Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου από το Στρασβούργο: "Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο χείλος του γκρεμού – Απαιτείται άμεση και ουσιαστική στήριξη"

Σήμα κινδύνου για την επιβίωση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα στην Ευρώπη  εξέπεμψε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση για τα «Αποτελέσματα του στρατηγικού διαλόγου για το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ».

 

Ο κ. Αρναούτογλου τόνισε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, της ενέργειας και των ζωοτροφών. «Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, καταστρέφοντας τις σοδειές και θέτοντας τη βιωσιμότητα της γεωργίας σε κίνδυνο» σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας για άμεση δράση.

 

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με βασικές προτάσεις όπως:

- Αύξηση των κονδυλίων για το Γεωργικό Αποθεματικό Ταμείο και τη δημιουργία ενός ισχυρού συστήματος ασφάλισης έναντι κλιματικών καταστροφών.

- Επένδυση σε τεχνολογίες πράσινης γεωργίας.

- Μείωση του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

- Ειδική έμφαση στη στήριξη των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω της νέας ΚΑΠ, στην προσέλκυση νέων αγροτών και στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον αγροτικό τομέα.

 

Ο κ. Αρναούτογλου έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τολμηρές αποφάσεις. «Πρέπει να δράσουμε τώρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου»επεσήμανε.

 

Παρακολουθήστε την ομιλία του στον παρακάτω σύνδεσμο:https://youtu.be/kKl89_X5Lug

 

Για επικοινωνία: sakis.arnaoutoglou-office@europarl.europa.euTel. +306971926994

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας