Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε τη σύλληψη του Κλίντον.

Γράφει ο Θεοδόσης Μακρυγιάννης.
Ο  Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  Τζέφερσον είχε πεί. Αν  επρόκειτο να επιλέξω μία χώρα που έχει Κυβέρνηση και δεν έχει τύπο και μία  χώρα που έχει τύπο και δεν έχει Κυβέρνηση θα επέλεγα τη δεύτερη. Ευτυχώς στη χώρα μας υπάρχει και τύπος και ελευθεροτυπία και ΜΜΕ Και τα ΜΜΕ μας έφεραν στη μνήμη τι είχε συμβεί στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στη χώρα μας το 1999. Κυβέρνηση τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% στην αντιπολίτευση.
Με αφορμή την επίσκεψη του Κλίντον στην Αθήνα ο τότε  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, προπάτορας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλες, δήθεν, αριστερές αντιεξουσιαστικές  και αντιιμπεριλιαστικές δυνάμεις  διοργάνωσε στην   Πλατεία Συντάγματος την περίφημη υπαίθρια δίκη Κλίντον, γεγονός πρωτότυπο  και πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά. Πρόεδρος του Λαικού Δικαστηρίου ήταν ο Ηθοποιός Κώστας Καζάκος
Τη δίκη αυτή παρακολούθησαν, μεταξύ των άλλων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τα έδρανα του ……Δικαστηρίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος,  ο επίσης, πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, βεβαίως, βεβαίως, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  και πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και σημερινός θαυμαστής του Πρωθυπουργού μας Φώτης- Φανούρης  Κουβέλης, καθώς και ο σημερινός Πρωθυπουργός ο οποίος, αφού χειροκρότησε και επιδοκίμασε την, ερήμην, καταδίκη του Προέδρου Κλίντον ζήτησε τη σύλληψή του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!!!!!!!!! Και ήταν φυσικό να ζητάει τη σύλληψη του Κλίντον αφού αυτός δεν άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αυτή κατέστη αμετάκλητη. Κατά συνέπεια δεν μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας εγκληματίας πολέμου, πολύ δε  περισσότερο να επιστρέψει στην Αμερική οπότε έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη χρονοβόρα διαδικασία για την έκδοσή του εννοείται ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ο κ Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός, όπως είναι γνωστό, επισκέφθηκε την ιμπεριλιαστική Αμερική και συναντήθηκε  με τον καταδικασθέντα για εγκλήματα  κατά της ανθρωπότητας Κλίντον. Δηλαδή ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός μιας Δημοκρατικής χώρας συναντήθηκε με έναν καταδικασθέντα εγκληματία και μάλιστα από Λαικό-αριστερό Δικαστήριο και  καταζητούμενο από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ!!!!! Και όμως τα κεραμίδια του οικήματος που συναντήθηκαν δεν έπεσαν και παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Πρωθυπουργός μας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, υποδέχτηκαν, χωρίς αιδώ,  έναν ακόμα Ιμπεριλιαστή Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Μπαράκ Ομπάμπα και επιχαίρουν για την επίσκεψη αυτή, εκλιπαρώντας τη βοήθειά του. Σ αυτόν τον κόσμο, όταν δεν υπάρχει τσίπα, δυστυχώς, όλα μπορούν να συμβούν και αυτό το διαπιστώνουν όλοι οι  Έλληνες.
Πάντως, είναι να απορεί κανείς πώς ένας άνθρωπος, όχι αναγκαστικά Πρωθυπουργός,  ζητάει συνάντηση με ένα άτομο το οποίο πριν το  κατηγορούσε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή ένα από τα βαρύτερα ποινικά αδικήματα  και ζητούσε επίμονα  τη σύλληψή του. Αυτό  μπορεί να συμβεί ΜΟΝΟ  αν το άτομο αυτό διαθέτει απύθμενο θράσος. Και ο Πρωθυπουργός μας αυτό το προσόν το διαθέτει και το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει κάθε μέρα.  Το σύνθημα φονιάδες  των λαών Αμερικάνοι, μετατράπηκε από το ΣΥΡΙΖΑ σε προστάτες των λαών Αμερικάνοι. Όπως μετατράπηκε και  το υπερήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε  ένα μεγαλειώδες ΝΑΙ προς δόξα  της  ….αριστεράς. Πού είσαι νιότη που μούλεγες πως θα γινόμουν άλλος

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεοδόση γιατι κουράζεσαι τζάμπα να γράφεις και να εξοργίζεσαι. Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε πρέπει να το συνηδητοποιήσεις. Αυτά που λές για τον Τσιπρα τα λέγαν οι δεξιοί χρόνια για τον Α.Παπανδρέου αλλά ο λαός δεν τους άκουγε περσινά ξινά σταφύλια.Γράψε τίποτα για τον Βενιζέλο τον συνεπή σοσιαλιστή που ροκανίζει την Φώφη και παζαρεύει μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
ΥΓ Μην ξαναπείς για τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που σήμερα πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί άν όλοι αυτοί ήταν λαμόγια τότε πόσοι ήταν οι έντιμοι του ΠΑΣΟΚ που ήταν στα πράγματα σαράντα χρόνια;
LN

Ανώνυμος είπε...

Κατά τον φίλο LN "Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε...." ως απάντηση του παραθέτουμε το ανέκδοτο με την αλεπού και τον τράγο:
Μια αλεπού βρήκε στο δρόμο της έναν τράγο και εντυπωσιασμένη από το μέγεθος των όρχεών του τον ακολούθησε κατά πόδας και καθώς αυτοί…τραμπαλίζονταν, η αλεπού ξερογλυφόταν και σκεφτόταν:”δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα πέσουν”. Συνέχισε λοιπόν να τον ακολουθεί,αλλά βέβαια…χωρίς αποτέλεσμα!
Η αλεπού περιμένοντας να πέσουν του κριαριού τ΄αρχίδια,
ψόφησε απ΄τήν πείνα...
Την Καλημέρα μου ΛΝ
ΚΤ

Ανώνυμος είπε...

Προς LN. Γιατί δεν απαντάς επί της ουσίας στον κ Μακρυγιάννη; Γράφει κάτι το αναληθές; Ζητούσε ναι ή όχι ο Τσίπρας τη σύλληψη του Κλίντον; Πήγε κατόπιν στην Αμερική και υποκλινόταν στον Κλίντον ΝΑΙ ή ΟΧΙ Αυτός δεν ούρλιζε το σύνθημα Φονιάδες των λαών και τώρα θεωρεί τους Αμερικάνους φίλους των λαών; Αυτός δεν μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε Ναι. Όσον αφορά την όψιμη υποστήριξή σου στον Ανδρέα σουυπενθυμίζω ότι εσείς οι σούπερ αριστεροί τον κατηγορούσατε-μαζί με τους δεξιούς- για πράκτορα των Αμερικανών και ότι σας έκλεψε τα συνθήματα λές και ήταν ιδιοκτησία σας. Αντί να δίνεις μαθήματα στο Μακρυγιάννη, είναι καλύτερα να πάψεις να υποστηρίζεις με φανατισμό το ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζεται με τον..... σοσιαλιστή Καμένο. Αν συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ με τον Καμένο θα είχατε καψει την Αθήνα και όχι μόνο,όπως την κάψατε όταν ήρθε ο Κλίντον και μετά του φιλούσατε τα .ούμπαλα Έλεος πιά με τις ψευτιές σας. Σας πήρε είδηση πλέον ο κόσμος και η τιμωρία δεν θα αργήσει

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του εναπομείνοντος ΠΑΣΟΚ καλά κάνετε και υπερασπίζεστε με πάθος το χθές. Ειναι λογικό τόσα χρόνια εξουσίας να έχουν δημιουργήσει σύνδρομα και αντιλήψεις ιδιοκτησίας της εξουσίας. Αλλά η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο σαν φάρσα.
Μετά την Ακρόπολη και το μουσείο το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει γίνει το πλέον επισκέψιμο αξιοθέατο της Αθήνας και γι΄αυτό δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πότε θα δοθεί απάντηση στο ερώτημα ποια κόματα κυβέρνησαν σαράντα χρόνια και μας έφτασαν στο μνημόνιο ; Ο Πάγκαλος - μαζί τα φάγαμε- κάτι ξέρει.
Στη φύση και στην πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει κενό.Οταν το παλιό τελειώνει γενιέται το νέο.
Καλές γιορτές
L.N

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνάμε
ΣΤΙΣ 17 Ιουνίου του 2013 είχαμε την κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη για το ξαφνικό “μαύρο” στην ΕΡΤ. Ο Αντώνης Σαμαράς, έλεγαν τα ρεπορτάζ για τη συνάντηση, επιμένει στην αμετακίνητη θέση του για κλείσιμο της ΕΡΤ και δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει κάτι. Στην άλλη πλευρά, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. συνεχίζουν να επιμένουν στις θέσεις τους και δεν δείχνουν έτοιμοι να συζητήσουν οτιδήποτε εάν δεν επαναλειτουργήσει και φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες της ΕΡΤ. Την ξέρετε τη συνέχεια γι’ αυτή τη μονομερή και έξω από κάθε συμφωνία ενέργεια του κ. Σαμαρά. Βενιζέλος και Κουβέλης έφευγαν από τη συνάντηση αγριεμένοι. Πριν εξέλθουν από το Μαξίμου, ο Βενιζέλος γύρισε πίσω και έκλεισε τη συμφωνία όπως την ήθελε ο αρχηγός της Ν.Δ. Ξεγέλασαν τον Κουβέλη και συνέχισαν να κυβερνούν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον LN
Η χώρα μας οδηγήθηκε στην χρεοκοπία, χρεοκοπία η οποία επήλθε ύστερα από την εφαρμογή πολιτικών δεκαετιών από τις Κυβερνήσεις. Πολιτικών που προφανώς δεν είχαν εγκριθεί ουδέποτε από το εκλογικό σώμα, ως προϊόν προεκλογικής υπόσχεσης. Αντίθετα τα κόμματα που επικρατούσαν υποσχόντουσαν προεκλογικά Παράδεισους, εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη, ευημερία, ισονομία και όλα τα καλά. Αυτά είναι τα ψέματα των κομμάτων της μεταπολίτευσης, οι υποσχέσεις τους για το καλό όταν έπρατταν τα αντίθετα.

Ουδέποτε υποσχεθήκαν προεκλογικά τα κόμματα που μας κατέστρεψαν αυτά που πραγματικά εφήρμοσαν. Ποτέ δεν βγήκαν στα μπαλκόνια οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί να πούνε ότι:

1. θα δανείζονται χρήματα που κάποτε θα αδυνατούμε να πληρώσουμε

2. θα δημιουργούν τεράστια ελλείμματα αυξάνοντας υπερβολικά το Δημόσιο Χρέος, οδηγώντας σε χρεοκοπία

3. θα προσλαμβάνουν στο Δημόσιο όποιον περνούσε από τα κομματικά γραφεία, κατά παράβαση κάθε κανόνα δικαίου, με μοναδικό στόχο το βόλεμα των δικών τους ανθρώπων και την εξασφάλιση της εκλογικής επικράτησης

4. θα έπαιρνε μίζα όποιος μπορούσε στον Δημόσιο τομέα, εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα της υπογραφής

5. θα δημιουργήσουν μια Οικονομία ανίσχυρη η οποία θα στηρίζεται στις Υπηρεσίες και θα εξάγει ελάχιστα, συνεπώς στις δυσκολίες θα καταρρεύσει ως πύργος φτιαγμένος από άμμο

6. θα δημιουργήσουν ένα απίστευτο κύκλωμα διαφθοράς με εστίες παντού στον Δημόσιο Τομέα, ένα σύστημα που κατακρεούργησε τον ελληνικό λαό και στα μικρά και στα μεγάλα

7. θα επιτρέπουν σε όποιον μπορεί να φοροδιαφεύγει ασύστολα

8. θα καταστήσουν την απόδοση Δικαιοσύνης όνειρο απατηλό, αφού οι ισχυροί σχεδόν ποτέ δεν τιμωρούνται και η Δικαιοσύνη αποδίδεται με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση.

9. θα ξοδεύουν αχρείαστα ποσά σε τρελούς εξοπλισμούς, με προφανή σκοπό την αποκόμιση μίζας για τις γνωστές παρέες

10. θα υπερασπίζονται σθεναρά κάθε δυνατή επαγγελματική ομάδα προσφέροντάς της ιδιαίτερα προνόμια και πάντα εις βάρος των πολλών

11. θα καταστρέψουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία εξανεμίζοντας τα αποθεματικά τους (αξέχαστες οι πρακτικές τοποθέτησης των αποθεματικών στην ΤτΕ με μηδενικά επιτόκια όταν ο πληθωρισμός ήταν 15%-20%)

12. θα ευνοούν τους ισχυρούς προσφέροντας τους δημόσια έργα με στημένους διαγωνισμούς (σε τιμές απίστευτες), δωρεάν άδειες λειτουργίας για τηλεοπτικούς σταθμούς, ασυλία στην παράβαση της νομοθεσίας και στην καταλήστευση των καταναλωτών (καρτέλ), αρκεί αυτοί να ήταν φίλοι και ευεργέτες του κόμματος

13. θα εξασφαλίσουν ασυλία για τον εαυτό τους είτε μέσω του Συντάγματος, είτε μέσω της Βουλής, είτε μέσω της «φίλης» Δικαιοσύνης

Τα παραπάνω είναι ελάχιστα από αυτά που έγιναν και μας οδήγησαν στην πτώχευση και για τα οποία ουδεμία προεκλογική δέσμευση ότι θα γίνουν ακούσαμε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

@8.52 Το χεις πει πολλες φορες αλλα καλυτερα να το λες για το ποτε θα πεσει ο τσιπρας

Ανώνυμος είπε...

Ποιονπασοκ ρε παιδιά; έχουν εξορίσει την λεξη σοσιαλισμός . δημοκρατική Συμπαράταξη λεγοταν ενα χρονο πριν

Ανώνυμος είπε...

niko ipotimas tin noimosini olonmas.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε LN
Απορώ γιατί κρύβεσαι κάτω από την ανωνυμία για να σχολιάσεις το άρθρο μου . Αυτό βέβαια είναι απόλυτο δικαίωμά σου. Εγώ συνηθίζω να αρθρογραφώ επώνυμα και αναλαμβάνω την ευθύνη για ότι γράφω. Αυτό δεν σημαίνει ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, αλλά πάντοτε αναφέρομαι σε γεγονότα και πραγματικά περιστατικά Και τώρα επί του σχολίου σου.
Κατ αρχάς σε ευχαριστώ που ενδιαφέρεσαι για την υγεία μου και με προτρέπεις να μην κουράζομαι. Σου ζητώ συγγνώμη που δεν ζήτησα την άδειά σου για να γράψω το άρθρο μου. Αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει το ότι δεν απαντάς στα γραφόμενά μου και να μου πείς τι αναληθές γράφω. Αν μου απαντούσες ότι ο τάδε ισχυρισμός σου είναι αναληθής και αυτό δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ευχαρίστως θα ζητούσα συγνώμη από τους αναγνώστες. Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα γραφόμενά μου. Επειδή όμως αναφέρθηκες σ αυτούς θα σου υπενθυμίσω ότι Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και το ΚΚΕ πρωτοστάτησαν στη πανάθλια σκευωρία εναντίον του Παπανδρέου και την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Όσον αφορά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σου υπενθυμίζω ότι το πρωτοπαλίκαρο του Τσοχαντζόπουλου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτη σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει πολιτικό καθοδηγητή του !!!!!!
Όσον αφορά την προτροπή σου να μην ασχολούμαι με το ΠΑΣΟΚ σε πληροφορώ ότι λυπούμε που δεν θα συμμορφοθώ προς τις υποδείξει σου. Και απορώ πως τολμάς να μου υποδείξεις τι πρέπει να κάνω. Ευτυχώς ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του και κατά συνέπεια να διαφωνεί και με το ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν από την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ Όσον αφορά το τέλος ή όχι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γνωρίζεις ότι η Ελλάδα θα ζήσει και χωρίς αυτό, όπως ζούσε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιζόταν να μπεί στη Βουλή. Το παραμύθι, τέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την καταστροφή, σου υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε και στις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων και μάλιστα τις θεωρούσε κοροιδία. Τότε οι αυξήσεις ήταν καλές ενώ τώρα είναι η καταστροφή. Μην ξεχνάς ότι το τελευταίο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το συνέταξε η… σοσιαλίστρια κ Κατσάλη η οποία σήμερα κοσμεί με την παρουσία της το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία αφού τη χρησιμοποίησε την πέταξε στον κάλαθο τον αχρήστων και πολύ καλά έκανε. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε αριβίστα. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας
Θεοδόσης Μακρυγιάννης

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=4-igIVMdNbQ

Το 2004 προήλθε μετά από 11ετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ !!!!
και τα λέει ο Τσίπρας στη Βουλή οχι ο Μήτσος στο καφενείο του Ζαλούμη ...

Ανώνυμος είπε...

Η χωρα εχει .... ελευθεροτυπια και μμε!!!!!!!!!!! Χρειαζεται να παει κανεις παρακατω;;;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και το παρακάτω. Να εκδοθεί στην Ελλάδα η ΠΡΑΒΝΤΑ και να είναι η μοναδική εφημερίδα που θα κυκλοφορεί για την πλήρη ενημέρωση του Λαού. Εννοείται ότι η ΑΥΓΗ θα διανέμεται δωρεάν στον κόσμο και ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός που θα εκπέμπει θα είναι ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ενημέρωσης θα ορκιστεί ο ....Πολάκης. Μόνον έτσι θα υπάρξει ελευθεροτυπία. και πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση Όλα αυτά μέχρι νε πάρει τηλεοπτική άδεια ο Καλογρίτσας.

Το Προφίλ μας