Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Οι Νέοι του Πανεπιστήμιου Φλώρινας που έδωσαν 56 μονάδες Αίματος σε ένα πρωινό


Νέοι; ποιοι νέοι; Οι Νέοι του Πανεπιστήμιου Φλώρινας που έδωσαν 56 μονάδες Αίματος σε ένα πρωινό.
Πολλές φορές ακούω ειρωνικό σχολιασμό του στιλ ποιοι νέοι; αυτοί δεν είναι ικανοί για τίποτα δεν…δεν…Ε! λοιπόν αυτοί οι ΝΕΟΙ για άλλη μια φορά μας έβαλαν τα γυαλιά. Προγραμματίσαμε στο πανεπιστήμιο Φλώρινας, με την συνδρομή του Τοπικού συμβουλίου Νέων του Δήμου Φλώρινας, ενημερωτική εκδήλωση για την Αιμοδοσία και το AIDS και παράλληλα Αιμοδοσία.
Η συμμετοχή ανέλπιστη, αξεπέραστη, περισσότερα από 120 παιδιά περίμεναν με τις ώρες να ρθεί η σειρά τους να αιμοδοτήσουν, δεν είχαμε προετοιμαστεί για τόσο μεγάλη συμμετοχή και όμως οι Νέοι μας δεν παραπονέθηκαν, αντίθετα το διασκέδασαν, μας καθησύχαζαν, κρατούσαν σειρά για να παρακολουθήσουν και την ημερίδα. Περισσότερα από 120 παιδιά με το ένα πόδι στη αίθουσα Αιμοδοσίας και με το άλλο στο Αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν τις ομιλίες, τελικά κατάφεραν να Αιμοδοτήσουν 56 νέοι μας, σχεδόν όλοι νέοι (πρώτης φοράς) Αιμοδότες
Το Θέμα της ημερίδας ήταν : Λέμε ΟΧΙ στο AIDS και συμμετέχουμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Ομιλητές ήταν οι Τσαουσίδης Θεόδωρος, πρόεδρος του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας- ο Τζιγκαλίδης Θεόδωρος ιατρικός συντονιστής πολυιατρείου PRAXIS Θεσσαλονίκης – η Χριστίδου Μένη, ασκούμενη κοινωνική λειτουργός στο πολυιατρείο της PRAXIS Θεσσαλονίκης. . Ένας από τους σκοπούς των διοργανωτών ήταν η δημιουργία ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ του Πανεπιστημίου Φλώρινας, που βέβαια με τέτοια συμμετοχή, θεωρείτε δεδομένος.
Να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην παραπάνω εκδήλωση.
Το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας
Την Μη Κυβερνητική οργάνωση PRAXIS
Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Νομού Φλώρινας
Τον Σύλλογο Φοιτητών Βαλκανικών Σπουδών
Τον Σύλλογο Φοιτητών Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Τον Σύλλογο Φοιτητών Τμήματος Νηπιαγωγών.
Τον πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ Στεργίου Κωνσταντίνο. Και
 οπωσδήποτε τους 56 ΝΕΟΥΣ Αιμοδότες
Τσαουσίδης Θεόδωρος,Πρόεδρος Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας
Πηγή: kozani.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας