Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Νέες γραμμές αποκτά η Δημοτική συγκοινωνία στην Κοζάνη

Νέες γραμμές που θα εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες όλου του Δήμου Κοζάνης αλλά και που θα την επεκτείνουν ακόμα περισσότερο, αποκτά η δημοτική συγκοινωνία. Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανανέωση της σύμβασης με το ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών, είναι έτοιμες να λειτουργήσουν οι νέες αυτές γραμμές, εξυπηρετώντας την πόλη αλλά και τα τοπικά διαμερίσματα. Σε ό,τι αφορά την πόλη, διευρύνεται το συγκοινωνιακό έργο, καθώς και άλλες περιοχές εντάσσονται στο νέο σχεδιασμό. Έτσι θα ισχύουν πλέον 4 γραμμές (αντί των τριών που υπήρχαν μέχρι σήμερα), και θα είναι:
 Αγ.Αθανάσιος – κέντρο- Πλατάνια ·
Σκ΄ρκα-Ηπειρώτικα- κέντρο ·
Πλατάνια - Ηπειρώτικα- κέντρο ·
κέντρο- Πανεπιστήμιο – κέντρο
Η μεγάλη παρέμβαση όμως γίνεται με το σχεδιασμό για τα Τοπικά Διαμερίσματα και τους οικισμούς, καθώς για πρώτη φορά εντάσσονται στο έργο ο Νέος Κλείτος (με 4 δρομολόγια ), ο Άργιλος (με 4 δρομολόγια ) και η Ζ.Ε.Π. (με 3 δρομολόγια). Όλα τα δρομολόγια σε πόλη, τοπικά διαμερίσματα και οικισμούς, χρηματοδοτούνται μέσω της σύμβασης με το ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών από το Δήμο, ενώ το εισιτήριο επιδοτείται πλέον κατά 30%. Επίσης για πρώτη φορά, εξασφαλίζεται με ειδική κάρτα που θα διανέμεται από το δήμο, η δωρεάν μεταφορά των μαθητών που κατοικούν στα τοπικά διαμερίσματα προς την πόλη, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου (πλην της περιόδου των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού), καθημερινά από τις 17:00 έως τη λήξη της συγκοινωνίας.
Παράλληλα, ο Δήμος Κοζάνης θεωρώντας πως τα οφέλη πρέπει να λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και να διαχέονται προς όλη την κοινωνία, εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά των κατοίκων προς το κέντρο με mini – Bus, σε κρίσιμες περιόδους για τον εμπορικό κόσμο, θέλοντας έτσι να ενισχυθεί και να τονωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον στην περιοχή του κέντρου. Γι΄ αυτό, από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, και αντίστοιχα για 20 μέρες την περίοδο του Πάσχα, όσοι χρησιμοποιούν τα mini – Bus με κατεύθυνση προς το κέντρο, θα το κάνουν χωρίς να υποχρεούνται να πληρώσουν εισιτήριο. Τέλος ο δήμος προσανατολίζεται στο να διευρύνει τη συνεργασία του με το ΚΤΕΛ αστικών, παραχωρώντας του το σύνολο του εξοπλισμού των mini – Bus, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμος θα επιδιώξει ανάλογη συνεργασία με το ΚΤΕΛ υπεραστικών γραμμών, ώστε και τα πιο απομακρυσμένα Τοπικά Διαμερίσματα του δήμου, να τυγχάνουν της όσο το δυνατόν καλύτερης εξυπηρέτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας