Ο Καιρός: Severna Makedonija

Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς αγροτικό γιατρό τα Καμβούνια για περισσότερο από ένα μήνα

Χωρίς αγροτικό γιατρό παραμένει η περιοχή των Καμβουνίων, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρανοβάλτου Ευθύμιος  Σκετόπουλος, έληξε η θητεία του αγροτικού γιατρού που είχε έδρα το Τρανόβαλτο «αρκετές μέρες πριν τις γιορτές» και δεν ήρθε αντικαταστάτης στη θέση του.
Έτσι πέρα από το πρόβλημα της παροχής άμεσης ιατρικής βοήθειας στον πληθυσμό των απομακρυσμένων χωριών των Καμβουνίων
(Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο, Ελάτη, Λαζαράδες, Φρούριο), οι ηλικιωμένοι -στην πλειοψηφία τους- κάτοικοι αναγκάζονται για μια απλή επαναλαμβανόμενη συνταγογράφηση φαρμάκων, να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας στα Σέρβια, που με τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες (χιονιάς) των τελευταίων ημερών, το πρόβλημα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.
Το ελάχιστο βέβαια που πρέπει να γίνει, μέχρι την αναπλήρωση του αγροτικού γιατρού, είναι να επισκέπτεται τα χωριά μια φορά την εβδομάδα γιατρός από το Κέντρο Υγείας Σερβίων, για τη διεκπεραίωση τουλάχιστον των συνταγογραφήσεων φαρμάκων.
mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου