Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τα νέα μέτρα έχουν σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπογραφή Τσίπρας-Καμμένος

Του Πάρι Κουκουλόπουλου* από το liberal.gr
Οι γιορτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την επέτειο της νίκης τους το 2015 άνοιξαν με τις συνήθεις μεγαλοστομίες που γρήγορα αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και ασύστολα ψεύδη.
«Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα», μας ενημερώνει ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του  την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι τα συζητάει με τους δανειστές.
Αυτό που δεν μπορεί να κρύψει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι ότι η συζήτηση για νέα μέτρα που ακούγονται εφιαλτικά προκύπτει ευθέως και αποκλειστικά από τα δικά της πεπραγμένα.



  • Την επιστροφή στην ύφεση τη διετία 2015-16.
  • Την υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό.
  • Την απεμπόληση του κεκτημένου του 2012 για την αναδιάρθρωση του χρέους.
  • Τις καθυστερήσεις και παλινωδίες στις αποκρατικοποιήσεις.
  • Την απώλεια 25 δις ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο από το «έγκλημα Τσίπρα» στις Τράπεζες.
  • Την καλλιέργεια ελπίδων για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και την πλήρη αδιαφορία για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα.
  • Την πλήρη αποδιοργάνωση Δημοσίων Οργανισμών (ΔΕΗ,ΕΛΤΑ, Συγκοινωνίες, ΕΛΓΑ κ.ο.κ.).
  • Την κήρυξη σε διωγμό των παραγωγικών επιχειρήσεων, της αγροτιάς και των νέων επιστημόνων.
Όλα τα πιο πάνω έχουν σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως ο κόφτης και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και μετά το τέλος του προγράμματος φέρουν την υπογραφή τους.
Όσο παραμένουν στην Κυβέρνηση δεν έχουν άλλο να δώσουν παρά μόνο νέα μέτρα, και δεν έχουν άλλο να πουν παρά μόνο ατελείωτα ψεύδη.
Το εθνικό τους όραμα είναι η φτωχοποίηση όλων.
Όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα.
*Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ.Α.Παπανδρέου λοιδωρήθηκε και διαβάλθηκε με σωρεία ψευδών και χαλκευμένων επιθέσεων κάθε είδους από τα μεγάλα συμφέροντα τραπεζίτες, μεσάζοντες, ΜΜΕ και εργολάβους του δημοσίου, όσο κανείς άλλος, Μισήθηκε και φορτώθηκε υπέρμετρα τα κρίματα και των άλλων, ιδιαίτερα του νεότερου Κ. Καραμανλή, του «κρυπτόμενου» και «σιωπώντος».
Το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με αλλαγή ηγεσίας με την Δεξιά συντήρηση δεν κατάφερε παρά τούτο μόνο:
Να δώσει πνοή ζώσα σε όσους είχαν αποκλειστική και κύρια ευθύνη για την κρίση που μας βύθισε σε αδιέξοδα μαγκανοπήγαδα, να τους απενοχοποιήσει, να τους δώσει συγχωροχάρτι ώστε σήμερα να διεκδικούν βάσιμα την εκ νέου…σωτηρία μας ενώ ταυτόχρονα οδήγησε τον δημοκρατικό χώρο σε πλήρη ανυποληψία και δυσθεώρητη συρρίκνωση και κατακερματισμό!

Ανώνυμος είπε...

dildi k.koukoulopoule ola afta egeinan se 2 xronia.....den mas les kalitera ti efeine ta xronia pou eisoun stin kuwernisi kai eleges NAI se ola pou apo tote arxisan ta MEGALA PROWLIMATA i na poume gia 20 kai kati xronakia kuwernisei PASOK ti egeine krima pou akomi milate krima giafto den prokite na psifisoume ksana PASOK

Το Προφίλ μας