Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Νέα για τη διαρροή πετρελαίου

Όπως μαθαίνουμε μόνο άμεση δεν ήταν η επέμβαση του νομάρχη Κοζάνης για τη διαρροή που σημειώθηκε στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.
Το συμβάν έγινε την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Εντοπίστηκε από εργαζόμενους στην απογευματινή βάρδια της Παρασκευής οι οποίοι διαπίστωσαν διαρροή σε φθαρμένο συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης της δεξαμενής πετρελαίου. Η δεξαμενή έχει συνολική χωρητικότητα 5.000 τόνων πετρελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται για ενίσχυση της καύσης, όποτε κρίνεται αναγκαίο, και για την επανεκκίνηση της μονάδας σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας.
Οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και μέλη του «Συλλόγου ανέργων και περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου» εντόπισαν την Κυριακή 8 Μαρτίου συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας να προσπαθεί να περιορίσει τη διαρροή στην εφεδρική δεξαμενή και να τοποθετεί πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά ώστε να αποφευχθεί η διαρρή πετρελαίου προς το κανάλι απορροής.
Οι κάτοικοι λοιπόν ειδοποίησαν τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και το Δήμο Ελλησπόντου και τότε, δηλαδή την Κυριακή ειδοποιήθηκε και ο νομάρχης από τον κ. Παπαδέλη. Την επόμενη μέρα δηλαδή τη Δευτέρα 9 Μαρτίου κατέφτασε το συνεργείο της Νομαρχίας και πραγματοποίησε αυτοψία. Πάρθηκαν δείγματα από το νερό και το έδαφος και στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς εξέταση. Τα αποτελέσματα αυτής θα είναι έτοιμα (και ίσως ανακοινώσιμα) αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου. Το δελτίου τύπου της Νομαρχίας στάλθηκε στις 10 Μαρτίου και από τη ΔΕΗ δεν έχει βγει ακόμα ανακοίνωση. !!!

Πόση πραγματικά ποσότητα πετρελαίου διερρευσε; Γιατί σίγουρα δεν πιστέψαμε ότι με "πλωτά φράγματα" και "απορροφητικά υλικά" το μαζέψατε όλο!!!
Έχει επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής;
Τι θα γίνει με τα αρδευτικά κανάλια και τις καλλιέργειες που βρίσκονται εκεί κοντα;
Γιατί απέκρυψε το γεγονός η ΔΕΗ;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εχουμε να φαμε πετρελαιο-προϊοντα που θα παει συννεφο

Το Προφίλ μας