Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πόσο Eλληνάρας είσαι; Κάνε το τεστ

του Γιάννη Κοσμίδη
Το τεστ αυτό έγινε από επιστημονική ομάδα για να μπορέσει ο καθένας να δει σε τι βαθμό πρεσβεύει τις αξίες του Eλληναρισμού.Είναι απλό, σύντομο και δίνει απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα της εποχής μας.
-Για τα κακά της χώρας μας πιστεύεις πως φταίει:
1)Οι μασόνοι που επιβουλεύονται τη χώρα μας
2)Οι κυβερνήσεις και αυτοί οι άχρηστοι που τις ψήφιζαν
3)Όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα
4)Και εσύ γιατί ενώ έβλεπες κάποια πράγματα δεν έκανες τίποτα άλλο εκτός από διαπιστώσεις
--Για τον πολιτικό που στέλνεις στην Βουλή τα κριτήρια σου είναι:
1)Πόσο καλή χειραψία δίνει και αν χορεύει καλά στους γάμους.
2)Αν θα σε βολέψει με το θέμα σου(ξέρεις εσύ)
3)Αν τα ‘λέει’ καλά
4)Αν έχει γνώση,κατάρτιση και ικανότητα να σε αντιπροσωπεύσει επάξια.
-Το οικόπεδο που έχεις και δεν μπορεί να κτιστεί:
1)Θα το κανονίσεις με κάποιον προύχοντα(ξέρεις εσύ)
2)Θα το κτίσεις παράνομα,κάποια στιγμή θα νομιμοποιηθεί.
3)Θα το αφήσεις να μαραζώνει
4) Θα στύψεις το μυαλό σου να βρεις αν αξίζει κάποια καλλιέργεια προκειμένου να το εκμεταλλευτείς
-Αν είσαι αγρότης καλλιεργείς:
1)Ότι επιδοτείται, καλλιεργείται(δε τα ρωτάνε αυτά)
2)Ότι είναι πιο εύκολο και άκοπο
3)Ότι σου αφήνει χρόνο για το καφενείο
4)Ψάχνεις συνεχώς τις δυναμικές καλλιέργειες που έχουν ζήτηση στην παγκόσμια αγορά και προχωράς.
-Αν μπεις στο δημόσιο:
1)Την ‘έκανες’ λαχείο, εξασφαλίστηκες και θ’ αράξεις(ξέρεις εσύ)
2)Δεν θ’ αγχωθείς ξανά για τίποτα
3)Θα βλέπεις τους άλλους σαν απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που τραβάνε πολλά στις δημόσιες υπηρεσίες.
4)Θα δουλέψεις ευσυνείδητα για να φέρεις σε πέρας την δουλειά, να είσαι χρήσιμος στους συμπολίτες σου και αποδοτικός για την πατρίδα σου.
-Αν βρεις μια δυσκολία στα επαγγελματικά σου:
1)Περιμένεις να σκεφτεί μια λύση το ‘τα πάντα πληρών’ κράτος
2)Κλαις την μοίρα σου
3) Ανοίγεις τα δελτία ειδήσεων για να σου πουν πως ν’ αντιδράσεις.
4)Αναλογίζεσαι τι έκανες λάθος, αν έκανες κάτι λάθος, προσαρμόζεσαι  και προχωράς
-Αν είσαι έμπορος ξέρεις πως:
1)Το κέρδος έρχεται από το δόγμα ‘όσο μικρότερη επένδυση μπορείς, όσο μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους μπορείς’
2)Τον υπάλληλο σου τον βλέπεις σαν κατώτερο ον που πληρώνεις όσο λιγότερο γίνεται,  δεν ανταμείβεις ποτέ έξτρα και του γκρινιάζεις συνεχώς ‘δεν βγαίνουμε’
3)Τον πελάτη σου τον βλέπεις σαν συνέταιρό σου που πρέπει στην τιμή του προϊόντος να πληρώσει το υψηλό σου ενοίκιο και τις επιλογές σου εν γένει
4)Τον σέβεσαι, του δίνεις προϊόν που έχει προστιθέμενη αξία και που θα τον κάνει να αισθανθεί πως τα λεφτά που έδωσε έπιασαν τόπο.
Διαβάζεις μόνο:
  1. Τα κηδειόχαρτα στις κολώνες
  2. Το ‘Σπορ του Βορρά’,το ‘Φως των Σπόρ’ και στοίχημα.
  3. Τις οδηγίες χρήσης του καινούριου σου κινητού
  4. Βιβλία,εφημερίδες και διαφορετικές  απόψεις από την δική σου για να βγάλεις το απόσταγμα που θα σε κάνει ενήμερο και ενεργό πολίτη.


-Συνδικαλιστής είναι:
1)Κάτι πολύ καλό γιατί ειδικά αν είναι στο δημόσιο δεν πάει στη δουλειά(ξέρεις εσύ)
2)Κατά πως είδες πρόσφατα δεν μασάει ταραμά και μιλά με πολύ νεατερνταλισμό και τσαμπουκά σε όλους
3)Κάποιος που κατεβαίνει εβδομαδιαίως στην Αθήνα για να συσκεφθεί μετά άλλων σοφών για το καλό μας.Το βράδυ ξελαμπικάρει στα μπουζούκια με τιμολόγια ‘άμπλαμλα’(ξέρεις εσύ)
4) Ένα κύριος που γνωρίζει πως πρέπει να υπερβάλει εαυτόν έξτρα του χρόνου της δουλειάς διότι είναι πρότυπο στους συναδέλφους του και την κοινωνία. Θέλει να παραδειγματίσει τους νέους για την εργατικότητα,την αξία και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο
-Το τεστ αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί. Η επιστημονική ομάς συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς για να το ολοκληρώσει.
Παρόλα αυτά για να ην μείνετε με την απορία σας λέμε σε αδρές γραμμές πως όσα παραπάνω 1,2,και 3έχετε σημειώσει είστε ένα πανάξιος Ελληνάρας και θα σας προτείνουμε για παράσημο. Αν από την άλλη έχετε πολλά 4 τότε είναι άσχημα τα μαντάτα για εσάς. Είστε ένας ξενέρωτος, αγαθοβιόλης, βουτυρομπεμπές και τζιτζιφιόγκος που αποτελεί ντροπή για το υπερέθνος μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο με τα τεσσάρια είναι ότι όποιος σημείωσε πολλά ή είναι πολύ μωρός γιατί νομίζει ότι αυτά πράττει στη ζωή του ενώ στην ουσία πράττει το 1,2,3 ή είναι μεγάλος ψεύτης και υποκριτής που εν γνώσει του ενώ πράττει τα 1,2,3 λέει ότι πράττει το 4.

Ανώνυμος είπε...

επειδη απο τις κοινοτοπιες και τις κενοτοπιες που αναφερει ο αρθρογραφος λειπει παντα ενα "5" τυπου "αν επιδεικνυεις αλληλεγγυη, συμμετοχη σε κοινωνικους αγωνες, προσπαθεις να ζεις με αξιοπρεπεια, οραμα σου δεν ειναι το βραχυχρονιο κερδος αλλα η διαχρονικη προσωπικη και κοινωνικη αναπτυξη, αν εχεις κατανοησει οτι "ο σκεπτομενος ανθρωπος οφειλει να ειναι εναντια σε καθε εξουσια(νικος δημου) αλλα φυσικα καταληγεις ή ξυλοδαρμενος ή όποτε ανοιγεις το στομα σου κατηγορεισαι οτι εισαι αντιδραστικος-εχθρος της προοδου-βολεμενος-εργατοπατερας" ...αναπαραγω το κατωθι

Για τον βαρύτατο τραυματισμό του διαδηλωτή Γιάννη Κ. και την προσπάθεια συγκάλυψης από την αστυνομία

Για τον βαρύτατο τραυματισμό του διαδηλωτή Γιάννη Κ. και την προσπάθεια συγκάλυψης από την αστυνομία

Ο Γιάννης Κ., ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Νίκαιας έχοντας δεχθεί δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι από τα ΜΑΤ, είναι ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη. Συγκεκριμένα, σε όλη τη διάρκειά της, όπως και στο σημείο που χτυπήθηκε, στην οδό Πανεπιστημίου, βρισκόταν στο μπλοκ της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων.

Απέναντι στα ψεύδη και την προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της αστυνομίας, καταγγέλλουμε ότι:

Στην οδό Πανεπιστημίου, ανάμεσα στις οδούς Βουκουρεστίου και Αμερικής, και ενώ η πορεία επέστρεφε από τη Βουλή, η αστυνομία εξαπέλυσε οργανωμένη, συντονισμένη δολοφονική επίθεση με προφανή στόχο τα αυτοοργανωμένα και αντισυναινετικά μπλοκ, τον κόσμο που αγωνίζεται «από τα κάτω». Στο σημείο αυτό περικυκλώθηκαν και χτυπήθηκαν από πολυάριθμες διμοιρίες ΜΑΤ οι συνελεύσεις γειτονιάς (Κυψέλης-Πατησίων, Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου), το σωματείο βάσης των σερβιτόρων-μαγείρων, η συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, αριστερές και φοιτητικές οργανώσεις κ.α.

Εμείς που πορευόμασταν με τον Γιάννη, κρατώντας μαζί του το πανό της Κυψέλης, βρεθήκαμε σε ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ που με τα κλομπ ανάποδα χτυπούσαν λυσσαλέα διαδηλωτές και διαδηλώτριες στο σώμα και το κεφάλι, ρίχνοντας πολλούς στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα έκαναν ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν σοβαρά δεκάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Κ. που, αιμορραγώντας στο κεφάλι, απομακρύνθηκε από το σημείο της αστυνομικής επίθεσης με τη βοήθεια άλλης διαδηλώτριας, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργήθηκε.

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για τη ζωή του, επειδή απέναντι στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια και το φόβο που επιβάλλουν τα αφεντικά, απέναντι στην τρομοκρατία τους, απέναντι στην παραίτηση και την παθητικότητα, επέλεξε το δρόμο της συλλογικής αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Η μάχη του Γιάννη είναι μάχη όλων μας!



Γιάννης Βιδάλης
Κατερίνα Σοφιανού
μέλη της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

11/5/2011


επειδη ζουμε σε συνθηκες κοινωνικου πολεμου
επειδη βιωνουμε μια οικονομικη κατοχη
επειδη τα προσχηματα περι δημοκρατιας-εστω της ψευδεπιγραφης κοινοβουλευτικης "δημοκρατιας"-εχουν καταρρευσει προ πολλου
επειδη πια ολοι οφειλουν να επιλεξουν μερια

οσοι εξακολουθουν να ειναι με αυτο το πα"σο"κ και το υποστηριζουν με δηλωσεις ή αρθρογραφια

ειναι εξισου ενοχοι.

ενας κουκος

Ανώνυμος είπε...

"-Αν βρεις μια δυσκολία στα επαγγελματικά σου:
4)Αναλογίζεσαι τι έκανες λάθος, αν έκανες κάτι λάθος, προσαρμόζεσαι και προχωράς"

είναι καλό το παραμύθι να λέμε ότι για την ανεργία φταίνε οι ίδιοι οι άνεργοι αλλά πάλιωσε... οι 30000 νέοι άνεργοι τον φεβρουάριο (επισήμως) τι δεν έκαναν καλά??

Το Προφίλ μας