Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Μ. Χαραλαμπίδης: Επέκταση αρχ. μουσείου στο πολυτεχνείο

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στην μη Αθήνα τα Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία στερούνται αναλυτικών κατηγοριών και παιδείας για την διακυβέρνηση των αστικών συστημάτων, των πόλεων. Τα κόμματα, δηλαδή τα κομματικά υπολείμματα της μεταπολίτευσης, στον τομέα αυτό βρίσκονται στο προπολιτικό στάδιο. Έτσι καταφεύγουν στην άρνηση ή την υποβάθμιση ή εκφυλισμό σοβαρών ιδεών και προτάσεων.
Η πρόταση μου για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου στο κτίριο του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων ως Βιβλιούπολη, είναι απόρροια μιας σύγχρονης αντίληψης για την διακυβέρνηση αστικών πολεοδομικών συστημάτων. Διατυπώθηκε στο βιβλίο μου Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη – Η Νέα Συμμαχία και στις παρουσιάσεις του βιβλίου σε εφημερίδες του Κέντρου* και της Περιφέρειας το 2007. Πολύ πριν τον μήνα της ντροπής και της αποκάλυψης του Ελληνικού Πολιτικού συστήματος τον Δεκέμβριο του 2008.
Είναι γνωστή η άποψη μου ότι η Πολιτική είναι πρόλογος και όχι επίλογος και μάλιστα παρακμιακός. Μετά την τραγική ανάδειξη της παθολογίας αυτού του αστικού διαμερίσματος, τον θάνατο δηλαδή, άρχισε ένας κουτοπόνηρος, ενοχικός, εκφυλιστικός επίλογος. Πυροσβεστικοί πολυτικαντισμοί μετά την φωτιά. Να γίνει το Πολυτεχνείο Μουσείο Αντίστασης κλπ. Άρχισε ο γνωστός συνδικαλισμός τηλεοπτικού πλέον τύπου που επανήλθε πριν λίγες ημέρες στην δημόσια τηλεόραση. Γνωρίζοντας τις μικρότητες και τις παθολογίες των ανθρώπων της δημόσιας και της κομματικής σφαίρας πρότεινα στον Δήμαρχο της Αθήνας Ν. Κακλαμάνη να ανοίξει μια δημόσια συζήτηση με βάση την πρόταση μου. Μπορεί να αρχίσει από το Δημοτικό Συμβούλιο αυτής της ιστορικής πόλης η ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου. Η πρόταση διατυπώθηκε επίσης προς τους κατοίκους της τραυματισμένης αυτής περιοχής, πριν και μετά τον θάνατο του μικρού παιδιού όπως γνωρίζουν. Αυτή νομίζω είναι η αφετηρία, αυτό είναι το επίπεδο για μια πόλη που γέννησε την έννοια της Αγοράς, του Διαλόγου, της Πολιτικής και έχει το όνομα της Αθήνας.
Γλυφάδα 24 Μαρτίου 2009
*Εφημερίδες Παρόν και Κόσμος του Επενδυτή 23/12/2007

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Χαραλαμπίδη! Πάντα είχατε καινοτόμες ιδέες, ποιός θα διαφωνήσει με την πρότασή σας..Φάντοζομαι τα συμφέροντα πολλών που εκμεταλεύονται περιστασιακά τη 17 Νοέμβρη, σπάζοντας και πουλώντας "πραμάτεια". Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα ζει ολόκληρο κύκλωμα μ'αυτό και μόνο το γεγονός...Σίγουρα η πρότασή σας με ικανοποιεί, θα αλλάξει την πόλη μας και το κέντρο προς το καλύτερο, θα αναδείξει το Μουσείο και την Ομόνοια ακόμη και βέβαια όλη την πριοχή των Εξαρχείων! Επιμείνετε λοιπόν, είμαστε μαζί σας!

Το Προφίλ μας