Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΗΦ-ΑμεΑ Κοζάνης και Πτολεμαϊδας για τα επόμενα τρία χρόνια

Τις αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ-ΑμεΑ) σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. 
Στόχος είναι να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, που παρέχουν πολύ σημαντική βοήθεια για τα επόμενα τρία χρόνια, αξιοποιώντας τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.
Μέσα στις υπηρεσίες των ΚΔΗΦ-ΑμεΑ περιλαμβάνoνται: η μεταφορά των ωφελουμένων, η διαμονή και τη διατροφή τους, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, η εκπαίδευση τους στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, η δημιουργική απασχόλησή τους και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους, η συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης. Μέσω των δύο πράξεων αναμένεται να ωφεληθούν 22 ΑμεΑ από τους Δήμους Κοζάνης και Σερβίων - Βελβεντού και 18 ωφελούμενοι ΑμεΑ από το δήμο Εορδαίας.
Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία» και θα εκτελεστούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και είναι συνολικού προϋπολογισμού  1.152.000 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας