Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

¨Πόθεν έσχες¨ για όσους έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό...

Πόθεν έσχες για όσους έσπευσαν να βγάλουν κεφάλαια στο εξωτερικό και άνοιγμα λογαριασμών δημόσιων λειτουργών για τα τελευταία 20 χρόνια εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Για το θέμα των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό σημείωσε πως αρχικά η κυβέρνηση θα κάνει πιο ευνοϊκό το καθεστώς για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων παρέχοντας επί της ουσίας κίνητρα . Το μέτρο αυτό συνδέεται άλλωστε και με την επικείμενη αναστολή του πόθεν έσχες για αγορά πρώτης ή δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι το 2013.


Όσοι όμως δεν φέρουν τα κεφάλαια τους πίσω θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους πόθεν έσχες.


Ο υπουργός είπε ότι οι υπηρεσίες έχουν στην κατοχή τους στοιχεία για όσους έβγαλαν μέσα στην κρίση καταθέσεις στο εξωτερικό και ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την ελβετική κυβέρνηση.

Για όσους κατείχαν δημόσιες θέσεις την τελευταία 20ετία υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο και ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες θα συνοδευτεί με άρση του τραπεζικού απορρήτου. Το άνοιγμα των καταθέσεων αφορά δημόσιους λειτουργούς που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης (γενικούς διευθυντές , γενικούς γραμματείς) και αιρετούς (δημάρχους, νομάρχες)...
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας