Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ερώτηση στη Βουλή του Γ. Παπακωνσταντίνου για τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ

Κύριε Υπουργέ,
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών (Λ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και 17η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, καθώς σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 το μέγιστο όριο παραμονής των συμβασιούχων σε κάθε φορέα του δημοσίου είναι 24 μήνες, έπειτα από την παρέλευση των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στο ίδιο Υπουργείο και θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία σε άλλο Δημόσιο φορέα.
Οι ανωτέρω συμβασιούχοι προσελήφθησαν από το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι ειδικότητές τους, είτε πρόκειται για αρχαιολόγους, συντηρητές, σχεδιαστές, είτε για εργατοτεχνίτες που αποκτούν εξειδικευμένη εργασιακή εμπειρία από την απασχόλησή τους στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθιστούν απαγορευτική την αναζήτηση εργασίας σε άλλο φορέα του Δημοσίου. Έτσι όσοι συμβασιούχοι συμπληρώνουν 24 μήνες εργασίας από την πρώτη σύμβασή τους με το Π.Δ. 164/2004, απολύονται χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επαναπρόσληψης στο ίδιο Υπουργείο, και χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς έχουν περισσότερα από 10 χρόνια υπηρεσίας στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Έπειτα από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται να εντάξει τις ειδικότητες των εργαζόμενων στο Υπουργείο Πολιτισμού στις ειδικές κατηγορίες επαγγελμάτων που εξαιρούνται από τον περιορισμό του Π.Δ. 164/2004, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν τους 24 μήνες να μπορούν να επαναπροσληφθούν στο ανωτέρω Υπουργείο;
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2009, Ο ερωτών Βουλευτής: Γιώργος Στ. Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας