Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

"ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ!!!" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ






ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ;





Συχνά πυκνά ακούμε τον κ. Δήμαρχο σε συνεντεύξεις, μονολογώντας, να επαίρεται για το συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου Σερβίων και για χρηστή διαχείριση. Η μέχρι σήμερα λειτουργία όμως αποδεικνύει το αντίθετο. Εκτός από τις συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς και την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους και για τα οποία η Πολιτεία δεν αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα τυπικό και ουσιαστικό.

Συγκεκριμένα :

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ) προβλέπει (άρθρο 163) ότι «Εως το τέλος Μαίου, εκείνος που ενεργεί την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου υποβάλλει δια μέσω του δημάρχου στη δημαρχιακή επιτροπή λογαριασμό της διαχείρισης του οικονομικού έτους που έληξε». Δηλαδή μέχρι τον Μάιο πρέπει να υποβάλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο απολογισμός του προηγούμενου έτους αφού πρώτα ελεγχθεί από ορκωτό λογιστή.

Στο Δήμο Σερβίων όμως έχει παγιωθεί μια ανώμαλη κατάσταση και δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Καλείται το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει και να εγκρίνει απολογισμούς παρελθόντων ετών. Ετσι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι δεν συμμετείχαν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο καλούνται να ψηφίσουν απολογισμούς στους οποίους δεν είχαν καμιά συμμετοχή. Το 2007 για παράδειγμα ψηφίστηκε ο απολογισμός του 2004 και του 2005 από Δημοτικό Συμβούλιο που ανέλαβε την 1/1/2007. Ο απολογισμός του 2006 ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2008.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ψηφισθεί ακόμα ο απολογισμός του 2007.

Εάν αυτό συνέβαινε μια φορά κάτω από έκτακτες συνθήκες με καλή θέληση μπορούσε να δικαιολογηθεί. Όμως αυτό στο Δήμο μας έγινε καθεστώς.

Πώς να χαρακτηρίσουμε αυτή την τακτική ;

Νομιμοποιούμαστε να έχουμε υπόνοιες ότι κάτι δεν πάει καλά με την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Σερβίων ναι ή όχι ;

Δεν αποτελεί υποτίμηση του Δημοτικού Συμβουλίου να ψηφίζει άσχετα με τη θητεία του θέματα ;

Μήπως υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική συγκάλυψης ;

Τα ερωτήματα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι, σαν αντιπολίτευση, να τα απευθύνουμε σε όλους του δημότες του Δήμου Σερβίων και στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Δεν απευθυνόμαστε στην προϊσταμένη ελεγκτική αρχή που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γιατί δεν περιμένουμε απάντηση.
‘Όσες φορές απευθυνθήκαμε μας απάντησε «σεμνά και ταπεινά» με τον νόμο της σιωπής και της κομματικής - πολιτικής προστασίας του Δημάρχου.

Σέρβια 26/03/2009
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Τσολακίδη! Ακόμη μια φορά, με τόλμη και συνέπεια σε αρχές, ήθος,αίσθημα δικαίου του κοινωνικού συνόλου, βγαίνετε μπροστά και συγκρούεστε για το καλό της πόλης μας. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που κάνετε και σας συγχαίρω γι'αυτό.
Αυτό όμως για το οποίο ειλικρινά αναρωτιέμαι, είναι η απάθεια όλων των άλλων δημοτικών συμβούλων, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης...όλοι δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν; Πως καταδέχονται να υπογράφουν τέτοιους απολογισμούς; Τί διαφθορά επιτρέπουμε σε όλους; Γιατί αφηνόμαστε στην κοροιδία...Τί παιδεία έχουν αυτοί οι άνθρωποι που εκλέξαμε; Ειλικρινά τα έχω χαμένα με αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τν προλαλησαντα....θελω επισης να πω κ κτ αλλο...λογοκρισια το 2009 δν μπορουσα να φανταστω οτι θα υφισταται αλλα δυστυχωσ στν δημο μασ γινετε κ αυτο...(τα περι λογοκρισιασ εχουν να κανουν με αλλο περιστατικο κ οχι με τα παραπανω)

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι απορίας άξιο πως κάποιοι γραβατωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δέχονται να ψηφίζουν για τα πεπραγμένα άλλων ; Υπάρχουν δύο εκδοχές : ή δεν ξέρουν τι ψηφίζουν ή ξέρουν τι ψηφίζουν αλλά έχει αξαγορασθεί η συνείδηση τους. Αλλη εξήγηση όποιος έχει ας την αναφέρει.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Μπορεί να υπογράφει το αφεντικό αλλά και αυτοί που τον στηρίζουν έχουν ευθύνες.
Σαν κάτοικοι αυτού του Δήμου πως μπορούμε να αντιδράσουμε ; Οι προσωπικές επιλογές δεν ειναι λύση.
Χρειάζεται μεγάλη σκούπα στον Δήμο μας. επιχείρηση καθαρά χέρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος ή τα τσιράκια του δε θα πάρουν θέση επί του θέματος; Περιμένουμε εναγωνίως τις δικαιολογίες τους ... άντε να δούμε τι θα σκαρφιστούν να πουν για την καθαρή παρανομία που κάνουν!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτά, επειδή τα λέει ο κ. Τσολακίδης χάνουν την οποιαδήποτε αξιοπιστία τους.Γιατι ακριβώς τα λέει ένας απο τους πιο κομματικοποιημένους (και βολεμένους) κατοίκους των Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

θες να πεις οτι λεει ψεματα; οτι εχει ψηφιστει ο απολογισμος του 2007;
και για πες μας που ακριβως ειναι βολεμενος για να μαθουμε και εμεις. απ'ότι ξερω εγω τουλαχειστον ειναι ενας απλος καθηγητης στο τεχνικο

Ανώνυμος είπε...

Tα ίδια Παντελάκη μου,τα ίδια Παντελή μου!!Ο ντόρος που γίνεται κάθε τόσο για τα δημοσιονομικα-οικονομικά μεγέθη του δήμου Σερβίων, είναι για ασχολείται η κοινή γνώμη,με αυτόν που προκαλεί ή εγείρει δημόσια το θέμα! Στην σημερινή περίπτωση και πάλι ο ιδιος δημοτικός Σύμβουλος, βρήκε την ευκαιρία να....αυτοδιαφημισθεί. Καθε τόσο ασχολείται με τα οικονομικα του δήμου και δεν βρισκει...τίποτε!!! Εκανε απο περυσι μηνυτηρια αναφορά και ακόμα περιμένει τα δέοντα!! Ο στοχος του Δημοτικού Συμβούλου και το βαθυ του όραμα είναι να γινει δήμαρχος, ασχετα που λεει οτι ειναι απλος στρατιωτης, με αλλον αρχηγό. Ας το δηλώσει καθαρα οτι παει για δημαρχος και οχι να παριστανει οτι αυτος είναι Αντιπολιτευση, ενω ο αρχηγός του απουσιαζει. Τα οικονομικα μεγεθη του δημου Σερβίων καθε τόσο περιγραφονται εδω, αλλα κανεις δεν ειναι ενημερος στο δια ταύτα. Οτι ο στόχος της δημοτικης αρχης υλοποιείται και μπαίνει μια δημοσιονομική τάξη, με ελλείματα τόσων ετών και του υπέρογκου χρέους που είχε δημιουργηθεί απο το 1992. Η δημοτική αρχή απο το 2002 καταφερε να περιορίσει τα μεγάλα ανοιγματα που υπηρχαν, να υπαρξει εξυγίανση των οικονομικών μεγεθών και η δημοσιονομική τάξη να είναι πλέον γεγονός. Και σταδιακά τα χρέη μειώνονται δραστικά και ο απολογισμός στο τέλος της τετραετίας, απο την δημοτική αρχή θα είναι ο πλέον εποικοδομητικός...Ηδη, η αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής μας είναι ανοδική και μεγάλα εργα υποδομης ολοκληρώνονται στο πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου Σερβίων...

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιέρα δήμαρχε θα μας πεις τίποτα ή ως συνήθως πας να μας αποπροσανατολίσεις με φούμαρα και υποσχέσεις; Ποια εξυγίανση μωρέ όταν λείπουν από το ταμείο του δήμου 300 χιλιάρικα;;
6 χρόνια μετά μιλάς ακόμα για έργα που ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ και για τα Σέρβια που ΘΑ ΜΠΟΥΝ σε αναπτυξιακή τροχιά;;;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;;; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ;;;; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑΡΧΗ;;;

Πάντα κάποιος σου φταίει. Την προηγούμενη τετρατετία σου έφταιγε η προηγούμενη διοίκηση (του ίδιου κόματος)που παρέλαβες ένα διαλυμένο δήμο (κατά δήλωσή σου). Μετά σου έφταιγε ο Τσιγκόιδας. Μετά σου έφταιγε ο Μπάκανος. Τώρα τελευταία σου φταίει ο Μπουχουράς ώσπου το έφαγες κι αυτόν. Τώρα σου φταίει ο Τσολακίδης που είχε το σθένος να καταγγείλει και να μην κουκουλώσει τις παρανομίες σου.

Εσύ θα πάρεις καμιά φορά την ευθύνη για τίποτα;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ, θέλω να παρέμβω για να κάνω μερικές παρατηρήσεις στο γενικόλογο σχόλιο που θέλει να δικαιολογήσει τη δράση του δημάρχου/δημοτικού συμβουλίου.Πώς είναι δυνατόν να απαντά κανείς με αυτόν τον τρόπο όταν δέχεται τόσο ευθεία και τολμηρή καταγγελία!Εγώ/εμείς σαν πολίτες των Σερβίων αυτά θέλουμε να διαβάσουμε? Θέλουμε φίλε αναγνώστη να μας πεις εσύ, ή ο δήμαρχος ή όποιος άλλος Σύμβουλος γνωρίζει, τα πραγματικά στοιχεία για να αντικρούσει την καταγγελία. Απλά πράγματα:Με τί προυπολογισμό ή έλλειμα παρέλαβε τον Δήμο, τί άλλους πόρους είχε, τί έργα έκανε και πόσο στοίχιζε το καθένα, τί έργα δεν έκανε και θα κάνει, πώς θα καλύψει/αιτιολογήσει το θέμα της καταγγελίας κλπ Θέλουμε νούμερα και διαφάνεια όταν κάποιοι σαν τον κ. Τσολακίδη έχουν το θάρρος και την τόλμη να επιμένουν στην καταγγελία τους. Δεν νομίζω, σε μια τόσο μικρή κοινωνία ότι αυτό είναι εύκολο...προσωπικά μου φαίνεται πολύ τεκμηριωμένη η καταγγελία και κάποιος άλλος που ξέρει ας βγεί να απαντήσει, να πάρει θέση, να ομολογήσει τα λάθη του δημάρχου/δημοτικού συμβουλίου, ολοι κάνουμε λάθη, αν είναι ειλικρινής και οι νέες προθέσεις του είναι για το καλό του Δήμου μας, θα συγχωρήσουμε τον Δήμαρχο, αλλά πρέπει να μιλήσει με στοιχεία, όχι με αλαζονεία!Φτάνει ποιά το γενικό μπλα-μπλά, είναι εκτός εποχής η ρητορεία!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΜΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΕ. ΡΙΧΝΕΙ ΕΝ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΔΗΘΕΝ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ -- ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ-- ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ -ΑΝΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΦΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΑΡΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Το Προφίλ μας