Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Κυριακή 15/3/09 Εκδήλωση για τη διαρροή πετρελαίου - Πρόσκληση

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Ελλησπόντου μας έστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου
Συνδημότισσες – Συνδημότες,
Το ότι ζούμε σε έναν περιβαλλοντικό μεσαίωνα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια σε όλους μας. Το ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι ανήμπορη να αντιδράσει στα πολύ μικρά – για τα μεγάλα δεν το σκεφτόμαστε καθόλου - και αυτό επίσης είναι γνωστό ακόμη από τις πρώτες μέρες της θητείας της που ευχόμαστε να είναι και η τελευταία.
Το ότι η σχέση που προσπάθησε να οικοδομηθεί με την ΔΕΗ και τόσο πολλή προβλήθηκε από την πλευρά του Δημάρχου κ. Σανίδη, στην ουσία ήταν μονομερής με χαρακτηριστικά αποικιοκρατίας και αυτό είναι γνωστό και πιστοποιείται περίτρανα δυστυχώς με το τελευταίο συμβάν, αυτό της διαρροής πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009.
Ένα συμβάν που δυστυχώς αποσιωπήθηκε. Αποσιωπήθηκε από την ΔΕΗ, ενώ όφειλε να το γνωστοποιήσει στους κατοίκους του Δήμου Ελλησπόντου αλλά και στους φορείς του Νομού Κοζάνης. Ευχόμαστε να είναι τα πράγματα έτσι όπως παρουσιάζονται μέχρι σήμερα, δηλαδή να μην υπάρξουν επιπτώσεις από την διαρροή των 200 και πλέον τόνων πετρελαίου στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και στα κανάλια που υδροδοτούν το κάμπο του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για τεράστια οικολογική καταστροφή και όχι μόνο.
Συνδημότισσες – Συνδημότες,
Η στάση της ΔΕΗ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς σε ότι αφορά το μέγεθος του συμβάντος.(Δεν μπορεί ο Νομάρχης να ενημερώνεται την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009 ενώ το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, γιατί;) Γιατί ο Δήμαρχος Ελλησπόντου μέχρι σήμερα δεν παρεμβαίνει στο όλο θέμα; Τι συμβαίνει; Γιατί καθυστερούν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων, τόσο των υδάτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελλησπόντου όσο και των υδάτων από τα κανάλια που αρδεύεται ο κάμπος;
Μέχρι όμως να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτουμε και απαιτεί να πληροφορηθεί η κοινωνία του Δήμου Ελλησπόντου και του Νομού γενικότερα η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου και ο Σύλλογος για την καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου διοργανώνουν την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009 και ώρα 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Τ.Δ. Αγίου Δημητρίου εκδήλωση με θέμα:
«Οι επιπτώσεις στον Δήμο Ελλησπόντου από την διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας