Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Πρωθυπουργός χωρίς απαντήσεις για τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο»

Ανάρτηση του Πάρι Κουκουλόπουλου, Βουλευτή Κοζάνης και Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Κάπου 45 μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στηΔΕΘ.  Τα μέτρα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ακολουθούν την πεπατημένη των αποσπασματικών επιμέρους αυξήσεων και απαλλαγών, που μέχρι σήμερα ελάχιστα έχει αποδώσει.

Η δραματική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του μέσου νοικοκυριού αποδεικνύει το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα διαρθρωτικά προβλήματα που διαμορφώνουν το κόστος ζωής στην Ελλάδα, ακυρώνοντας κάθε μέτρο στήριξης των εισοδημάτων εν τη γενέσει του. Η κερδοσκοπία οργιάζει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού παραμένει υποστελεχωμένη, το ολιγοπώλιο της ενέργειας συσσωρεύει πρωτοφανή κέρδη ανενόχλητο και η αδράνεια ετών παροξύνει το κόστος στέγασης.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η σχεδόν πλήρης απουσία μέτρων και πολιτικών αναπτυξιακού χαρακτήρα από το πακέτο της ΔΕΘ, την ώρα που όλοι οι διεθνείς οργανισμοί “βλέπουν” ανάπτυξη κοντά στο 1% μετά το 2026. Η Κυβέρνηση αρκείται να μετρά αυτάρεσκα τις ροές των τουριστών και τις εισπράξεις από το Ταμείο Ανάκαμψης& Ανθεκτικότητας και τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα απλό ερώτημα δεν μπορεί να απαντήσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη: τι θα αλλάξει στη ζωή μας σε 3-4 χρόνια με το μεγαλύτερο μεταπολεμικά αναπτυξιακό πρόγραμμα που διαχειρίζεται;

Συνοψίζοντας την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μπορούμε αβίαστα να πούμε ότι αδυνατεί να απαντήσει στα μείζονα προβλήματα του σήμερα και στις μεγάλες προκλήσεις του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας