Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Δυτική Μακεδονία Το 2016 προστέθηκαν 1.957 νέοι άνεργοι! Από το ΕΣΠΑ χάθηκαν 230 εκατ. ευρώ! Η ανικανότητα Καρυπίδη μας στοιχίζει πολύ ακριβά

 Στη Δυτική Μακεδονία, μόνο το 2016 προστέθηκαν 1.957 άνεργοι!
            Ο κ. Καρυπίδης αναλαμβάνοντας την Περιφερειακή Αρχή παρέλαβε την ανεργία  στο 26,7%.  Σήμερα είναι στο 30,3%!
            Το σύνολο των ανέργων φτάνει τους 30.612 και απ΄ αυτούς οι 16.070 είναι μακροχρόνια άνεργοι.
            Ο κ. Περιφερειάρχης δεν έφερε την κρίση, αλλά με την ανικανότητα του επιδείνωσε την κατάσταση καθώς ΕΧΑΣΕ 230 εκ € του προηγούμενου ΕΣΠΑ.
            Και ο κατήφορος συνεχίζεται. Ούτε ένα ευρώ δεν πήραμε από το πακέτο Γιούνκερ ως Περιφέρεια, όταν από όλη τη Χώρα έχουν ενταχθεί έργα 42 δις € στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό σχήμα.

            Ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, ούτε ένα έργο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντίθετα ακόμη και ο Τοπικός Πόρος χρησιμοποιείται για να γίνει αρεστός ο κ. Καρυπίδης στην Κυβέρνηση καλύπτοντας τις δικές της υποχρεώσεις σε τομείς όπως αυτός της Υγείας.
            Όλα αυτά τα χρήματα που χάθηκαν θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας;
            Φυσικά και θα δημιουργούσαν και θα μπορούσαν επίσης να διαμορφώσουν για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου ένα καλύτερο και φιλικότερο περιβάλλον για να μπορέσουν όχι απλά να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά και να αναπτυχθούν και άλλο.
            Ο κ. Καρυπίδης εκτός των πόρων που ΕΧΑΣΕ δεν τα κατάφερε καλύτερα και στα προγράμματα ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ της ανεργίας, όπου είμαστε ο φτωχός συγγενής.
            Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουμε 30.612 ανέργους. Πόσες θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης πήραμε ως Περιφέρεια στα 2,5  χρόνια της θητείας του;  Μόλις 596 θέσεις, από τις 18.052 συνολικές θέσεις ωφελουμένων του προγράμματος!
            Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο 2ο κύκλο που ακολουθεί καθώς παίρνουμε 621 θέσεις από τις 24.251 συνολικά!
            Αυτά απέδωσαν οι εναγκαλισμοί και οι πανηγυρικές υποδοχές κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή μας.
            Για όλα αυτά είναι περήφανος ο κ. Καρυπίδης, όπως είπε ο ίδιος στον απολογισμό των 2,5 χρόνων της θητείας του (όχι, απέφυγε να χειροκροτήσει τον εαυτό του λόγω σεμνότητας).
Πατήστε εδώ για να διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση της επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ κ. Ζεμπιλιάδου, στη συνεδρίαση του Π.Σ. για τον απολογισμό της Περιφερειακής αρχής σε powerpoint

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Γεωργία. Όταν είχες εσύ τη διαχείριση ήταν όλα εντάξει. Η "απορρόφηση" γινόταν σωστά και οι διαδικασίες ήταν "αντικειμενικές". Ποιός, άνεργος και μη, νομίζεις ότι διάβάζει έστω και μιά γραμμή από τις ανακοινώσεις του πρώην ΠΑΣΟΚ;

Το Προφίλ μας