Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Δεν είναι ο τόπος, αλλά ο τρόπος

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Στην άρση της ψηφιακής απομόνωσης που θα σταματήσει την περιβόητη πλέον «αιμορραγία μυαλών» (brain drain) αναφέρθηκε απο το απομακρυσμένα χωριά του Βοίου ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππάς, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η υπόθεση της ανάπτυξης των ευρυζωνικών υπηρεσιών είναι πολύ σημαντική, και η χώρα έχει χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο. Ακόμα πιο σημαντική, όμως, είναι η συνειδητοποίηση του τι μπορεί να κάνει κάποιος απο την πολυθρόνα του σπιτιού του επιχειρηματικά.

Ήδη, ψωνίζουμε απο καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έχουν τις καλύτερες τιμές, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι, αλλά τι πουλάς και πόσο το πουλάς.
Επομένως, πράγματι η απόσταση των χιλιομέτρων που χωρίζει τα ακριτικά χωριά του Βοίου με τα αστικά κέντρα, μπορεί να γεφυρωθεί αν αυξηθούν τα mbps των συνδέσεων και ενδυναμωθεί η αντίληψη ότι δεν είναι ο τόπος, αλλά ο τρόπος.
Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται, αφενός μεν γιατί η χώρα δεν είναι καθόλου μπροστά στο κεφάλαιο γρήγορο Ίντερνετ και αφετέρου γιατί για να δημιουργήσεις μια τέτοια επιχείρηση χρειάζεσαι είτε μια καλή ιδέα, είτε τρόπους να εξασφαλίσεις την πώληση ενός συνηθισμένου προϊόντος με διαφορετικό τρόπο (πιο φθηνό, πιο «έξυπνο» κλπ.).
Η ευρυζωνικότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το μέλλον, αλλά με γνώση και προϋποθέσεις.

Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας