Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Περιοδική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλειου Γεώργογλου στο Μουσείο Κοζάνης

Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 και ώρα 19:00 εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλειου Γεώργογλου,  με τίτλο:  «Παράδοση: Ζωντανές μνήμες ΙΙ» στο Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης
 Διάρκεια έκθεσης:  έως 15 Μαΐου  
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλ: μουσείο  2461033978

 Την ίδια ημέρα θα αναχωρήσει λεωφορείο από Θεσ/νίκη-Κοζάνη και μετ’ επιστροφής.  Ώρα αναχώρησης 16:00 από το γήπεδο του ΠΑΟΚ - θύρα 1α. 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  Καθημερινά  Δευτέρα - Κυριακή 08.30 - 14.00 & 17.30 - 20.00 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ίωνος Δραγούμη 9 - 11, 50 100 Κοζάνη Τηλ. 2461033978


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΓΛΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
«Παράδοση: Ζωντανές μνήμες ΙΙ»
Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης
Ένα σύντομο ταξίδι στην Ελλάδα αρχίζει…
<
    Αφορμή για αυτό το θέμα της έκθεσης, ήταν η διάκριση του 20χρονου Βασίλη Γεώργογλου με βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης(ΛΕΜΜ-Θ), όπου το έργο του τυπώθηκε στο εμπρόθετο μέρος των ημερολογίων του μουσείου το 2007.
     «Στα έργα αυτής της έκθεσης αναδεικνύονται παραδοσιακές φορεσιές, από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Παραδοσιακά μνημεία, τοπία και αγαπημένοι προορισμοί της πατρίδας μας. Με κάστρα, γεφύρια, ορεινούς οικισμούς, θαλασσινές πολιτείες, ποτάμια, βουνά… Ποιος είπε πως ζούμε σε μια φτωχή χώρα; Μια πατρίδα δεν χαρακτηρίζεται, ποτέ, από τα οικονομικά η τα πολιτικά της. Μόλις δείτε τα έργα θα αισθανθείτε γεμάτοι πλούσιοι και περηφάνια για την χώρα που ζούμε. Δεν είναι μονάχα, ωραίες οι εικόνες και οι όμορφες ιστορίες από το παρελθόν. Είναι η γη που πατάμε. Που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.»
       Έτσι ο ζωγράφος δοκίμασε να δείξει έναν κόσμο κρυμμένο, μια Ελλάδα πλούσια. Ομιλία 2009
Συνοπτικό βιογραφικό: O Βασίλειος Γεώργογλου κατάγεται από τη Βέροια. Τα δέκα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει την ενασχόληση του με την ζωγραφική και όχι μόνο. Αποφοίτησε από το 2ο Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης, στην ειδικότητα του ψυκτικού εγκαταστάσεων & κλιματισμού, ενώ αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα του Τεχνικού Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων.
         Η οργανωμένη προσπάθεια του, σκοπό έχει να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο οδηγώντας τον στην πνευματική αναζήτηση, την ευχαρίστηση και την φυγή από την μονοτονία και την καθημερινή ρουτίνα.
  Το έναυσμα των δραστηριοτήτων του ξεκίνησε το 2006 όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής μέσω ιντερνέτ με θέμα την Αφρική και κατέκτησε την 11η θέση.
î   Στις 17/10/2007 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Λαογραφικού & Εθνολογικό Μουσείου Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια των 42ων Δημητρίων, με θέμα «Χάλκινα διακοσμημένα σινιά – Παραδοσιακές φορεσιές». Το έργο του τυπώθηκε στα ημερολόγια του μουσείου, στο εμπρόθετο μέρος, αφού διακρίθηκε με βραβείο στους 155 συμμετέχοντες. Σε αυτόν τον διαγωνισμό στηρίχτηκε η ιδέα του καλλιτέχνη για την έκθεση της ελληνικής παράδοσης.
î         Το 2007 ψηφίζεται από τα μέλη, για το συμβούλιο της Διεθνούς Εταιρείας Λόγου και Τέχνης και καλείται να αναλάβει ταμίας της Εταιρείας.
î     Από το 2007 επιμελείται τα σκηνικά και την μουσική στις θεατρικές παραστάσεις της Δ.Ε.Λ.& Τ. Τα έσοδα των παραστάσεων διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 
Ατομικές εκθέσεις: 6
Ομαδικές εκθέσεις: 18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας