Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: δήλωση για τη σημερινή μέρα

Αναδημοσίευση από το blog του Κρόγια http://krogias.blogspot.com/

Μπορεί κανείς να του προσάψει πολλά. Και μετά σε αποστομώνει τελείως. Παρακολουθούμε χρόνια τώρα αυτή την ηλίθια συζήτηση για το ποιοι δικαιούνται να κρατάνε τη σημαία στις παρελάσεις. Ο Παπανδρέου σήμερα έκανε κάτι απλό: Αναφέρθηκε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως συνεορτάζοντες. Ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που το κάνει. Καταλαβαίνει ότι μόνο έτσι, κάνοντάς τους κοινωνούς της ιστορίας μας και των παραδόσεών μας, θα θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Και κάτι ακόμα: Αυτή η δήλωση είναι ο μόνος έμπρακτος τρόπος ενός "ευχαριστώ" στους αλλοδαπούς φιλέλληνες που θυσιάστηκαν το '21. Και για όσους αναζητούν ακόμα διαχωριστικές γραμμές, δεν υπάρχει πιο βαθιά διαχωριστική γραμμή από αυτή που χαράζει η Δεξιά...

Ακολουθεί η δήλωση Παπανδρέου:
Σήμερα θα μπορούσε κανείς να πει πολλά, για την δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία την οποία βιώνει ο τόπος, η πατρίδα μας. Σεβόμενος, όχι μόνο την εθνική επέτειο, αλλά και την απαίτηση του Ελληνικού λαού για μια νέα πορεία αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής, δεν είναι στις προθέσεις μου να εκφέρω λόγο αντιπολιτευτικό. Εξάλλου, ο Ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα. Θέλω να διαβεβαιώσω των Ελληνικό λαό ότι μπορούμε. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα. Αρκεί να υπηρετήσουμε αξίες και αρχές. Αξίες και αρχές διαχρονικές, που ταυτίστηκαν με την Παλιγγενεσία, με τον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία. Αρχές και αξίες, όπως της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισότητας απέναντι στον νόμο, της ισχύος του Δικαίου, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπηρετώντας αυτές τις αρχές, είναι σίγουρο ότι μπορούμε, και θέλω να διαβεβαιώσω των Ελληνικό λαό ότι πράγματι μπορούμε, να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος Δικαίου, που προστατεύει τον Έλληνα πολίτη και τα δικαιώματα του. Προστατεύει την περιουσία του, την ζωή του, τις ελευθερίες του. Το δικαίωμα του σε ποιοτικές υπηρεσίες, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια. Το δικαίωμα του για μια ανθρώπινη κοινωνία.Με αυτά τα λόγια θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά.

Στα νιάτα τα περήφανα, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στον Ελληνισμό της Διασποράς.Σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας, σε όσους γιορτάζουν σήμερα, χρόνια πολλά.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την συνεχή διαφήμιση για το ΠΑΣΟΚ και κάποιων βουλευτών του, το Ai-vreS χάνει τον τοπικό του χαρακτήρα. Τα τοπικά άρθρα εξαφανίζονται μέσα στην πληθώρα των άρθρων «γενικού ενδιαφέροντος».

Ανώνυμος είπε...

Kai den ine mono ayto. O kosmos den diabazei edo katebata arthra eperotiseis voyleyton kai alla, poy ine koyrastika.Eftase to aivres sta blogs Kozanis na ehei 308 synolika themata, na ine 1o kai kathe mera prosthetei alla 15. Kaneis den diavazei, to xanatonizo tis makroskeleis eperotiseis ton boyleyton toy Pasok edo, gia otidipote ki an anaferonte. To na anaparageis deltia typoy den ginese pote protos. Gia na ise protos, prepei na kaneis reportaz.Etsi leei o Panos Sobolos... Kai ehei dikio!

ai-vreS είπε...

Σας παρακαλούμε θερμά να αποστέλλετε σχόλια που αφορούν το blog και τη συντακτική ομάδα στο e-mail μας serviakoz@gmail.com και όχι σε τυχαίες αναρτήσεις. Θα χαρούμε πολύ να κάνουμε διάλογο για τη φιλοσοφία του ιστολογίου και για το τι διαβάζει ή όχι ο κόσμος, αλλά στον κατάλληλο χώρο.
Σας ευχαριστούμε πολύ

Ανώνυμος είπε...

Kala, ti kritiki einai afti...peirazei i enimerossi? opoios den thelei den diavazei ta makroskeli arthra, alla ena poiotiko blog, opos afto pou kaneis/kanete einai idiaitera endiaferon kai sovaro. Prossopika, m; endiaferei poly kai diavazo ta arthra me efxaristissi. Vevaia ta topika nea,m'endiaferoyn perissotero alla kai oi eperotiseiw voulefton, sympoliteussis kai antipoliteussis ta vrisko akros aparaitita kai endiaferonta!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

poia arthra? ides kanena arthro poy na ine apo edo? olo eperotiseis boyleyton, gia tin limni vegoritida, tin dei, tis arkoydes, kai bale.Ola ta themata apo alloy kai asheta me ta servia.me anadimosieyata ine proto. kai kaneis den ta diavazei...

Ανώνυμος είπε...

αν δεν τα διαβαζεις τοτε πως ξερεις σε τι αναφερονται? και υστερα δε σε φερανε με το ζορι στο ιστολογιο. αν δεν σου αρεσει τα κουβαδακια σου και σ' αλλη παραλια. απο αρνητισμο χορτασαμε.

εγω παντως ενδιαφερομαι για το τι συμβαινει και στη λιμνη βεγοριτιδα, και με τις αρκουδες αλλα και ποιοι απο τους βουλευτες δουλευουν για το νομο και κανουν ερωτησεις.

Το Προφίλ μας