Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Έναρξη της 19ης Εμβολιαστικής Εκστρατείας των Αλεπούδων για το Πρόγραμμα Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενημερώνει τους πολίτες ότι, η xώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα επιτήρησης και καταπολέμησης της λύσσας, με στόχο την προστασία της Υγείας των Ζώων και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, πραγματοποιούνται δύο (2) εμβολιαστικές εκστρατείες ετησίως, μία (1) την άνοιξη και μία (1) το φθινόπωρο, για την ανοσοποίηση των κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της λύσσας, με την από αέρος ρίψη εμβολίων-δολωμάτων.

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας να υπαχθούν στην Α’ κατηγορία της ΚΥΑ οικονομικών κινήτρων προσέλκυσης ιατρών»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, διεκδικώντας να τροποποιηθεί η Απόφαση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία τα Κέντρα Υγείας Σερβίων και Σιάτιστας περιλαμβάνονται στη Β’ κατηγορία «προβληματικών και άγονων περιοχών», όσον αφορά τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων για την παραμονή και προσέλκυση ιατρών.

Δωρεά της αρχειακής συλλογής του Θεοφάνη Πάμπα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

O Κοζανίτης συγγραφέας Θεοφάνης Πάμπας ερευνητής της ελληνικής παρουσίας στην Μεσευρώπη, είχε γνωστοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν την απόφασή του για δωρεά της συλλογής σπάνιων βιβλίων, εγγράφων και αρχειακού υλικού στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ), συνεχίζοντας την παράδοση αιώνων με πρόθεση να συμβάλει στην αναπτυξιακή διάσταση και στην ανάδειξη της κατασκευής νέου κτηρίου για την στέγασή της.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα μυστικές ιστορίες των γυναικών της Θεσσαλίας

Για 2 μόνο  παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 21:00 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 19:00

Η ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ. «Λαμπηδονες»  (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ – Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) με την υποστήριξη του  Δήμου Εορδαίας  υποδέχεται στην  Πτολεμαΐδα την παράσταση "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα». 

Το Προφίλ μας