Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Η Οικολογική Κίνηση για τη δενδροφύτευση

«ΖΗΛΕΨΑ!»…ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΆΡΓΙΛΟ Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Την Κυριακή μερικά μέλη της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης παραβρεθήκαμε και συμμετείχαμε στη δενδροφύτευση που διοργάνωσε στο δρόμο προς τον Άργιλο ο «Σύλλογος δρομέων υγείας» με τη βοήθεια του Δήμου.
Η οργάνωση και η πρωτοβουλία ήταν πολύ καλή. Τα δέντρα φυτεύτηκαν παράλληλα με τον καινούριο ποδηλατοδρόμο, στερεώθηκαν, περιφράχτηκαν και ποτίστηκαν αμέσως από το βυτιοφόρο του Δήμου. Οι 50 περίπου εθελοντές μοιράστηκαν σε συνεργεία και κατένειμαν τη δουλειά και τη σειρά των εργασιών: Σκάψιμο, φύτευση, τοποθέτηση στηριγμάτων, περίφραξη, πότισμα. Όλα ρολόι !
Το Συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου ήταν εκεί για να καθοδηγεί και να τροφοδοτεί με υλικά τους εθελοντές. Ωραία δενδροφύτευση και «πιασάδικη», σε δρόμο με … περασιά και δενδρύλλια μεγάλα και όμορφα (φλαμουριές, κουτσουπιές κλπ). Στοίχισε κάτι παραπάνω από τις συνηθισμένες δενδροφυτεύσεις που γίνονται με κοινά δασοπονικά είδη, (κυρίως με «τράκα» από τη ΔΕΗ ή από κανένα δασαρχείο), αλλά χαλάλι της. Ομολογώ ότι τη ζήλεψα, παρότι σαν Οικολογική Κίνηση έχουμε στην πλάτη μας πάρα πολλές δενδροφυτεύσεις, αλλά κυρίως σε κακοτράχαλες ή υποβαθμισμένες περιοχές (Αη Λιας, κλπ).
Είναι παρήγορο που όλο και περισσότερο πολίτες οργανώνονται και ευαισθητοποιούνται σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος. Είναι επίσης θετικό ότι νέοι άνθρωποι βγαίνουν στο προσκήνιο και αναμβάνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δίνοντας δείγματα γραφής για το πώς θέλουν την πόλη και τη ζωή τους. Πρέπει όλοι μας να τους στηρίξουμε και να τους ενθαρρύνουμε και ... Πάντα τέτοια να έχουμε
Λ. Τσικριτζής, Πρόεδρος Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

Σχόλιο ai-vreS: επιτέλους να και κάτι ευχάριστο από την οικολογική κίνηση. Να προσθέσουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια στους εθελοντές για τη δενδροφύτευση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bravo gia to sxolio k. Tsikritzi.Den stelnete ena gramma kai stous allous Dimarxous ton gyro apo tin Kozani perioxon p.x. ta Servia,na fytepsoun kai aftoi kata mikos tou dromou na anapnefsei o kosmos...Olos o nomos kozanis me tossi molynsi apo ti DEI tha prepei na dendrofytevetai synexeia! Poios mporei na organosei omos afti tin prospatheia????
Sygaritireia gia ti drasi sas!

Το Προφίλ μας