έρμαια ακόμα και σε αρρώστιες που θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί!

Σήμερα μάλιστα που οι θεωρίες συνωμοσίας διακινούνται με την ευκολία και την ταχύτητα των social δικτύων, όλο και περισσότεροι αγνοούν τη συστημική ορθολογική εξήγηση και προτιμούν να πιστέψουν π.χ. ότι μας ψεκάζουν. Το θέμα των ψεκασμένων μάλιστα έχει ξεπεράσει τα όρια των συζητήσεων... καφενείου φτάνοντας μέχρι και την ελληνική Βουλή.
Το «τσουνάμι» Αρτέμης Σώρρας

Διαστάσεις... επιδημίας λαμβάνει ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας», όπου ηγείται ο «εθνοσωτήρας» έχοντας ανοίξει παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Με τον μαγικό... αυλό των 600 δισ. δολαρίων, τουλάχιστον, που διατείνεται ότι διαθέτει για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, ο Ελληνας ομογενής φαίνεται ότι μέσα στην κρίση πείθει ολόκληρους δήμους να τον «ακολουθήσουν»! Με τελετές άλλης εποχής και όρκους που ζωντανεύουν τους αρχαίους θεούς ακόμα και σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αρχική υπόσχεση ότι θα εξαγοράσει το ελληνικό χρέος και θα σώσει τη χώρα, δήμοι προσελκύονται στο πρωτάκουστο «τάγμα» και περιμένουν να σωθούν!
Πιστοί του Σώρρα σε όλη τη χώρα διοργανώνουν συναντήσεις και εκστρατείες συλλογής υπογραφών, προκειμένου να «γίνει αποδεκτή η πρόταση χρηματοδότησης». Με την υπογραφή, μάλιστα, ο «πιστός» δηλώνει και ΑΦΜ και ΔΟΥ ελπίζοντας μάλιστα ότι τα χρέη του θα εξοφληθούν από τον «εθνοσωτήρα»... Φαίνεται ότι τα 20.000 ευρώ τα οποία ο ίδιος ο κ. Σώρρας υπόσχεται σε κάθε ψηφοφόρο του δεν είναι το μόνο κίνητρο για τους «οπαδούς» του.

Διαγραφές ατομικού χρέους, δωρεές κατοικίας σε αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς, θέσεις εργασίας, επενδύσεις σε υποδομές και δεκάδες χιλιάδες υποσχέσεις ημερών ευημερίας σε ένα γενικευμένα υπερθετικό πρόσημο της λογικής «λεφτά υπάρχουν» βρίσκει έδαφος να επανακάμψει ο αλησμόνητος εθνικός «ευεργέτης»! Κορυφή του... βουνού η διαγραφή «του επαχθούς και επονείδιστου χρέους» όπως αναφέρει σε ανακοινώσεις που διατηρεί σε σχετικό διαδικτυακό τόπο. Η... ιστορία ξεκίνησε όταν ο κ. Σώρρας βρήκε στο μπαούλο της γιαγιάς του 4 μετοχές της τράπεζας Banque d’ Orient που αξίζουν, όπως υποστηρίζει 670 δισ. ευρώ έκαστη και τις έχει δωρίσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου στην ΔΟΥ Πατρών.
2,7 τρισ.
Η συνολική αξία που κάνει να λαμβάνει το ελληνικό κράτος είναι 2,7 τρισ. ευρώ! Η τράπεζα Banque d’ Orient ιδρύθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Nationalbank fur Deutschland το 1904, αλλά σχεδόν αμέσως αποχώρησαν οι Γερμανοί από το σχήμα. Η τράπεζα συνέχισε και είχε τρία υποκαταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια. Το 1923, η τράπεζα έκλεισε το υποκατάστημα στη Σμύρνη λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το 1932, η Εθνική Τράπεζα, με σύμβαση ειδικής εκκαθάρισης, απορροφά την Τράπεζα Ανατολής. Στις 5 Απριλίου 2013 το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013), απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.
Ψεκασμένοι παντός καιρού
Οι ψεκασμοί στη χώρα με χημικά αέρια, ως θεωρία συνωμοσιολογίας, κάνει θραύση σε συζητήσεις «κορυφής και καφενείου», σε επιστημονικά πάνελ, ακόμη και στη Βουλή. Μάλιστα υπάρχει ομάδα που ενημερώνει μέσω ίντερνετ που γίνονται κάθε φορά οι ψεκασμοί. Είναι τόσο το ενδιαφέρον για το θέμα που το ερώτημα: «Ορισμένοι πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;» είχε μπει και στις πολιτικές έρευνες δημοσκοπήσεων στις προηγούμενες εκλογές!
Μάλιστα στην πρόθεση ψήφου του Σεπτεμβρίου 2013, της Metron Analysis, στη σχετική ερώτηση το 33,3% των ερωτώμενων συμφωνεί με το ότι γίνονται ρίψεις χημικών, το 58,4% διαφωνεί και το 9%... δεν ξέρει/δεν απαντά. Ιδιαίτερα υψηλά νούμερα θετικής γνώμης απέναντι στα χημικά «που πέφτουν στο κεφάλι μας» είχαν οι ΑΝΕΛ με 6,1%, καθώς και το 15,3% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίοι φαίνεται να είναι πιο κοντά από όλους στη θεωρία των «chemtrails», όπως είναι γνωστοί αυτού του τύπου οι αεροψεκασμοί διεθνώς. Οι γυναίκες, και ιδιαίτερα στις ηλικίες από 18-24 ετών, έχουν αυτήν την ανησυχία σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ οι αγρότες με τους εργαζομένους πιστεύουν πολύ στο παράδοξο φαινόμενο της «λευκής ουράς». Δημιουργήθηκε μάλιστα και ειδική ομάδα δράσης κατά των «chemtrails», που θεωρεί ότι με τη ρίψη τους συντελείται γενοκτονία κατά της ανθρωπότητας. Οι διαδηλώσεις και οι ποικίλες δράσεις τους ανάγκασαν σε παρέμβαση το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση τον Μάιο του 2012, ξεκαθαρίζοντας πως «καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος».
Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αρχηγού ΓΕΑ κατακλυζόταν από e-mailς πολιτών που κατήγγειλαν ότι αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη που πετούν στον ελληνικό ουρανό αφήνουν πίσω τους «ουρές». Στον πειρασμό υπέκυψαν και βουλευτές που δεν δίστασαν να συζητούν για «ούφο στο Κοινοβούλιο»! Εκτός από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που διατράνωσε εντός των εδράνων τον σχετικό προβληματισμό του, παλαιότερα και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε αναφερθεί σε αυτό.
Το νερό του Καματερού
Στα μέσα της δεκαετία του 1970 εμφανίζεται στο δημόσιο προσκήνιο ο δικηγόρος Γιώργος Καματερός, όταν ανακοίνωσε πως είχε εφεύρει ένα φάρμακο το οποίο είχε την ικανότητα να αναστέλλει και να εξουδετερώνει κάθε νεοπλασματική νόσο (και τον καρκίνο).
Η περίπτωσή του έλαβε τεράστιες διαστάσεις, καθώς τις κινήσεις του πρόβαλλαν τα τότε ΜΜΕ και εκατοντάδες κόσμου συνέρεαν στις ομιλίες του. Σε αυτές, που πραγματοποιούνταν κατά κανόνα σε ανοικτούς χώρους, ο Καματερός μοίραζε δωρεάν το φάρμακό του από υδροφόρες, το οποίο έμεινε γνωστό ως το «νερό του Καματερού» τόσο σε υγρή μορφή σε φιαλίδια (οι επικριτές του οποίου υποστήριζαν ότι περιείχαν απλό νερό), όσο και σε μορφή κονιάματος (σκόνης).
Οι ανακοινώσεις του είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπούν ακόμη και θεραπείες παιδιών που έπασχαν από λευχαιμία, ενώ καταγράφηκε και ένας θάνατος. Ο Καματερός δικάστηκε για το σκάνδαλο που προκάλεσε και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση. Αυτοκτόνησε το 1998 σε ηλικία 58 ετών, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Η «Αγία» Αθανασία
Η Αθανασία Σάμαρη, που αργότερα έγινε γνωστή ως «Αγία» Αθανασία του Αιγάλεω γεννήθηκε το 1928 στην Παλιά Μανωλάδα. Το 1945 σε ηλικία 17 ετών, ισχυρίστηκε ότι είδε σε όραμα την Παναγία. Τα «οράματα» της άρχισαν να πληθαίνουν, τα νέα διαδόθηκαν και η κοπέλα κάποια στιγμή υποστήριξε ότι η Παναγία άρχισε να της στέλνει μηνύματα τα οποία αποτυπώνονταν στο στήθος της. Ωστόσο δεν πίστεψαν όλοι την Αθανασία. Ιδιαίτερα δύσπιστοι στάθηκαν οι δικοί της άνθρωποι, καθώς αυτοί γνώριζαν ότι στην οικογένειά τους υπήρχε μια κληρονομική πάθηση, η δερμογραφία ή δερμογραφισμός, που ιατρικά ορίζεται ως «δερματική αντίδραση σε κάποιο μηχανικό ερέθισμα του δέρματος, που οφείλεται σε υπερευαισθησία του νευρικού συστήματος». Σε μια τέτοια περίπτωση, οι δερματολόγοι εξηγούν με απλά λόγια ότι κάποιος θα μπορούσε με ένα αντικείμενο να ασκήσει πίεση ή να γράψει πάνω στο δέρμα του ασθενούς και το «μήνυμα» να παραμείνει πάνω στο δέρμα για αρκετή ώρα, Ωστόσο η «οραματίστρια» κέρδιζε κάθε μέρα και περισσότερους «πιστούς. Αποκορύφωμα ο θάνατός της, αλλά και η «Ανάσταση» που ήρθε λίγο αργότερα με τους οπαδούς της να υποστηρίζουν ότι σείστηκαν τα θεμέλια του σπιτιού της! Η Αθανασία με τα «θαύματά» της δίχασε ολόκληρη την Ελλάδα και παρέμεινε στο προσκήνιο για πολλά χρόνια με πολλούς πιστούς να της δωρίζουν τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία. Μάλιστα πολλοί από αυτούς της δώρισαν την περιουσία τους πριν πεθάνουν προκειμένου να πάνε στον παράδεισο...
Τα εμβόλια... σκοτώνουν τα παιδιά!
Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες με τη λιγότερη εμπιστοσύνη στα εμβόλια διεθνώς: Ένας στους τέσσερις Έλληνες πιστεύουν ότι δεν είναι ασφαλή. Η ροπή των Ελλήνων στην καχυποψία, αν όχι στη συνωμοσιολογία, φαίνεται πως έχει αντίκτυπο και στις αντιλήψεις τους για την ασφάλεια των εμβολίων. Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρούν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που βλέπουν τα εμβόλια με?μισό μάτι. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «EbioMedicine», με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ
Οι επιστήμονες -με τη βοήθεια του διεθνούς οργανισμού ερευνών WIN/Gallup International- ανέλυσαν δειγματοληπτικά τις απόψεις σχεδόν 66.000 ανθρώπων σε 67 χώρες, σχετικά με το κατά πόσο τα εμβόλια είναι ασφαλή, σημαντικά, αποτελεσματικά και συμβατά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο σχετικά με τις αντιλήψεις των ανθρώπων για τα εμβόλια.
Συνολικά -και μάλλον αναπάντεχα- η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη μεγαλύτερη έλλειψη εμπιστοσύνης και τον πιο έντονο σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια (15,8%), ενώ τη μικρότερη έλλειψη εμπιστοσύνης έχουν η ΝΑ Ασία (4,4%) και η Αφρική (7,4%).
Οι φόβοι απέναντι στα εμβόλια αποτελούν σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς «φρενάρουν» αρκετούς γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ή να εμβολιασθούν οι ίδιοι, πράγμα που οδηγεί σε αναζωπύρωση ασθενειών όπως η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα.
Στη χώρα μας μάλιστα από το 2009 και μετά έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο χιλιάδες άρθρα για τα εμβόλια. Με τον τίτλο «50 λόγοι να μην εμβολιάσετε τα παιδιά σας» ένα διαδεδομένο κείμενο στο ίντερνετ κάνει λεπτομερείς αναφορά σε ουσίες εμβολίων και πόσο «κακό» κάνουν στον οργανισμό, αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις παιδιών που μετά από ένα εμβόλιο αρρώστησαν σοβαρά. Έτσι όλο και περισσότεροι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους βασισμένοι σε μύθους και ψέματα που κυκλοφορούν. Ακόμα και ομάδες στο Facebook οργανώνουν «αντίσταση» στα εμβόλια. Όπως επισημαίνουν δεκάδες γιατροί στην χώρα μας τα πράγματα έχουν αλλάξει τον τελευταίο καιρό λόγω της έξαρσης του προσφυγικού καθώς μία επιδημία είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει από ένα ανεμβολίαστο προσφυγόπουλο.
Ολύμπιοι Θεοί
Οι Ολύμπιοι Θεοί είναι μέχρι και σήμερα η ελπίδα της Ελλάδας! Η θεωρία είναι πως οι δώδεκα αθάνατοι θεοί βρίσκονται κρυμμένοι, αφού έχασαν τη δύναμή τους όταν οι Έλληνες σταμάτησαν να κάνουν θυσίες και πως κάποια στιγμή θα εμφανιστούν και πάλι και θα σώσουν τη χώρα μας. Μάλιστα, εάν δεν γνωρίζετε μέχρι τώρα γιατί υπάρχει κρίση και γιατί υποφέρουμε ως χώρα από τα μνημόνια, οι 12θεϊστές έχουν την απάντηση: Γιατί οι ξένες δυνάμεις προσπαθούν να πιέσουν τους Ολύμπιους Θεούς να εμφανιστούν!
Γιατροσόφια διά πάσαν νόσον
Στη χώρα μας υπάρχουν φυσικά και οι γιατροί χωρίς πτυχίο. Μπορεί να μην έχουν σπουδάσει ιατρική σε κάποιο πανεπιστήμιο, όμως την έχουν σπουδάσει στο... πεζοδρόμιο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που εμπιστεύονται τα γιατροσόφια τους. Άλλωστε γιατρεύουν τα πάντα. Από πονοκέφαλο μέχρι και... καρκίνο.
Θαύματα και πατριώτες
Η χώρα έχει κατακλυστεί με θαύματα. Τα θαύματα της ορθοδοξίας, τα θαύματα των ημερών μας και γενικά κάθε λογής θαύματα. Μέλισσες που κάθονται πάνω σε εικόνες, δάκρυα που... τρέχουν από τα μάτια της Παναγίας σε μοναστήρια, γέροντες που εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι για να ευλογήσουν σπίτια ανυποψίαστων γυναικών και δαιμονισμένοι στην Πεντέλη που γίνονται καλά.
Ομάδα Έψιλον
Η Ομάδα Έψιλον είναι μια φανταστική μυστική οργάνωση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ύπαρξής της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Εντάσσεται στις θεωρίες συνωμοσίας και κυκλοφορεί στην Ελλάδα περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Καθότι δεν υπάρχει επίσημη παρουσία της ομάδας, η ύπαρξή της συνήθως αμφισβητείται. Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη, τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κ.λπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας ή άλλα άστρα ή γαλαξίες που ήρθαν στα αρχαία χρόνια και εξαπλώθηκαν σε όλη την γη διαδίδοντας τη γνώση τους στους λαούς του κόσμου.
imerisia.gr

3 σχόλια:

 1. Η πορεία του δήμου Σερβιων - Βελβεντου δεν είναι ευοίωνη. Η δημοτική αρχή στον ύπνο του δικαίου . Ο προϋπολογισμός είναι σε εκκρεμότητα και κανείς δεν ανησυχεί. Οι πολίτες αγωνιούν και βλέπουν το μέλλον αβέβαιο. Το εμπόριο στα Σερβία έσβησε. Ο δήμαρχος πέρα βρέχει. Και το 2017 ξεκίνησε πολύ άσχημα...για τα Σερβία. Η ανεργία στα ύψη. Δεν υπάρχει ελπίδα πλέον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "η δημοτική αρχή στον ύπνο του δικαίου". και όμως αυτό δεν προβλέπεται λόγω της μη ψήφισης του Προϋπολογισμού.
  Άρθρο 160
  Διάρκεια της ισχύος του προϋπολογισμού
  1. Ώσπου να αρχίσει να ισχύει ο νέος προϋπολογισμός,και πάντως όχι αργότερα από το τέλος Μαρτίου του επόμενου οικονομικού έτους, ισχύει ο προϋπολογισμός του έτους που έχει λήξει, μόνον ως προς την πληρωμή:
  α) Των υποχρεωτικών δαπανών που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 158.
  β) Των δαπανών που γίνονται για ειδικούς σκοπούς,βάσει διάταξης νόμου, κατόπιν αποφάσεων χρηματο−
  δότησης από την Κρατική Διοίκηση, καθώς και αυτών που γίνονται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων έργων ή δράσεων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  2. Μετά την πάροδο του τριμήνου απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη με βάση τον προϋπολογισμό του περασμένου έτους, πλην αυτών που αφορούν τις αποδοχές προσωπικού και την καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

  Από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων.

  Αυτά για να έχουν γνώση οι πολίτες ότι ο Δήμαρχος λέει ότι θέλει για να εκβιάσει καταστάσεις. Αντί να τρέχει στο Δήμο, μόνο κουτσομπολιό και εκδηλώσεις. Για τα οικονομικά του Δήμου... σκέτο μηδενικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ότι σε συμφέρει και ότι έχει σχέση με ΠΑΣΟΚ δημοσιεύεις Τούρκε! σε πήρανε χαμπάρι όλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου