Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

"Τραμπούκοι" κι "εκλογές" στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερβίων-Βελβεντού!

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ερωτήσεις-τοποθετήσεις του Δημάρχου, των αρχηγών παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων.
Ο Δήμαρχος ανάφερε ότι πήγε δύο φορές στο Υπουργείο στην Αθήνα με δικά του έξοδα όπως τόνισε, "όχι σαν κάτι άλλους που ζητούν ολόκληρες περιουσίες όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα" χωρίς όμως να κατονομάσει ποιους εννοεί, κατά την προσφιλή του τακτική. Είπε λοιπόν ότι υπάρχει "ρητή δέσμευση" για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών της Καστανιάς. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Στ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την ολική καταστροφή από πυρκαγιά του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων και ζήτησε την συνδρομή του Δήμου για την αποκατάστασή του. (διαβάστε την είδηση εδώ). 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθ. Δισερής επεσήμανε τα προβλήματα από τους χάρτες των δασικών εκτάσεων 
Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Β. Κωνσταντόπουλος πρότεινε να επιδοθεί ψήφισμα στο Υπουργείο για να διασφαλιστεί η δέσμευση του Υπουργείου για την αποζημίωση.
Ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Π. Λιάκος συμφώνησε με την πρόταση για επίδοση ψηφίσματος και έθεσε δύο προβλήματα: το νερό στην Λαβανίτσα και τον αγροτικό γιατρό στα Καμβούνια. 
Ο κ. Παπαγεωργίου έθεσε δύο ερωτήσεις σχετικά με τον αποχιονισμό των Καμβουνίων και την έλλειψη θέρμανσης στο αγροτικό ιατρείο του Πλατανορεύματος. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Δισερής απάντησε για τη μεταφορά του χιονιού ότι δεν υπάρχουν τα μηχανήματα, για το αλάτι ότι δεν είχε προβλεφθεί η αγορά αλατιού και ότι εξυπηρετήθηκε ο Δήμος από την Περιφέρεια και ότι σε συννενόηση με το Κέντρο Υγείας Σερβίων έχει προβλεφθεί επίσκεψη του αγροτικού ιατρού μία φορά την εβδομάδα στο Τρανόβαλτο - έχει προκηρυχθεί επίσης και η θέση. 

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό έγινε σε κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού με επευφημίες και παρεμβάσεις από το κοινό και φωνές από τους "οπαδούς" του Δημάρχου που ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να εκβιάσουν τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού!

Ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού θέλοντας να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις είπε κατ' αρχήν οτι "μειώσαμε το χρεος προς τη ΔΕΗ κατά 700.000 ευρώ" κάτι που διόρθωσε λίγο αργότερα ο κ. Ζορμπάς λέγοντας ότι είναι ο συμψηφισμός των χρεών προς τη ΔΕΗ και προκύπτει κάθε χρόνο τον Ιανουάριο και σε καμία περίπτωση δεν προκαλείται από ενέργειες του Δήμου. 

Με παρεμβάσεις του σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος προσπαθούσε να απαξιώσει την αντιπολίτευση επιτιθέμενος πολλές φορές προς τον κ. Κωνσταντόπουλο αναφεροντας τους παλιούς προϋπολογισμούς του Δήμου επί θητείας του τελευταίου. Σε μία περίπτωση απευθύνθηκε προσωπικά προς τον κ. Λαζαριώτη ζητώντας του το λόγο γιατί δεν ψήφισε "τα σωτήρια θέματα" που έχει φέρει ο ίδιος ο Δήμαρχος στο Δ.Σ. όπως το ΚΕΠ Υγείας και τη σύμβαση για τα μάρμαρα. 

Συχνές ήταν οι παρεμβάσεις και από συγκεκριμένους δημότες που επενέβαιναν στη διαδικασία, φώναζαν και απήυθηναν ερωτήσεις και χαρακτηρισμούς προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, προκαλώντας την παρέμβαση του Προέδρου του Δ.Σ.  

Καίρια ήταν η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σωκράτη Μπρουσιόβα ο οποίος είπε ότι εκπλήσσεται που ο Δήμαρχος επιμένει να εισηγείται τον ίδιο προϋπολογισμό για τέταρτη φορά χωρίς καμία αλλαγή και ότι τους ζητά να ψηφίσουν έναν προβληματικό προϋπολογισμό. Είπε επίσης ότι κατά την άποψή του υπάρχουν δύο δρόμοι: ένας δυσάρεστος κι ένας καταστροφικός. Ο κ. Μπρουσιόβας, προς τιμήν του, δεν απάντησε ευθέως σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που του εκτόξευσε δημότης, αλλά προέτρεψε να κληθεί η αστυνομία. 

Ο κ. Λαζαριώτης θύμισε σε όλους την κατάσταση στην οποία έχει φέρει ο Δήμαρχος τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού λέγοντας χαρακτηριστικά "αν δεν μπορείς εσύ να τα βρεις με την παράταξή σου...". 

Ο κ. Παναγιωτούλας αναρωτήθηκε γιατί προσπαθεί ο Δήμαρχος να εκβιάσει την αντιπολίτευση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό αφού και πέρυσι που κάποιοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν τον αντίστοιχο προϋπολογισμό τους χλεύαζε και τους απαξίωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζυγούρης έδωσε διευκρινήσεις για τον προϋπολογισμό και για το ποσό των 513.000 ευρώ εσόδων που ήρθε στο Δήμο και που ενδεχομένως θα μπορούσαν να μοιραστούν σε κωδικούς στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Προσπάθησε επίσης επικαλούμενος το θυμικό να εισηγηθεί την ψήφιση του προϋπολογισμού. Χαρακτηριστικά είπε ότι δεν μπορούμε πλέον να παίζουμε το σάκο του μποξ, αναφερόμενος στους Δημότες που πιάνουν τους δημοτικούς συμβούλους για το θέμα της ψήφισης.

Κατατοπιστική ήταν η παρέμβαση του κ. Ζορμπά που μίλησε αναφέροντας συγκερκιμένα ποσά και είπε την ατάκα της συνεδρίασης: "Κανένας μας δεν καταψηφίζει από βίτσιο". 

Ο κ. Γεωργακόπουλος πολύ εύστοχα παρατήρησε ότι την συγκινητική τοποθέτηση του κ. Ζυγούρη έπρεπε να την είχε κάνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, δηλ. ο Δήμαρχος. 

Ο κ. Δήμαρχος μετά από απανωτές αναφορές των δημοτικών συμβούλων για αναθεώρηση του προϋπολογισμού και για επανα-κατανομή των ποσών άρχισε την προσφιλή του τακτική: να μιλά για το τι ΘΑ κάνει. Είπε λοιπόν ότι έχει προγραμματίσει μία Ημερίδα μέσα στον Φεβρουάριο για το τι προοπτικές έχει αυτός ο Δήμος (!!!). 
"Θεϊκή" ήταν η αντίδραση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ζυγούρη στο άκουσμα των παραπάνω - έπιασε το κεφάλι με τα χέρια του! ("Όχι πάλι"; είπατε κ. Ζυγούρη, γιατί δεν ακούστηκε καλά....)
Και ο κ. Δήμαρχος συνέχισε "επειδή διαισθάνομαι το βάρος κι επειδή Εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια" κάνω έκκληση, παράκληση για την ψήφιση". 

Σειρά είχε ο κ. Λιάκος που έκανε την έκπληξη: πρότεινε λόγω του διοικητικού αδιεξόδου και του ότι ο Δήμος "έχει γίνει μπάχαλο" "να παραιτηθούμε όλοι και να πάμε σε εκλογές"! προκαλώντας τα χειροκροτήματα των δημοτών.

"Υπερθεματίζω"! αντέτεινε ο Δήμαρχος "και θα δούμε ποιος θα κάνει συνδυασμό και πόσο θα πάρει ο καθένας. Βγέστε λίγο έξω στην κοινωνία, κοιτάξτε τον κόσμο στα μάτια και να τα πείτε αυτα τα πράγματα", στο οποίο ο κ. Ζυγούρης προέτρεψε: "όποιος θέλει να παραιτήθεί, κάνει την αιτησούλα του κι εσύ και ο Δήμαρχος που φωνάζετε και αφήστε τους λεονταρισμούς" 
Ο Δήμαρχος αντέκρουσε: "θα έχουμε αναταραχή για ένα μήνα στο Δήμο αλλά θα έχουμε αναγέννηση μετά" (!!!!) 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι η παράταξή του δεν ζητά την παραίτηση του Δημάρχου αλλά αν ο ίδιος θελήσει να παραιτηθεί μπορεί, στο οποίο ο κ. Δήμαρχος είπε: να παραιτηθούν όλοι μαζί, ναι, βέβαια, αλίμονο!

Ο κ. Ζυγούρης είπε ότι θα διερευνήσει την πιθανότητα των παραιτήσεων γιατί δεν είναι απλό το θέμα και ότι χρειάζονται οι παραιτήσεις περίπου 300 ατόμων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από Δημότες: κ. Μακρυγιάννης, κ. Παπαδόπουλος, κ. Βέκιος και η ψηφοφορία.
ai-vreS

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καταθετει ο κος Λιακος, επικεφαλης παραταξης , μια προταση που ειναι θεσμοθετημενη σαν πιθανη λυση-σωτη ή λαθος ειναι αλλο θεμα- και ο προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου και κατι αλλοι συμβοθλοι γελανε!
τι γελοιοτητες ειναι αυτες. ντροπιαζουν καταρχην την περιοχη, αυτους που εκαναν το λαθος και τους εξελεξαν. Τους εαυτους τους δεν τους ντροπιαζουν διοτι αποδεικνυουν οτι δεν τους εχουν κανενα αυτοσεβασμο

Ανώνυμος είπε...

Ανάρτηση της ανιψιάς Δημαρχου στο twitter την ώρα της συνεδρίασης!
Η πρώτη συνταγή για την ευτυχία: να αποφεύγεις τις μεγάλες αναπολήσεις από το παρελθόν
André Maurois, 1885-1967, Γάλλος συγγραφέας

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Κος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Μακρυγιάννη ;;;;
Νόμισε ότι τον παίνεψε στην παρέμβασή του ;

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα του γιατρού στα Καμβούνια το έβαλε ο Κωνσταντόπουλος προς τον Δισερή και όχι ο Λιάκος.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος
Επαναλαμβάνω τι είπα στο δημοτικό συμβούλιο για την πρόταση του κ. Λιάκου να παραιτηθεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος και να πάμε σε εκλογές.
Η παράταξή μας δεν ζητάει την παραίτηση του δημάρχου γιατί έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση να είναι πέντε χρόνια δήμαρχος με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών.
Εάν ο ίδιος αναλάβει την πρωτοβουλία να παραιτηθεί ο ίδιος και να ζητήσει την παραίτηση των συμβούλων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, η παράταξή μας θα διευκολύνει την διαδικασία με τις παραιτήσεις των δημοτικών της συμβούλων.

Ανώνυμος είπε...

Γ. Θεοφάνου
Νομίζω αν κατάλαβα καλά, από τη σημερινή συνεδρίαση και από την προχθεσινή λαϊκή συνέλευση στα Σέρβια, όπου από την συμπολίτευση δεν ήταν κανένας σύμβουλος, την μεγαλύτερη ευθύνη που δεν ψηφίζετε προϋπολογισμός την έχουν οι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το δήμαρχο που με τη συμπεριφορά του, διέλυσε τους δικούς του και τώρα πάει να διαλύσει τον δήμο. Η αντιπολιτευση καλείτε και εκβιάζετε να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό πλασματικό ψεύτικο χωρίς αντίκρισμα μόνο και μόνο για να μην μπούμε σε επιτροπεία που αν κατάλαβα καλά είναι σαν την τρόικα, κουαρτέτο τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ, υποβάλουν τα σχέδιά τους και οι μαριονέτες τα ψηφίζουν, δηλαδή ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Νομίζω ότι αρκετά ανεχτήκαμε αυτόν τον Καραγκιόζη που θέλει να το παίζει δήμαρχος με όλα τα τσιράκια του. Τα Σέρβια είναι μια ιστορική πόλη και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες.
Να ψηφίσετε αυτή τη μαλακία που λέγετε προϋπολογισμός και να παραιτηθείτε. Όλοι!!! Ο γεροξεκούτης όπως τον λέει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου συμφώνησε και είπε ότι θα το διερευνήσει ο ίδιος, αλλά τρόμαξε και λίγο γιατί ξέρει ότι η θητεία του με τον γιατρό τον καίει σαν πολιτικό που θέλει να το παίζει.

Ανώνυμος είπε...

shkose kamia mpara kai meta kopsta xontra

Ανώνυμος είπε...

7:08 τωρα σε έπιασα το σχόλιο σου ειναι κ στο kozani gr... Εισαι απαράδεκτος/ σαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.... Καλα αυτός ο ζυγουρης ειναι πολύ κουρουφεξαλο μιλάμε...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Aivres: για κλάμματα είστε ομαδικός- είτε δημοσιεύεις όλα τα σχόλια απο όλο τον κόσμο είτε όχι / η μπάλα θα σας πάρει ομαδικός κ μετά τρέξτε να κρυφτείτε περίγελος γίνατε ομαδικός και οταν λεω ομαδικός το εννοούμε πρώτα απο σενα και την παρεα κωνσταντοπουλου..,,,

Το Προφίλ μας