Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Ψήφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης 1η Μάη 2011


Εμείς οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης
 Αποτίουμε,  φόρο τιμής στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της υπεράσπισης των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε μια μεγάλη δοκιμασία με σοβαρά προβλήματα. Η 1η Μάη 2011 αποκτά σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μίας οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης  ενάντια στις συνεχιζόμενες αντεργατικές πολιτικές της Τρόικας και της Κυβέρνησης του μνημονίου και στο μεθοδευμένο γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων.
Η Κυβέρνηση ικανοποιεί με βίαιο, αντιδημοκρατικό και ρεβανσιστικό τρόπο όλα τα εργοδοτικά αιτήματα της τελευταίας 20ετίας. Η ύπαρξη των συνδικάτων κινδυνεύει, το συνδικαλιστικό κίνημα γίνεται προσπάθεια να τεθεί μια για πάντα στο περιθώριο και να μη διεκδικεί αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
·        Κατάργηση των αντιασφαλιστικών και των αντεργατικών διατάξεων του μνημονίου,  αρχικού και επικαιροποιημένου, που επιφέρουν την απορρύθμιση του προστατευτικού πλαισίου των εργατικών δικαιωμάτων και οδηγούν στην ολοκληρωτική κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των εργατικών κατακτήσεων.
·        Σταθερή και πλήρη εργασία με δικαιώματα για όλους χωρίς διακρίσεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Άμεσα μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας από καταχρηστικές εργοδοτικές πρακτικές.
·        Άμεσα σχέδιο και  πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης με μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύουν την απασχόληση, τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή
·        Ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επέκταση του χρόνου καταβολής του
·        Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών
·        Διατήρηση της κορυφαίας δημόσιας επιχείρησης υπό κρατικό έλεγχο. Η Δ.Ε.Η είναι περιουσία του ελληνικού λαού, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθά και αποτελούν βασικά στοιχεία επιβίωσης. Με τις μετοχοποιήσεις που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση ξεπουλά το μέλλον των ελλήνων και δημιουργεί μία χώρα χωρίς περιουσία.
·        Άμεσα να γίνει η μονάδα 5, και οι προσλήψεις που απαιτούνται στην ΔΕΗ.
·        Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πάταξη της φοροδιαφυγής
·        Αποδέσμευση από τα δεσμά του μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών
Παλεύουμε και Απεργούμε για να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει!
Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και οι ένοχοι που τη δημιούργησαν και σήμερα κερδίζουν ξανά από αυτή.

                            ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Εξουσιοδοτούμε την απεργιακή επιτροπή  για την επίδοση του παρόντος  σε κάθε αρμόδιο για τον τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας