Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Βράβευση του Δημήτρη Τζιώνα σε παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας!

 Imagine Cup: Βράβευση φοιτητών με καινοτόμες ιδέες
Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού στην ομάδα Epione όπου συμμετέχει και ο Μικροβαλτινός Δημήτρης Τζιώνας!
Με τη βράβευση νέων που ξεχώρισαν με τις καινοτόμες ιδέες τους ολοκληρώθηκε σήμερα ο ελληνικός τελικός του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι.
Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στην ομάδα Epione (Ηπιόνη) για την ομώνυμη καινοτόμο λύση, βράβευση η οποία εξασφάλισε στους νικητές τη συμμετοχή τους στους παγκόσμιους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, από τις 8 έως και τις 13 Ιουλίου, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας.
Η εφαρμογή που παρουσίασαν οι φοιτητές της ομάδας με μέντορα τον Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου (σωματικού και ψυχολογικού), ανεπτυγμένου σε περιβάλλον .NET, που στηρίζεται στην πλατφόρμα Azure (cloud) και εισάγει μια νέα αντίληψη στη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου και διαχρονικού προβλήματος, όπως είναι ο πόνος. Η ομάδα των φοιτητών απαρτίζεται από τους: Δημήτρη Κ. Τζιώνα*, Σταμάτη Γεωργούλη, Στέφανο Ελευθεριάδη και Κώστα Βρένα.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα NSF με το project Eclipsis και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η ομάδα PEARS με το project Multimedu και η ομάδα Optimus 4 με το project Life Avatar.
Οι προτάσεις, που κατατέθηκαν από τους φοιτητές για τη συμμετοχή τους στο Imagine Cup, αξιολογήθηκαν από ειδική κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους κ.κ. Δημήτρη Πεφάνη, δημοσιογράφο, Χαράλαμπο Πατρικάκη, Επίκουρο Καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά, Νίκο Καραμολέγκο, Σύμβουλο Διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα, Patrick Malone, Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft και Διευθυντή Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς και Φώτη Δραγανίδη, Διευθυντή Τομέα Εκπαίδευσης της Microsoft Ελλάς.
Σημειώνεται ότι ο φοιτητικός διαγωνισμός Imagine Cup πραγματοποιείται από το 2003 και συνιστά σημείο συνάντησης νέων ανθρώπων και προβολής πρωτοπόρων ιδεών, σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 3.5.2011
* Ο Δημήτρης Τζιώνας του Κων/νου από το Μικρόβαλτο είναι ήδη πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Συγχαρητήρια Δημήτρη!
Καλή επιτυχία και στον τελικό της Νέας Υόρκης...
www.mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας