Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Νέο «όχι» στην αναδιάρθρωση

Γαλλική παρέμβαση κατά της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους. Συμφωνούν ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ευρώπη για να διατηρήσει υπό έλεγχο την ελληνική κρίση χρέους ώστε να μην εξελιχθεί σε μεγαλύτερο πρόβλημα για την ευρωζώνη, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη σύνοδο του G8 στη Γαλλία.


«Ο πρόεδρος Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κρίση η ευρωζώνη, ότι τους υποστηρίζουμε σε αυτές τις προσπάθειες και ότι είναι δικό τους θέμα να εξετάσουν με ποιο τρόπο θα το επιλύσουν», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ντοβίλ, δηλώνοντας συγχρόνως "ανοικτός" στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας. "Εάν αναδιάρθρωση σημαίνει ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα εξοφλήσει τα χρέη του, τότε η λέξη δεν θα ανήκει στο γαλλικό λεξιλόγιο. Είναι σαφές, απλό, καθαρό" υπογράμμισε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

Σχόλιο ai-vreS : Όλος ο κόσμος ασχολείται με ‘ μας … και εμείς παίζουμε το πουλάκι μας!!!



    "Εάν η ερώτηση είναι μπορούμε να σκεφθούμε τον τρόπο, με τον οποίο ιδιώτες επενδυτές ή ιδιώτες εταίροι μπορούν να αναλάβουν μέρος του φορτίου, τότε δεν είμαστε καθόλου μέσα στα όρια μιας αναδιάρθρωσης. Υπάρχουν έτοιμες φόρμες, δεν υπάρχει πρόβλημα, σ' αυτήν την κατεύθυνση καθένας θα πρέπει να συγκλίνει" πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος".

    Το κοινό σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ για τον δανεισμό της Ελλάδας "δεν προβλέπει την αναδιάρθρωση", τόνισε από την πλευρά του ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ εμμένει στην απόρριψη της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και πιέζει για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

    «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά και πλήρως το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Τρισέ, σε του συνέντευξη στην εφημερίδα "Aachener Zeitung". «Είναι πολύ σημαντικό να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, προκειμένου να ανοίξει σταθερά ο δρόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας» λέει ο κ. Τρισέ.
ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας