Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Λίμνη Πολυφύτου: Νέα συνάντηση στα Σέρβια, με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης,  για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της Λίμνης Πολυφύτου, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση το Σάββατο 21/01 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων. Παρόντες οι πρόεδροι παραλιμνίων τοπικών συμβουλίων και άλλοι θεσμικοί και παραγωγικοί  φορείς.
Σκοπός της συνάντησης, -έξι μήνες μετά την πρώτη συνάντηση με τους προέδρους των παραλίμνιων Τοπικών Κοινοτήτων και τρεις μήνες μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση της Αιανής- ήταν η αναλυτική ενημέρωση για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, με τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλο και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, καθώς και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα.
Ο Θέμης Μουμουλίδης επανέλαβε την πάγια θέση του πως η ανάδειξη και αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου, αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για την Π.Ε.Κοζάνης, αλλά και τη Δ.Μακεδονία. Η εκπόνηση –κατάθεση  ολοκληρωμένου σχεδίου  για τη λίμνη και την παραλίμνια περιοχή είναι μονόδρομος και θα προσδώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική και δυναμική στην οικονομία της περιοχής.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των παραλίμνιων τοπικών κοινοτήτων Αμυγδαλιάς, Αυλών, Βαθυλάκκου, Κρανιδίων, Ροδίτη, Ρυμνίου, Πολυφύτου, Σερβίων καθώς και πολυπληθής αντιπροσωπεία του Δήμου Κοζάνης με επικεφαλής τέσσερις αντιδημάρχους τους  κ.κ. Κ. Δεσποτίδη, Α. Δημητριάδη, Ε. Ζαγάρα και Ε. Τασοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Μπουγιοτόπουλο. Παρόντες επίσης εκπρόσωποι επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, για ﷽﷽﷽﷽﷽﷽ίμνη Πολυφύτου με τονςααθαμδιατυπώθηκε η πρόταση ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την πλευρά των τοπικών κοινοτήτων και των δύο δημοτικών αρχών, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της κοινής προσπάθειας. Συζητήθηκε η εξεύρεση τρόπων ανάδειξης αλλά και προβολής των πλεονεκτημάτων της λίμνης, καθώς και η αναζήτηση και προσδιορισμός χώρου  για την πραγματοποίηση το καλοκαίρι  μεγάλου καλλιτεχικού γεγονότος με στόχο την προβολή της λίμνης και της  παραλίμνιας περιοχής στο πανελλήνιο.
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη αποτελεί, η πρωτοβουλία των παρισταμένων προέδρων τοπικών συμβουλίων, να αναλάβουν από κοινού δράση, με αφετηρία τη σύσταση επιτροπής με όλους τους προέδρους των παραλίμνιων τοπικών Κοινοτήτων,  η οποία θα συγκληθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.  Η απόφαση των  προέδρων των Τ.Κ., βρήκε την πλήρη αποδοχή των εκπροσώπων του Δήμου Κοζάνης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να αναλάβουν παράλληλες  πρωτοβουλίες συντονισμού και προώθησης του αιτήματος ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της λίμνης. Οι εκπρόσωποι του δήμου Κοζάνης ανέλαβαν πρωτοβουλίες συνεννόησης με τους ομολόγους τους, στο Δήμο Σερβίων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Γιώργος Ντζιμάνης, ο οποίος εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τη λίμνη Πολυφύτου και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρονται και δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στην κοινή προσπάθεια των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

ΑΠΟ ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
του Θέμη Μουμουλίδη
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας