Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Marfin: ένας χρόνος μετά

του Δημήτρη Πλιάτσιου από το kozanimedia.gr
Διψάς για ¨δικαιοσύνη¨; Θέλεις να καεί το μπ…. η βουλή; Περιμένεις πότε θα στηθούν κρεμάλες στο Σύνταγμα και αλλού για να πληρώσουν όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, χωρίς δίκες και χωρίς διακρίσεις; Είσαι οπαδός του ¨Πόλη που καίγεται, λουλούδι που ανθίζει¨; Περιμένεις πως και πως την ¨ταξική πάλη¨ με συνθήκες του 19ου αιώνα; Αν λοιπόν είσαι ο αγανακτισμένος πολίτης που δεν ενδιαφέρεται για τις παράπλευρες απώλειες, αφού η επανάσταση θέλει τα θύματά της, τότε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες μπορείς να γιορτάζεις.
Πέρυσι στις 5 Μαίου, τρεις αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή κάποιοι έκαναν πράξη αυτά που εσύ εύχεσαι και σκέφτεσαι συχνά, αλλά δεν τολμάς να τα πράξεις. Ναι το συμβάν στη Marfin είχε συγκεκριμένους δράστες, που μάλλον δεν θα πληρώσουν ποτέ γι αυτό που έκαναν . Ναι η τράπεζα έχει τις ευθύνες που της αναλογούν. Δεν μιλώ όμως για αυτούς.
Αναφέρομαι σε όσους από τους διαδηλωτές ήταν εκεί γύρω και ενώ πλέον όλοι είχαν καταλάβει πως υπήρχαν άνθρωποι εκεί μέσα αυτοί συνέχιζαν να φωνάζουν ¨κάψτε τους¨. Τα σχετικά βίντεο υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Δυστυχώς όσο χειροτερεύει η κατάσταση στη χώρα μας, όλο και πιο πολλοί κάθε μέρα είτε από αγανάκτηση είτε από βλακεία είτε από άγνοια κινδύνου διψούν για αίμα.
Δεν ξέρω ποιοί είναι και δε μ’ ενδιαφέρει, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά τους που μετά την 11η Σεπτεμβρίου αγόρασαν ή έφτιαξαν τα μπλουζάκια με το λογότυπο της Nike, την εικόνα με το αεροπλάνο και τους δίδυμους πύργους και τη φράση ¨Just Do It¨.
Πόσο εύκολο και πόσο ηλίθιο είναι άραγε να θεωρεί κανείς πως εκπροσωπεί την απόρριψη του καπιταλισμού ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά ένας κάφρος; Και το χειρότερο είναι πως υπάρχουν στελέχη αριστερών κομμάτων μέσα σε αυτούς, που δεν έχουν καταλάβει πως έχουν γίνει χειρότεροι φασίστες από αυτούς που πολεμούν. (...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας