Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Nέα της ΑΝΚΟ

Δελτίο Τύπου της ΑΝΚΟ
Η ΑΝΚΟ σε συνεργασία με τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό WEST της Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού και ειδικότερα των κατοίκων της υπαίθρου σχετικά με τη Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική (Κ.Γ.Π.), στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, τη διοργάνωση και προβολή ημερίδων - τηλεοπτικών εκπομπών σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας μέσω του σταθμού και απευθύνεται στους άμεσα εμπλεκόμενους με τον πρωτογενή τομέα κατοίκους της υπαίθρου και γενικότερα στο ευρύ κοινό της Περιφέρειας.
Η επόμενη τηλεοπτική εκπομπή θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 και ώρα 07.00 μ.μ. στο Δήμο Δεσκάτης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), όπου θα γίνει συζήτηση και θα αναλυθεί η θεματική ενότητα «Προτεραιότητες της Νέας ΚΑΠ –Δράσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου».
Τα ειδικότερα θέματα που θα αναλύσουν οι ειδικοί που θα παραβρίσκονται ως ομιλητές είναι :
Αγροτική ανάπτυξη κατά τη τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Το μέλλον του γεωργικού τομέα στα πλαίσια της ενιαίας αγοράς.
Επιπτώσεις της Νέας Κ.Ο.Α. στον τομέα του καπνού.
Πολυαπασχόληση και αειφόρος ανάπτυξη σύμφωνα με τη στρατηγική της συνθήκης του Γκέτεμποργκ.
Η κοινοτική πρωτοβουλία Leader και η εφαρμογή της στην ευρύτερη περιφέρεια.

Η ενημερωτική συζήτηση, επιπλέον των παραπάνω, θα επικεντρωθεί και σε ζητήματα και ερωτήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή αναφορικά με την αγροτική παραγωγή και την αγροτική ανάπτυξη στο σύνολό της.
Η προβολή της εκπομπής από την τηλεόραση του WEST θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου (ώρα 8.55 μ.μ.) και σε επανάληψη την Τετάρτη 11 Μαρτίου (ώρα: 2.45 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας