Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη = Λαϊκισμός, άγνοια και υποκρισία

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη στο τελευταίο Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης αποτελεί μια ακόμη επίδειξη λαϊκισμού, άγνοιας και υποκρισίας, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παράταξη "μαζί για την Κοζάνη" όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα στάση και πορεία της.

 

Μας εγκαλούν οι έμμισθοι υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής για μη σοβαρή αντιπολίτευση παραβλέποντας ότι για να υπάρξει αντιπολίτευση πρέπει να υπάρχει διοίκηση με πράξεις, σχέδιο και προγραμματισμό, έννοιες άγνωστες στους μαθητευόμενους μάγους του Δημαρχείου οι οποίοι  στους 9 μήνες της μέχρι τώρα θητείας τους έχουν παράξει μηδαμινό έργο, εκχωρώντας κάθε σοβαρή αρμοδιότητα στον κ. Περιφερειάρχη. Μια παράταξη που ποτέ δεν παρουσίασε πρόγραμμα και άγεται και φέρεται ανάλογα με τις εξελίξεις.Το μόνο που κράτησε να διαχειριστεί η Δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη είναι η καθημερινότητα και αυτή χωρίς επιτυχία.

 

Αναφέρονται σε ¨νοσηρούς παραλληλισμούς περί οργανώσεων, εποχών και χωρών¨αυτοί που χρησιμοποιούν ίδιες τακτικές με ότι πιο νοσηρό έχει υπάρξει στην πολιτική ζωή του τόπου προσδοκώντας σε λαϊκή αποδοχή και πολιτικά οφέλη. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι «η αλληλεγγύηείναι οριζόντια. Σέβεσαι τον άλλο και μαθαίνεις από αυτόν» σύμφωνα με τον Ε. Γκαλεάνο, δεν τον εξευτελίζεις τοποθετώντας  τον σε μια ουρά σε δημόσια θέα χρησιμοποιώντας την ανάγκη του προς όφελός σου.

 

Μιλάνε για εθελοντισμό και κοινωνική προσφορά οι επαγγελματίες φιλάνθρωποι της παράταξης Κοκκαλιάρη παραβλέποντας ότι βασική αρχή του εθελοντισμού είναι η ανιδιοτέλεια. Έννοια άγνωστη σε αυτούς που ο μόνος στόχος της δράσης τους για δωρεάν διανομή πατάτας είναι η αναγνώριση, η υποχρέωση και η ψηφοθηρία.

 

Μας κατηγορούν για ¨θεωρίες¨ στην κοινωνική προσφορά οι νεόκοποι «εθελοντές» της παράταξης Κοκκαλιάρη αγνοώντας τις δεκάδες δράσεις της Δημοτικής Κίνησης στα 14 χρόνια παρουσίας της στα κοινά του Δήμου μας. Όλες οι δράσεις της Κίνησης είχαν ως βασικές παραμέτρους την ανιδιοτελή προσφορά, την συνεργασία με επίσημους φορείς και συλλογικότητες πολιτών και φυσικά τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του συνανθρώπου μας.

 

Και όχι αγαπητοί συντάκτες του Δελτίου Τύπου, δεν είναι μόνο εδώ η διαφορά μας όπως λέτε, οι διαφορές μας είναι αναρίθμητες και είμαστε περήφανοι για το ότι δεν μοιάζουμε καθόλου με εσάς.

 

Τέλος, με καλή διάθεση, ενημερώνουμε το γραφείο τύπου της παράταξης «μαζί για την Κοζάνη»  ότι  «βεγγέρα» σημαίνει βραδινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι, εμείς τα γενέθλια της Κίνησης τα γιορτάζουμε ανοιχτά για όλους τους συμπολίτες μας, μέρα μεσημέρι, στο «Σιόποτο» και τους καλούμε να συμμετέχουν μήπως και αντιληφθούν κάτι ελάχιστο για το πως λειτουργούν πολιτικές συλλογικότητες με αρχές και ιστορία.

 

Κοζάνη 21/09/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας