Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Όταν ο Αρθούρος συνάντησε τον Τάκη…


από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μαθήματα …ταχύρρυθμης εκπαίδευσης λαμβάνει αυτές τις ημέρες ο κ. Αρθούρος Ζερβός για τα ντεσού της ΔΕΗ, αφού ο καθηγητής έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση να αναλάβει την θέση του προέδρου αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Πρώτος και καλύτερος δάσκαλος του επονομαζόμενου και ‘Mr. Green’ – 27 χρόνια ενασχόλησης με τον τομέα της πράσινης ενέργειας είναι αυτά – είναι ο ίδιος ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος!
Ο απερχόμενος μάνατζερ της Χαλκοκονδύλη έχει από το Σάββατο αναλάβει να ενημερώσει τον διάδοχό του για όλο το πλέγμα των λειτουργιών, των ιδιαιτεροτήτων αλλά και των αντικρουόμενων συμφερόντων που χαρακτηρίζουν τον ‘ενεργειακό μας δεινόσαυρο’. Αρωγοί του σε αυτήν την προσπάθεια και οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ, οι οποίοι προφανώς προσπαθούν να δώσουν μία εικόνα σε σχέση με τις επιμέρους δραστηριότητες της επιχείρησης και, προφανώς, σε σχέση με τις εκκρεμότητες που είναι τεράστιες! Από το κλείσιμο της οικονομικής αιμορραγίας στο μέτωπο που λέγεται ‘Αλιβέρι’ και την προκήρυξη των νέων μεγάλων λιγνιτικών εργοστασίων έως τα έργα των μεγάλων ηλεκτρικών διασυνδέσεων και από τα τιμολόγια και την απώλεια εμπορικών πελατών έως την ΄συνδιοίκηση’ με την πανίσχυρη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Δεν γνωρίζουμε εάν το φροντιστήριο θα έχει ως αποτέλεσμα την …αλλοίωση της ‘πράσινης’ φυσιογνωμίας του κ. Ζερβού και την θέση των βάσεων για την βαθμιαία μετατροπή του σε έναν μάνατζερ που θα ζητεί κάθε λίγο και λιγάκι αυξήσεις τιμολογίων αλλά και δικαιολογίες για εκείνα που διαχρονικά στην ΔΕΗ δεν περπατούν! Αλλά μοιάζει βέβαιη η προσγείωση του κ. καθηγητή σε έναν κόσμο πιο πεζό που θα έχει, φυσικά, σε πρώτο πλάνο και πάλι την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μέσω της ίδιας της ΔΕΗ, με έμφαση του νέου επιχειρησιακού της σχεδίου στον συγκεκριμένο τομέα. Αλλά και που θα βρίσκεται κοντά στην συνειδητοποίηση του ότι πράσινη ενέργεια σημαίνει συνήθως πολύ ακριβότερη ενέργεια σε σχέση με τα όσα έχουμε καλοσυνηθίσει να δεχόμαστε ως δώρα από τον ρυπαρό λιγνίτη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα διαπλεκόμενα ζουν και βασιλεύουν προσπαθώντας με δημοσιεύματα σαν και τα παραπάνω να αλλοιώσουν την ιστορία ενός ανθρώπου. Δηλαδή τι μας λέει το παραπάνω δημοσίευμα ότι ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ κατά άλλα "της πράσινης ανάπτυξης" έγινε της μαύρης ανάπτυξης επειδή συνομιλεί τον προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΗ.Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει;Nα μην παραλάβει;Nα μην ενημερωθεί;H ΔΕΗ πρέπει να αλλάξει ρότα και ο ιδανικός πρόεδρος είναι νέος άνθρωπος με ιστορία στις νέες καθαρές πηγές ενέργειας...

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ο λιγνίτης τελειώνει. Από την φτηνή ανάπτυξη ωφελήθηκε όλη η χώρα ενώ στην Κοζάνη θα μείνει ένα έρημο τοπίο.
Η πράσινη ανάπτυξη είναι πολύ ακριβή. (Πόσες ακτίνες μπορούμε να μαζέψουμε και τι ενέργεια έχουν αυτές;) Πέρα από τα παχιά λόγια στο τέλος όλοι θα δεχτούμε την πυρηνική ενέργεια σαν την μόνη λύση μέχρι να επιτευχθεί η ελεγχόμενη σύντηξη.

Το Προφίλ μας