Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ατομική Έκθεση Ηλία Τολιάδη

Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Ηλία Τολιάδη θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 και ώρα 20.00 στον Εκθεσιακό Χώρο του Δήμου Κοζάνης (έναντι Ι. Μητρόπολης). Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 έως 7 Απριλίου 2009, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 & 18.00-21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Ηλίας Τολιάδης γεννήθηκε στο Βόιο της Κοζάνης το 1970. Με μνήμες πριν την ψηφιακή τεχνολογία, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακά στο U.E.L. του Λονδίνου. Έχει ζήσει και ζει ζωγραφίζοντας, εκθέτοντας, διακοσμώντας και μαθαίνοντας σε διάφορα μέρη του κόσμου είτε για μεγαλύτερα διαστήματα (Αγγλία, Ιταλία, Αθήνα), είτε για μικρότερα (Ισπανία, Καναδάς, Σκωτία, Τουρκία, Αίγυπτος, Γερμανία, Κύπρος, Σερβία, Πορτογαλία), πάντα έχοντας τακτική επαφή με την γενέτειρά του, το Βόιο Κοζάνης.
Από ζωγραφική σκοπιά συνεπής και σαφής, έχει κατανοήσει από νωρίς ότι η τέχνη δεν έχει σύνορα αλλά καταγωγές, κι ότι ο ζωγράφος πρέπει να μπορεί να ζωγραφίζει τα πάντα (όπως λέγανε οι παλιοί λαϊκοί ζωγράφοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας). Με την τεσσαρακοστή του αυτή έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών, με ποικίλα και φυσικά υλικά στον εκθεσιακό χώρο της Δ.Ε.Π.Α.Κ. προσπαθεί, για 3η φορά να αγγίξει ένα από τα πιο ανθρώπινα, ευαίσθητα αλλά και γιγαντιαία παρόντα θέματα, την Μετανάστευση.

Πηγή: Δήμος Κοζάνης, Φωτο: Περιοδικό Omikron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας