Η 17η Γιορτή ροδάκινου και νεκταρινιού στο Βελβεντό πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου με τις συνεταιριστικές οργανώσεις “ΑΣΕΠΟΠ” και “Δήμητρα” και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Η γιορτή ξεκίνησε από τις 27 Ιουλίου και συνεχίζεται από τις 4 Αυγούστου, δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.

Με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία χάθηκαν δύο μεγάλες αγορές για το ροδάκινο πράγμα που μας υποχρέωσε να ψάξουμε σε άλλες χώρες για τη διάθεση του προϊόντος μας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Ευθύμης Μπαλαμής διευθυντής του ΑΣΕΠΟΠ. Ο συνεταιρισμός απευθύνθηκε αρχικά στη Σερβία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία και συνεχίζουμε με τη Γαλλία, την ανατολική Ευρώπη αλλά και τη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε ο κ. Μπαλαμής, για να διαθέσουμε τους 12.000 τόνους ροδακίνων που παράγουν 350 άτομα.

Στην 17η γιορτή Ροδάκινου από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Αυγούστου θα λειτουργεί στην πλατεία Πλάτανος περίπτερο γευσιγνωσίας με προσφορά ροδάκινων και τοπικών εδεσμάτων στους επισκέπτες.

Την Παρασκευή 4.8.2023, στις 20:00 θα ξεκινήσει στο Σκεπασμένο το μουσικό φεστιβάλ «Lovesta» και στις 21:00, στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά.

Το Σάββατο 5.8.2023, στις 19:00, μέλη του ΚΑΠΗ Βελεβντού θα παρασκευάσουν μαρμελάδα ροδάκινο, στις 21:00, στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά και στις 21:30, στον χώρο του Προφήτη Ηλία, θα διεξαχθεί το «»1ο Green Side Festival».

Την Κυριακή 6.8.2023, στις 11:00, στην παιδική χαρά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παιδικές κατασκευές, στις 19:00, στην πίστα του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Βελβεντού θα γίνει επίδειξη Moto Cross και στις 22:00, στην ταβέρνα «Εν Βελβεντώ», θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της γιορτής ροδάκινου: Θα λειτουργεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η έκθεση φωταγραφίας του Τάμη Παπασπανού με τίτλο «Τα φυτά των Πιερίων». Στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Βελβεντού θα λειτουργεί έκθεση παιδικών δημιουργιών. Στο καφέ «Αίνιγμα wine bar» θα προσφέρονται καθημερινά ποτά και εδέσματα με βάση το ροδάκινο. Στην κεντρική πλατεία θα διεξάγεται η δράση «Βγάλε μια φωτογραφία». Παράλληλα θα πραγματοποιούνται επισκέψεις στο λαογραφικό μουσείο Βελβεντού.

Δείτε εδώ το βίντεο.

Πηγή: ertnews.gr