Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η 17η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Επισκέπτη Υγείας.

Ο Επισκέπτης Υγείας είναι βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με κύριο έργο του την Προαγωγή και Αγωγή Υγείας του ατόμου, της οικογένειας και της κοινότητας.

Με στόχο την διατήρηση της καλής υγείας και την πρόληψη της ασθένειας μέσω του φορέα που εργάζεται και σε συνεργασία με άλλους φορείς, πραγματοποιεί δράσεις, παρεμβάσεις και προγράμματα Αγωγής Υγείας στο Κέντρο Υγείας και στην κοινότητα.

Είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ασθενή πολίτη και τον φορέα υγείας.

Στα πλαίσια αυτά, οι Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Σερβίων παράλληλα με τα καθήκοντά τους εντός του Κέντρου Υγείας, συμμετέχουν κάθε χρόνο σε δράσεις στην κοινότητα με σκοπό την ενημέρωση, αγωγή και προαγωγή της υγείας σε συγκεκριμένους «πληθυσμούς στόχους». Πραγματοποιούν ομιλίες σε δημόσιους χώρους και στα σχολεία της περιοχής για θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, ελέγχουν την εμβολιαστική κατάσταση όλων των ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού, διενεργούν τους απαραίτητους εμβολιασμούς καθώς και προσυμπτωματικό έλεγχο (screeninig test) με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας υγείας.

Στο ΚΥ Σερβίων εργάζονται οι επισκέπτριες υγείας Γιαννίκογλου Ευγενία, Καζαντσίδου Γεωργία, Μπάκανου Κωνσταντινιά και Φουντουκίδου Σοφία, στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2464350000 και 2464350013, για οποιαδήποτε πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας